strand_stor@2x

Kommande resor

Resor & Retreats

Magdalena och Mats har tagit ställning mot längre yoga-resor som kräver flyg på grund av klimatfrågan. Läs med om hur de tänker här. Däremot ordnar de en Yoga-retreat på Borntorpet, Skinnskatteberg per år. Sen information här intill och håll dig uppdaterad genom att anmäla dig till Nyhetsbrevet längre ner.

Vad är en yoga-resa?

En yoga-resa/yoga-semester är en kombination av sol, bad, mat, bekvämlighet och…yoga/meditation. Att under en vecka eller två yoga, meditera, äta gott och nyttigt och framför allt titta inåt kan ses som en nyttig semester där man gör något gott för sin kropp och själ.
På de flesta av resorna är det yoga & meditation två gånger om dagen. På eftermiddagen och kvällen är det ledig tid där man kan läsa, promenerande utforska platsen man är på, sola, bada eller bara vara. Man hinner helt enkelt slappna av ordentligt. Bli omhändertagen. Få vila. Man behöver inte ta några beslut angående mat och tider. Allt är fixat! På en yoga-resa får man prata, gå iväg och ta en drink och gå och shoppa. Man är helt enkelt fri att göra det mesta, men har samtidigt fördjupning i yoga och meditation.
Även om man tränar yoga hemma blir det aldrig en lika stark helhetsupplevelse som på en yoga-resa. Här fördjupar man sin kunskap om yogans alla delar som meditation och filosofi och inte bara den fysiska yogan. Många drömmer kanske om att börja med yoga men har inte tid i vardagen. För dem kan yogaresan bli en naturlig start på en regelbunden yoga-träning. Yoga-resan kan bli en slags kick att komma igång. Efter den kan man fortsätta att yoga hemma.
Om man tycker om en särskild yogaform och/eller lärare är en yogaresa även ett sätt att närma sig formen och läraren. Man äter ofta tillsammans och får en slags exklusivitet tillsammans med läraren/lärarna som är svår att få då man går på en klass en gång i veckan.

För vem: 
För dig som vill åka på en härlig resa till en vacker plats och bo relativt bekvämt och få yoga/meditation på köpet. Du vill även komma närmare läraren då man ofta umgås/äter ihop. Du vill vila, behöver bli omhändertagen och vill slippa ta beslut. Helt enkelt vila dig i form!

Vad är en yoga-retreat?

En yogaretreat (reträtt) skiljer sig från en yogaresa genom sin intensitet. Det är mindre ”semester” och mer fördjupning i en viss yoga-form och meditation. Man har ofta mindre ”fri tid” och hela dagarna går åt till introspektion. Man går upp tidigt och mediterar och yogar och sedan är schemat ofta späckat med meditation/yoga/föreläsning. Ibland är det tystnad och då undviks även blick-kontakt. En retreat är mer avskalad med enklare boende och enklare mat, därför även ett mindre pris. Man är inte fri att shoppa, att gå utanför retreat-området eller att tex läsa vad man vill.

För vem:

För dig som vill ha stillhet och introspektion. Som vill retirera inåt. Som kanske har stressat och utsatt dig för mycket yttre/inre påfrestningar i livet. Du behöver tid för eftertanke, för att verkligen få vara med dig själv så att din inre visa röst åter får höras. Yoga och meditation hjälper dig att helas. En retreat passar även dig som vill fördjupa din egen yoga & meditation.

För många är både en yogaresa och en retreat en omvälvande och transformativ upplevelse.