Yinyoga_Stor_Magdalena

Plats
Sundsvall


Typ
Workshop


Datum
9/3
2024


Tider
11.00 - 17.00

Sundsvall

WORKSHOP Yinyoga & De Fem styrkorna

Datum 9/3 - 2024

”Vila dig stark med yinyoga” En workshop för visdom, kraft och vila – De Fem Andliga Styrkorna – Indriyas

Mindfulness-fokuserad Yinyoga (MFY) – en utarbetad teknik av Magdalena Mecweld och Mats Nielsen som inte bara låter oss sjunka in i sköna förnimmelser i yinyogan, under vissa positioner får vi även möta på motstånd och obekvämlighet. Genom att använda oss av mindfulness-tekniken under tiden vi utför yinyoga ändras strukturen både i kroppen och i hjärnan. Vi vilar positionerna och över oss i att observera såväl behagliga som mindre behagliga förnimmelser i kroppen och sinnet med intresse och nyfikenhet och därmed utveckla distans och balans i sinnet. Detta tillvägagångssätt hjälper oss sedan i livet att hantera stress, motgångar och motstånd och inte minst kriser och trauman.

Under workshopen kommer vi att gå igenom hela kroppen, fokus kommer att vara på områden som för de flesta är stelast: höfter, baksida av lår, axlar, ljumskar och rygg. Under tiden kommer Magdalena och Mats att berätta om buddhismens viktiga filosofi De fem Indriyas – Fem andliga styrkor. Workshopen blir en slags hybrid mellan föredrag, yogisk kroppsterapi och guidad meditation.
Magdalenas bok ”Vila dig stark med yinyoga” kommer att finnas till försäljning och få signerad om så önskas.

De fem Andliga Styrkorna – Indriyas – är en av de viktigaste hjälpmedlen i livet som buddhistisk filosofi har gett oss. Dessa är:

1. Förtroende, tilltro, tillit

2. Rätt ansträngning, energi, vitalitet

3. Mindfulness, klarsynt

4. Koncentration, lugn, stabilitet

5.Visdom, insikt

Då dessa kvaliteter tränas och hamnar i balans, utvecklas de till mer beständiga styrkor i oss, det i sin tur leder till att vi känner oss fria, tillfreds och i harmoni, och kan leva i vår fulla potential.

Varmt Välkommen

Magdalena och Mats

Läs mer på www.yin-yoga.se”

Datum : Lördag 9 mars

Tid : 11:00-17:00

Pris : 1.200 kr

Ingår: lunch – vegetarisk wrap, frukt och te.
(mejla info@urbanyoga.nu med eventuella allergi krav)