yinyoga Workshops & Retreats

Magdalena & Mats omtyckta workshops sammanlänkar kropp, tankar & känslor. Dessa ges både på plats och online.

Antistress Workshop 3, Yinyoga & MUDITA - Kärleksfull medglädje - Symphatetic Joy
24/04/2024
Online
Antistress Workshop 4, Yinyoga & UPEKKHA - Kärleksfull Balans, Equanimity
22/05/2024
Online
Yinyoga och de Fem Livs-Hindren Workshop
01/06/2024
Malmö Studio Frid
Yinyoga och De Fem Andliga Styrkorna Workshop
02/06/2024
Malmö Studio Frid

INSPELADE WORKSHOPS

Yinyoga & KARUNA – Kärleksfull Medkänsla – Compassion

Välkommen till vår 2,5-timmars ONLINE-workshop där vi förenar de lugnande elementen av yinyoga med den kärleksfulla närvaron…

Se workshop & köp

Yinyoga & METTA – Kärleksfull Vänlighet Loving Kindness

Välkommen till vår 2,5-timmars ONLINE-workshop där vi förenar de lugnande elementen av yinyoga med den kärleksfulla närvaron…

Se workshop & köp

Donationsworkshop för Metta In Action 240106

Hej,   Denna workshop ges på frivillig donation till Metta In Action, organisationen som hjälper de allra mest utsatta…

Se workshop & köp

Vi anpassar inte kroppen efter ställningen - vi anpassar ställningen efter kroppen

Magdalena & Mats omtyckta workshops sammanlänkar kropp, tankar & känslor. Alla workshops ges som hybrider - både på plats och online.

Workshoparna passar alla, både nybörjare och mer erfarna elever. Ibland liknar workshoparna föredrag och innehåller yogisk/buddhistisk filosofi men även psykologi. Ibland är de tysta med endast Magdalenas coaching som leder dig in i kroppens närvaro. Du ligger eller sitter i de olika yin-positionerna samtidigt som du leds igenom det behag/obehag som uppkommer i yinyogan av Magdalenas stämma. På grund av de länge hållna positionerna och avslappningen i dessa blir effekten påtaglig i både kropp och sinne efter endast en workshop. Du känner dig lugn och samtidigt fylld av energi.

Mats håller oftast i meditationerna medan Magdalena står för yinyogan och sagorna. Oftast är det en mix av dessa. Magdalena tycker mycket om att berätta historier – storytelling, i sin undervisning. Med humor leder hon in dig på en härligt djup och samtidigt lättsam inre resa medan din kropp får den djupa stretch som yinyoga innebär.

Magdalena och Mats populära workshops brukar vara allt från två till sju timmar långa. Alla workshops går igenom hela kroppen. Du får en djup stretch av höfter, säte och baksida/framsida av lår. Magen, bröstkorgen och även sidan av torson får en sträckning. Effekten är som efter en massage eller annan kroppsbehandling men du känner dig ofta pigg men djupt avslappnad.

Att tänka på inför Online-deltagande

Dagen innan workshopen skickas en länk till dig som du klickar på och följer instruktionerna. Om du är osäker på Zoom kan du gå med i denna Zoom-support grupp: klicka här för att komma dit.

Som deltagare på online-workshoparna behöver du inget annat än en dator/padda som är att föredra framför en mobil. Du kan också koppla in din hemma-teve för ännu närmare känsla och kvalité.

Du behöver ha din kamera påslagen och skriva in ditt för och efternamn så att assistenten kan ta din närvaro.

Att kameran är på är även viktigt för den allmänna närvarokänslan men också så att lärarna kan se dig och eventuellt kommentera någon detalj i din position. Du kommer att "muteas" för att undvika störade ljud.

Har du frågor/kommentarer går det bra att skriva i meddelande-fältet så svarar lärarna/assistenten. Du bör ha en yogamatta och mjuka kläder, eventuellt flera kuddar/bolsters och en filt. Rikta gärna kameran mot din matta så att hela din kropp syns, helst i profil.

Om du har en/flera vänner eller någon annan som är med bör den/dem anmäla sig/betala separat. Ni kan dock vara i samma rum med endast en kamera. Skriv i meddelanden på Zoom vad ni heter, för och efternamn.

