Yinyoga Grund MODUL 1

Lärarutbildning 40 tim

29/02 - 03/03
2024
Stockholm & Online
29/02 - 03/03
2024
Stockholm & Online
Yinyoga Grund, 40 tim. Utbildning
09/05 - 12/05
2024
Stockholm & Online
09/05 - 12/05
2024
Stockholm & Online
Yinyoga Grund, 40 tim. Utbildning
13/6 - 16/6
2024
TRONDHEIM NORGE
13/6 - 16/6
2024
TRONDHEIM NORGE
Yinyoga Grund, 40 tim. Utbildning

Om utbildningen

Yinyoga Grund modul 1, 40 timmar, är en heltäckande grundutbildning i yinyoga som vänder sig till alla som vill undervisa i yinyoga och fördjupa sin egen yogapraktik. Kursen kan även ses som en fördjupning i yinyoga för en själv. Läs mer om innehållet nedan.

Alla utbildningar ges både fysiskt/online (samtidigt) eller endast fysiskt. Både de fysiska och online-platserna är begränsade. Läs mer om Online-varianten här. Håll dig uppdaterad via vårt Nyhetsbrev (nedan).

Magdalena Mecweld är yinyoga-pionjären som höll en av de första yinyoga-lärarutbildningarna i Sverige på svenska  (2013). Hennes stilbildande bok och lika populära app om yinyoga ”Vila dig i form med yinyoga” (LUX) kom ut 2012. Sedan 2015 håller hon utbildningarna med sin partner Mats Nielsen. Ett tusental nöjda elever har sedan dess certifierats. De flesta av kurserna hålls av Magdalena och Mats, en del av kurserna hålls av deras seniorassistent Erik Janson Bergendahl. Läs de många omdömena om utbildningen här. På Facebook-gruppen Yin-Yoga Center kan du kontakta deltagarna för att få mer personliga referenser om utbildningarna.

”Det finns egentligen ingen separation på livet och yogan. Det vi möter under en yinyoga-session med smärta, njutning, tankar, känslor etc möter vi i livet till vardags”

Ur Magdalenas bok
”Vila dig i form med yinyoga”

Kalendarium
Yinyoga Grund Modul 1

Bli certifierad i Yinyoga

Förutom ett rikt kompendium med kursinnehållet får du ett fint certifikat. Efter kursen kan du gå valfri modul med oss, den behöver alltså inte vara i kronologisk ordning. Du kan t.ex gå mod 4, 2 eller 3.

Innehåll

Utbildningen lämpar sig för alla som vill lära sig om hur vi kan öka energi och glädje i kropp och psyke, läs mer om förkunskaper här. Kursen innehåller allt från att i detalj gå igenom de olika Yinyoga-positionerna och inte minst olika varianter på dem till teoretisk kunskap i Yinyogas historia, kinesisk medicin, de olika meridianerna och de fem elementen.

Mindfulness-meditation är en stor del av den Yinyoga Magdalena och Mats undervisar i. Därför ägnas mycket tid åt att inkludera Mindfulness i Yinyogan. Både teoretiskt och praktiskt då vi lär oss olika tekniker och meditationer.

Vi har också utarbetat en mycket uppskattad anatomi-föreläsning med legitimerade naprapater, Rebecca Carlowitz och Louise Olsson, samt en speciellt Yinyoga-fokuserad anatomisk presentation av Erik Bergendahl.

Förutom Magdalena och Mats finns alltid flera assistenter som hjälper eleverna med allt från positioner till te-servering.

Se nedan vad du får efter att ha slutfört denna utbildning.

Svårt att komma med?

Alla våra kurser är mycket populära, de brukar bli fullsatta snabbt och även väntelistan brukar fyllas på, om du bokar dig på väntelistan behöver du inte betala något i förväg. Det finns det stor chans att komma med om du:

  • Har ca ett halv års framförhållning. Vi brukar öppna upp nya kurser ca 6 månader innan kursstart. Prenumerera på vårt Nyhetsbrev (nedan) och följ oss på Facebook och Instagram (yinyogamagdalena) där vi brukar ange när nya kurser läggs upp på hemsidan.
  • Om du inte kommer med på varken en kurs eller väntelista kan du stå ”standby”, det vill säga hoppa in med kort varsel, mejla oss på info@yin-yoga.se och skriv Standby i ämnesfältet.
  • Mejla oss gärna och berätta om du skulle vara intresserad av online-varianten.

