Yinyoga_Stor_Magdalena

Plats
Online


Typ
Workshop


Datum
08/11
2023


Tider
18.00 - 20.30

Online

Yinyoga & De fem hindren, 4. Rastlöshet, distraktion...

Datum 08/11 - 2023

RASTLÖSHET, DISTRAKTION

Det fjärde hindret är rastlöshet. Rastlöshet är ett tillstånd av oro, otålighet och bristande koncentration. Det kan vara svårt att fokusera på en uppgift eller att behålla fokus under en längre tid. Sinnet hoppar från det ena till det andra. Ångest och rädsla ingår också i denna kategori. Fysiskt kan man ha svårt att sitta still, att göra ingenting och bara vara. Det känns som ”myror” i hela kroppen och sinnet. Regelbundenhet, lugn, meditation och mindfulness och särskilt Yinyoga hjälper mot rastlöshet och kan förbättra ens allmänna mentala hälsa och välbefinnande. Vi går igenom hindret och även dess motgifter och hjälpare. I yinyogan jobbar vi på att lugna, stabilisera och jorda.

VARMT VÄLKOMMEN!

Denna workshop-serie kombinerar föredrag om Buddhas Fem Hinder ”Panca Niravani”, med Yinyoga som öppnar upp och gör så att spänningar, blockeringar och stelhet i både kropp och sinne släpper. Energin får fritt flöde.  De fem hindren habegär, motvilja, rastlöshet, slöhet och tvivel myntades av Buddha för att hjälpa oss att inse hur vi kan bli fria från dem och börja leva vårt dyrbara liv fullt ut – utan stress/onödigt lidande.

Hindren dyker upp både i meditationen/yogan – hindrar oss från att uppleva närvaro och lugn. Och i livet – där de hindrar oss från att uppleva lugn, tillit, vila och glädje. De nästlar sig in i allt från relationer, arbete, känsloliv, tankar, ja det mesta i våra liv. De medför stress, press, tvivel, handlingsförlamning. Genom medvetenheten om dem förlorar de sin makt och vi blir friare och mer och mer ”detoxade”.

Du erhåller inspelningen av workshopen efteråt.

Tid: 18:00 – 20:30
Plats: ONLINE
Pris: 320 kr