Yinyoga & METTA – Kärleksfull Vänlighet Loving Kindness

Lärare: Magdalena & Mats
Pris: 320 kr

_DSC0201

Välkommen till vår 2,5-timmars ONLINE-workshop där vi förenar de lugnande elementen av yinyoga med den kärleksfulla närvaron i Metta Bhavana-meditation. Detta är en unik möjlighet att fördjupa din yoga och utforska det fridfulla samspelet mellan kropp och sinne. Metta är inte bara en kvalitet som förstärks i meditationen, utan kan och bör användas i vardagen, i livet. Att känna vänlighet, harmoni och kärlek mot sig själv och andra är lika med hälsa: mental och känslomässig.

Vi inleder med en kort introduktion till både yinyoga och Metta Bhavana. Vi gör positioner som kommer åt de djupa bindvävslagren och öppnar upp kroppens energikanaler. Fokus är på axlar, nacke, bröstkorg, käkar, bröst/ländrygg, baksida av lår. Kombon skapar utrymme för inre reflektion och medveten närvaro i Metta-sfären. Genom att tillåta kroppen att sjunka djupt in i varje position, skapar vi en känsla av stillhet och närvaro som tillför inre balans.

Genom Magdalena och Mats guidning och genom tyst reflektion kommer du att uppleva en öppning av hjärtat och en ökad medvetenhet om ditt emotionella tillstånd. Vi kommer att avsluta workshopen med en avslappnande liggande meditation detta kommer att ge dig tid att integrera de fördelaktiga effekterna av både yinyogan och Metta Bhavana-meditationen.

Ingen erfarenhet krävs, och workshopen är öppen för alla nivåer.

 

ALLA DE FYRA BRAHMA VIHARAS  

Denna workshop-serie går igenom De Fyra Brahma Viharas, Himmelska Boningar/ Tillstånd. Den kan ses som en fördjupande kurs, särskilt om du går alla fyra. Men också som en härlig påfyllnad och en kraftig självläknings-metod och fredsarbete. 

De Fyra Brahma Viharas är centrala inom många buddhistiska traditioner och fungerar som en vägledning för att kultivera en sund och kärleksfull inställning till sig själv och andra.

1. METTA – Kärlek och Vänlighet: Lär dig konsten att odla kärlek och vänlighet genom Metta meditation. Upptäck hur denna kraftfulla övning kan transformera din relation till dig själv och andra, och skapa en varm atmosfär av positiv energi.

2. KARUNA – Medkänsla i Handling: Genom att utforska Karuna, medkänslans rike, kommer du att upptäcka hur du kan vara ett stöd för andra men också för dig själv. Ta med dig verktyg för att minska lidande och skapa en kärleksfull närvaro i världen omkring dig.

3. MUDITA – Sann Glädje: Mudita tar dig med på en resa av glädje över  dina egna och andras framgångar. Lär dig att omfamna andras lycka utan avundsjuka (eller skuld) och skapa en atmosfär av positivitet och stöttning.

4. UPEKKHA – Inre Jämnmod:  Upekkha tar dig med till lugnets land, där du får uppleva balans och jämnmod oavsett vad livet kastar din väg. Utforska vägen till inre frid, visdom och acceptans.

VARMT VÄLKOMMEN!

Lärare: Magdalena & Mats
Pris: 320 kr