 

Exempel på de teman som Magdalena och Mats under tiden berör är:

  • Tankar & Känslor – Att öppna upp för Acceptans & Visdom. Att observera tankar & känslor, hur de uppkommer, hur de tar slut. Vart tar de vägen? Tankar/känslor styr de flestas liv. Ibland helt och hållet. Ofta till att skapa lidande (papancha), ibland till att skapa kärlek och fred. Hur kan vi styra våra tankar? hur kan vi acceptera våra känslor med välkomnande och härbärgerande? Under workshopen går vi igenom alla dessa delar. Vi sitter även i meditation under tre tillfällen, resten spenderas i sköna yinyogaställningar.
  • Yinyoga & De Fem Hindren – i yogan och livet. Buddha listade De Fem Hindren orsaken till mycket av vårt lidande. Dessa är 1. Habegär – att aldrig vara nöjd, 2. Motvilja/hat – att inte acceptera verkligheten som den är. 3. Rastlöshet/oro – Sinnet, tankar, känslor som snurrar. 4. Slöhet/lathet – Som hindrar oss från att ta tag i våra liv. 5. Tvekan/tvivel – Som kan göra oss paralyserade och olyckliga.Under workshopen kommer vi att gå igenom dessa och öva oss i deras motgiftet: Generositet, Kärlek, Avslappning, Energi, Tillit. Samtidigt ligger/sitter vi i de ofta utmanade/sköna ställningarna.
  • De Fem Elementen – yinyoga och Traditionell Kinesisk Medicin. Liksom Ayurvedan har TKM ett system, istället för tre dosas finns här De Fem Elementen; eld, metall, trä, jord och vatten. Dessa är kopplade till våra inre organ men även till våra tankar, känslor och vårt beteende i världen. Under workshopen går vi igenom dessa. Vi mediterar även på våra inre organ och balanserar på så sätt både kropp och själ.
  • De Åtta Världsliga Vindarna. Skuld, sorg och stress omvandlad till frihet och avslappning. Vi går igenom Buddhas Åtta Värdsliga Vindar – Hur dessa får oss i obalans. Dessa är: vinst – förlust, status – dåligt rykte, beröm – klander, njutning – motvilja.
  • Att öppna upp i bröstet, i höfterna och i sinnet. Fokus på kroppens stelhet och flexibilitet.
  • Meditation – Vipassana. Fokus är på sinnet, på tystnad och på att vara i detta nu. Vi avslutar ofta med ett så kallat dhamma-tal.
  • Slappna Av På Djupet – Relax & Restore- Återhämta dig – en workshop med både Yin och Restorative Yoga som tar oss med på avslappningens djupare domäner och sätter igång våra ”må-bra” hormoner.

Några röster

”Du har ett sånt speciellt sätt att undervisa på. Det är som att ledas in i en annan värld, men samtidigt in i sig själv. Magiskt är ordet” Kristina.

”Tack så mycket! Fantastisk grund att möta denna måndagens stress. Och att inte sprida negativ energi utan försöka ge kärlek – först till mig själv!? Tack Magdalena!! Önskar dig allt gott . Kram Hildburg”

”En skön dag med och total detox i hela kroppen med Magdalena som sprider så mycket glädje visdom och skönhet”, Annika.

”Jag vill tacka för workshopen, för många insikter, tankar och vilja att ta detta vidare. Och mina begränsningar med knäna löste du alternativa övningar. Tack!, Carina

”Det var den bästa workshopen jag varit på i hela mitt liv. Det förändrade allt till det positiva, tack!” Lena.

”Jag har sprungit marathon i många år med onda knän som resultat. Tack vare din yinyoga och den sex timmar långa workshopen kunde jag springa utan smärta. För första gången i mitt liv! Tack!” Linda.

"Det kändes inte alls digitalt. Det var så "hemma" och så nära. Tack!" 

Kristina 

"Det var en underbar workshop, trots att den var online. Känslan var otroligt närvarande och fin." Fia

BOKA OSS!

Magdalena och Mats håller sina populära workshops runt hela Skandinavien. Förutom att de nästan omedelbart blir fulltecknade så bidrar de även till att popularisera studions egna yinyoga-klasser och workshops. Är du intresserad av att ha en Workshop med Magdalena och Mats på din studio? Du bör ha en studio för minst 30 deltagare. Hör av dig genom att mejla oss!

blomma

"Det finns en glänta i skogen som endast kan hittas av den som gått vilse" T.Tranströmer