Yinyoga, Spa och Kultur – Fem exklusiva dagar i Sopot, Polen (28 sept – 2 okt 2017)

Kursdatum: 28 september 2017
Plats: Sopot, Polen
Pris: 6725/7225 kr för del i dubbelrum (1400kr i enkelrumstillägg).
Status: Anmäl dig genom att mejla arrangören Tomasz Oczkowski på info@hittheroad.se

Yinyoga & Mindfulness till Sopot, Polen (28 sept – 2 okt 2017). 

Arrangör är ”Hit The Road Poland” med guiden Tomasz Oczkowski www.hittheroadpoland.se

Varmt Välkommen till ännu en härlig resa med Magdalena och Mats i medvetandets tecken. Vi reser till Magdalenas födelsestad Sopot i Polen och till ett närliggande Spa-slott (två dagar på spa och tre dagar i Sopot). Där ska vi yinyoga, meditera, spa:a oss och promenera på de vackra stränderna och romantiska gatorna. Dessutom ingår underbara middagar på olika restauranger som vi varje kväll äter tillsammans!

Följ med oss till Polen på en kulturell yoga-resa! Vi bor på det vackra spa-slottet Wieniawa i två dagar för att sedan ta oss till min födelsestad Sopot till ett Jugend-hotell alldeles invid stranden. Måndagen spenderas i Gdansk gamla stad där vi äter en udda lunch på en äkta Kasjubisk Restaurang (Kasjubien är det område vi befinner oss på och har en mkt säregen kultur, språk och mat – läs Magdalenas artikel om Kasjubien i SVD här.). Under denna långhelg kommer vi att fördjupa oss i yinyogan och mindfulness-meditationen, det ger oss en ny energi och kraft, en avslappning på djupet. Vi går även igenom grunderna i medveten närvaro, mindfulness, pratar om kost och livsstil som hjälper oss att smälta alla intryck i livet. Vi övar oss i att under hela helgen, även mellan yogasessionerna, vara medvetet närvarande i kroppen och i sinnet. Vi är med andra ord mer levande i vårt liv här och nu. Fokus kommer att vara på antistress där vi genom de olika yinyoga-positionerna öppnar vår kropp. Låsningar, spänningar och stress lättar och kroppen återfår ny vitalitet och spänstighet. Mindfulness-meditationen ger även sinnet en välbehövlig avkoppling.

Pris: 6725/7225 kr (beroende på val av boende) , i priset ingår all yoga och meditation (två gånger per dag utom på torsdagen och måndagen då det blir en session per dag) och dessutom ingår:

Boende på fyr-stjärniga Spa-slottet Wieniawa och boende på det anrika hotellet Rusalka i Sopot.
Alla SPA-faciliteter på Wieniawa (pool, bastus, mm).
Helpension, tre rätters (utom två luncher) ; alla frukostar (rik hotellfrukost på samtliga ställen), alla luncher (utom två då vi har egen tid), alla middagar på av oss utvalda restauranger (tre-rätters) samt kaffe, te och frukt på morgonen.

– Utflykter med svensktalande guide (och Magdalena).
Hyra av cykel samt alla transporter med buss, inkl transfer till och från Gdansk flygplats.
Inträde och guidad tur i Solidaritetsmuséet i Gdansk.
– Dessutom: Vi har en bokad audiens hos den numera legendariske Lech Walesa (https://sv.wikipedia.org/wiki/Lech_Wałęsa). Walesa är upphovsmannen till ”Solidaritet” och därmed även orsaken till att östblocket föll, han fick Nobels fredspris (1983) och har varit Polens president (1990-1995), mötet är dock inte spikat i sten, (tyvärr).

Ingår ej: Flygbiljett (ca 1000 kr T/R från Skavsta). Se biljetter www.wizzair.com, du bör ta flyget som avgår 17:35 på torsdagen och hem på måndagen kl 15:50 . Du kan självklart stanna längre. Även SAS och Ryanair flyger direkt till Gdansk.

Anmälan: Du anmäler dig till resan genom att mejla arrangören Tomasz på info@hittheroad.se skriv ”Polen 17” i ämnesfältet. 

Övrigt: Den polska husmanskosten liknar i mycket den svenska. Likt Sverige äter man numera en fusion av det franska, italienska och inhemska köket. Under resan serveras vi denna fusion av högklassiga råvaror på av oss utvalda restauranger. Vi får även ”vanlig” hotell-frukost-buffé med standard-rätter så som ägg, omeletter, olika bröd, pålägg – ostar (polsk färskost bla), skinka, rökt korv, frukt, musli, yoghurt, croissonts med mera. Middagarna och luncherna är alltså tre-rätters på av oss utvalda restauranger där flera är prisbelönta. Vi övar oss i medvetet ätande och får även ett föredrag om kost under en av yinyoga-sessionerna. Det är inte VAD du äter utan HUR du äter som är avgörande för din hälsa! Detta gäller faktiskt det mesta. Vår attityd gällande livet, att öppna upp, känna, slappna av ändrar hela vårt sätt, våra mönster och vår vardag. Det är yoga!

Varmt Välkommen!

Magdalena och Mats

Läs gärna mina artiklar på SVD och i Vagabond om Sopot:

http://www.vagabond.se/artiklar/resmal/20110627/polens-riviera-badliv-i-sopot

http://www.svd.se/resor/ostersjons-vita-strander_6261962.svd

http://www.svd.se/resor/kustnara_4987933.svd