YINYOGA LÄRARUTBILDNINGAR

Yinyogacenter har fem moduler i yinyoga, sammanlagt 150 timmar. Här kan du läsa om vilka förkunskaper som behövs inför utbildningarna. Du behöver inte gå modulerna i kronologisk ordning även om vi rekommenderar att du går Modul 1 först. Du som gått fem moduler får utöver dina enskilda diplom även ett Fem Moduls Certifikat, sammanlagt 150 timmar. Magdalena Mecweld och Mats Nielsen är huvudlärarna på alla utbildningar om inte annat uppges. Utbildningarna ges i sk. Hybrid-form, både på plats/online. Här kan du läsa om hur det går till. 

Denna intensiva 40 timmars-kurs vänder sig till dig som vill lära dig att undervisa i yinyoga. Du vill få mera kunskap och fördjupning i yinyogans alla delar. Kursen går grundligt igenom yinställningar och variationer, meditation, meridianer, fascia och anatomi.

Läs mer och anmäl dig här…

Yinyoga och Mindfulness modul 2

Denna utbildning vänder sig till dig som vill fördjupa din kunskap i både yinyogan och mindfulness. Vi går igenom olika meditationer och ser hur de kan kopplas till yinyogan. Daniel Ek, leg. psykolog håller föredrag i ACT.

Läs mer och anmäl dig här…

Yinyoga och Kinesisk medicin

Yinyogan består av tre viktiga delar; yoga, mindfulness-meditation och kinesisk medicin. I denna del fördjupar vi oss i den tredje delen; Traditionell Kinesisk Medicin. Jana Särman, leg. TKM-expert/akupunktör och föreläsare på Svenska Akupunkturförbundet är den huvudsakliga föreläsaren under kursen. Magdalena håller i yinyogan och kopplar den med TKM.

Läs mer och anmäl dig här…

Yinyoga & Restorative Yoga

Detta är en fristående modul som är öppen även för dig utan yoga erfarenhet och/eller som ej gått de tidigare modulerna. Restorative Yoga (återhämtnings-yoga) är ytterligare ”yin” än yinyoga, ett steg mjukare och vilsammare. Under denna utbildning fördjupar vi oss i hur stress påverkar vår kropp och vårt psyke, hur vi återhämtar oss och tillför styrka och kraft. Forskare Ann Rudman från KI och naprapat Louise Olsson förklarar stress i sinne och kropp.

Läs mer och anmäl dig här…

yoga-magda_1272

Denna utbildning vänder sig till dig som vill fördjupa din kunskap inom fascia och anatomi kopplat till yinyogan. Yinyogans huvudsakliga mål är inre och yttre balans och hälsa. Ju mindre vi rör på oss desto mindre kan vi röra oss. Varför vi behöver stretcha kroppen handlar om mer än endast rörelseomfång. Kroppens nätverk, fascia, kan i och med åldrande och stillasittande förlora sin spänst och vitalitet och därmed påverka helhetshälsan.

Läs mer och anmäl dig här…

blomma

"Låt varje utandning bli en avslappning”

Omdömen

”Tycker ni är fantastiska som delar så mycket, att ni finns och att ni ger oss andra möjlighet att lära för att dela för en friskare och mer kärleksfylld värld. Väldigt tacksam och väldigt nyfiken på fler utbildningar!” Magdalena Lagerström

”Lärarnas kunskap, erfarenhet, bemötande, pedagogik, värme och andliga tilltal var fantastiskt att få ta del av och inspireras av. De var generösa, trovärdiga och levde det de lärde. Yogapassen var fantastiska och de texter som lästes och meditationerna som gavs var djupa och vackra och stilla.” - Inger

"Jag blev positivt överraskad över att jag som tidigare inte gått någon modul hos er kände mig minst lika ”välkommen” som dem ni träffat flera gånger tidigare. Självklart tycker ni antagligen, men tro mig, jag har upplevt ett slags favoriserande av tidigare deltagare." Anna Holmgren

”Tack för en fantastisk kurs. Väldigt inspirerande. Jag gillar kombinationen av yoga och meditation. Jag som har mediterar utifrån zen i många år blir nu nyfiken på vipassana. Så tycker jag också om det ödmjuka förhållningssättet till andra former av yoga, det finns ju inte ett sätt som allenarådande för alla människor.” - Ann Elina, yogalärare