Pris

Pris: 5 560 kr (inkl moms 6 950 kr). Priset kan variera något på kurserna utanför Stockholm. Samma pris för kurserna online.

 

Yinyoga_Stor_Magdalena

Plats

De flesta av kurserna ges på Kundaliniyogacentret på Reimersholme på Södermalm i Stockholm. Några av kurserna ges på Yogashala Stockholm, Ringvägen 9d, Zinkensdamm, även den på Södermalm. Kika under respektive utbildning var de kommer att hållas. Kursen hålls även i Malmö, Piteå, Göteborg och i Trondheim, Norge.

"Hybrid-varienten" (både online/fysiskt) sänds samtidigt från studion där den fysiska kursen ges.

Online via Zoom

Utbildningen ges också online live via zoom samtidigt som den fysiska. Det är begränsat antal deltagare.

Läs mer om denna variant här

Lärare

Kurserna är på svenska och hålls alltid av Magdalena Mecweld och Mats Nielsen (om inte annat uppges). Erik Bergendahl är lärare på kursen i Nynäshamn/Piteå/Göteborg. Mer information nedan.

Kurstider

9:00 - 17.00 varje dag utom söndag då vi slutar 15:00.

För övrig info, se under respektive kurs.

OBSERVERA

Obligatorisk närvaro under HELA kursen krävs för att få diplom. Boka INTE in flyg/ tåg INNAN kursens slut, den sista dagen, om du vill ha ett certifikat. Det går heller ej att avvika en stund under kursens gång. Vi är tacksamma att detta respekteras. Hör av dig om du vill ha mera utförlig information. 

OBLIGATORISKT INNAN KURSEN

I en del av kurstiden ingår egen läsning och studier. Dels i det rika kompendium du får under kursen, dels av Magdalenas bok ”Vila dig i form med yinyoga” (hela boken). Du behöver införskaffa boken själv. Boken finns att köpa på Bokus, Adlibris, mm.

Vi rekommenderar därför Bernie Clarks ”The Complete guide to Yin yoga” och/eller Sarah Powers ”Insight Yoga – An innovative synthesis of traditional yoga, meditation, and Eastern approaches to healing and wellbeing” som tillfälliga ersättare. Det går även bra att läsa och fördjupa sig i hemsidans texter och filmer, pass med mera. Under Blog har Magdalena skrivit olika artiklar i ämnet.

Har du appen går det bra att lära sig positionerna ur den.

Vi rekommenderar även att meditera tillsammans med Magdalena eller Mats via denna hemsida, här finns flera guidade meditationer. 

Icke obligatorisk men rekommenderad läsning:

"Därför funkar meditation" av Robert Wright.

"Stillhetens styrka" Daniel Coleman och Richard J Davidson

 ”Freeing the body, Freeing the mind – Writings on the Connections between Yoga and Buddhism” Michael Stone editor

”A Path with heart” Jack Kornfield

"Yinsights" och "The complete Yin yoga guide" av Berne Clark

"Brightening our inner skies" av Norman Blair

puff2_yinyoga

Boende

YINYOGA-UTBILDNINGEN UTANFÖR STOCKHOLM/NYNÄSHAMN

Observera att Malmö-kursen är extern och därför är det YogaFrid i Malmö som hanterar alla frågor rörande denna kurs, mejla dem din anmälan: Malmö: studion@studiofrid.se

YINYOGA-UTBILDNINGEN MED ERIK BERGENDAHL

Nynäshamn/Piteå/Göteborg
Erik Bergendahl har assisterat Magdalena och Mats sedan 2014 på nästan alla deras utbildningar/ moduler och har en egen studio i Nynäshamn (Trikona Yoga) där han lär ut yinyoga. Sommarvis bor Erik i Luleå och håller då utbildningen på studion Anamcara i Piteå. Erik är mycket kompetent inom funktionell yinyoga och håller en del av anatomin på de ordinarie utbildningarna. Läs feedbacken om Erik (längst ner på sidan) och mer om Erik här .

