Yinyoga_Stor_Magdalena

Plats
Linköping


Typ
Workshop


Datum
05/11
2023


Tider
11.00 - 17.00

Linköping

Yinyoga & De Fem INDRIYAS de inre styrkorna - Workshop

Datum 05/11 - 2023

Linköping. Yogahuset

Under workshopen går vi igenom de fem inre styrkorna även kallade Indriyas. Samtidigt stärker vi kroppen genom yinyoga.

Mindfulness-fokuserad Yinyoga (MFY) – är en utarbetad teknik av Magdalena Mecweld och Mats Nielsen som inte bara låter oss sjunka in i sköna förnimmelser i yinyogan, utan även låter oss möta motstånd och obekvämlighet i vissa positioner.

Genom att använda oss av mindfulness-tekniken under tiden vi utför yinyoga ändras strukturen både i kroppen och i hjärnan. Vi vilar positionerna och över oss i att observera såväl behagliga som mindre behagliga förnimmelser i kroppen och sinnet med intresse och nyfikenhet och därmed utveckla distans och balans i sinnet. Detta tillvägagångssätt hjälper oss sedan i livet att hantera stress, motgångar och motstånd och inte minst kriser och trauman.

Under workshopen kommer vi att gå igenom hela kroppen, fokus kommer att vara på områden som för de flesta är stelast: höfter, baksida av lår, axlar, ljumskar och rygg. Under tiden kommer Magdalena och Mats att berätta om buddhismens viktiga filosofi De fem Indriyas – Fem andliga styrkor. Workshopen blir en slags hybrid mellan föredrag, yogisk kroppsterapi och guidad meditation.

De fem Andliga Styrkorna – Indriyas – är en av de viktigaste hjälpmedlen i livet som buddhistisk filosofi har gett oss. Dessa är:

1. Förtroende, tilltro, tillit
2. Rätt ansträngning, energi, vitalitet
3. Mindfulness, klarsynt
4. Koncentration, lugn, stabilitet
5.Visdom, insikt

Då dessa kvaliteter tränas och hamnar i balans, utvecklas de till mer beständiga styrkor i oss, det i sin tur leder till att vi känner oss fria, tillfreds och i harmoni, och kan leva i vår fulla potential.

Magdalenas bok ”Vila dig stark med yinyoga” kommer att finnas till försäljning och få signerad om så önskas.

Söndag den 5e nov, kl 11.00 – 17.00

Ordinarie pris 1100 kr
Terminselev HT22 990 kr, ange rabattkod*

Huset öppnar 10.30. Lunchpaus ca 45 min.
I priset ingår te, lättare snacks och frukt.

Välkomna!