OBS! Det går ej att byta kursplats mellan tex Stockholm, Göteborg -Malmö eller Göteborg, Malmö-Stockholm eller kursen med Erik.

Anmälan

Anmälan sker genom att du anmäler dig och fyller i anmälningsformuläret. Du väljer också om du vill vara med Online eller Onsite (fysiskt på plats). Fyll i dina uppgifter (var extra noga med rätt email-adress). Välj därefter om du önskar faktura eller kort-betalning. Det är en anmälningsavgift på 1000 kr som betalas vid anmälan, du har sedan en månad på dig att betala resterande belopp. Du kan självklart betala hela beloppet med en gång. Vid utebliven resterande betalning avbokas du automatiskt och förlorar både din plats och anmälningsavgift. Anmälningsavgiften är även en administrativ avgift och betalas alltså ej åter oavsett när avbokning sker. Detta gäller även byte av kurs och modul.

Resterande belopp betalas dock åter om avbokning sker senast 30 dagar innan kursstart. Om avbokning sker senare än 30 dagar innan kursstart betalas resterande belopp endast åter om en ersättare kan fylla din plats. Notera att även om vissa kurser har väntelistor brukar de tunnas ut nära kursdatumet och det brukar bli svårt att hitta ersättare. Kontakta ditt försäkringsbolag som oftast kan hjälpa till.

OBS!VIKTIGT! Vi har många deltagare som går kurserna. Vid nästan varje tillfälle blir det någon som inte kan fullfölja utbildningen, vi kan därför inte erbjuda en extra plats till dem som avbryter kursen. Vid sjukdom/olycka innan/under kursen kommer det alltså inte att finnas möjlighet att ”ta igen den förlorade tiden” vid ett senare kurstillfälle. Du bör då kontakta ditt försäkringsbolag som oftast hjälper till med omkostnader om du har rese-försäkring. Tack för din förståelse!

LÄS GÄRNA MERA UTFÖRLIGT OM VÅR AVBOKNINGSPOLICY HÄR!

OBS1! Den adress/företagsnamn du skriver i anmälningsformuläret går ej att ändra i efterhand. Så om det är ditt jobb/företag som betalar för kursen bör du fylla i företagets namn i fältet ”företag” och dess adress, och ditt namn i fältet ”namn”.

OBS2! Det går ej att byta kursplats mellan tex Stockholm, Göteborg -Malmö eller Göteborg, Malmö-Stockholm eller kursen med Erik.

OBS3! Cirka en månad innan kursstart får du ett välkomstmail med all praktiskt information om kursen. Det gäller vilka pass du ska utföra vad du ska läsa och även hur du kan meditera. Kika gärna i skräpkorgen då det kan hamna där. Mejla oss om du saknar välkomstmejlet på info@yin-yoga.se

Rabatter

Wisdom Works AB ger inga särskilda rabatter till pensionärer, studenter eller andra ”grupper”. Däremot ges rabatter till de som behöver det. Mejla till info@yin-yoga.se och berätta om din ekonomiska situation och varför du skulle behöva rabatt.

KVOTEN FÖR 2021 är nu nådd, inga rabatter ges alltså för 2021. 

Hösten 2021

Hösten 2021:s kurser kommer att läggas upp i april 2021.

SÄRSKILDA BEHOV

Personer med särskilda behov (hörselskada, cp-skada, rörelsehindring, allvarliga skador, graviditet, amning etc) bör alltid kontakta oss innan kursstart och rådfråga om sitt deltagande på kursen. Wisdom Works AB har rätt att avböja deltagande på kurs om inte eleven hört av sig innan för att försäkra sig om att vi har möjlighet att tillgodose deras särskilda behov.