YINYOGA LÄRARUTBILDNINGAR

Våra utbildningar lämpar sig till dig som redan undervisar och dig som vill fördjupa dig för din egen skull.

våra utbildningar

Yinyogacenter har fem olika utbildningar (moduler) i yinyoga. Dessa är tre/fyra dagar långa med sammanlagt 150 timmar. Du behöver inte gå modulerna i kronologisk ordning även om vi rekommenderar att du går Yinyoga Grund, Modul 1 först. Du som gått fem moduler får ett Fem Moduls Certifikat, sammanlagt 150 timmar till yinyoga-lärare.

Här kan du läsa om vilka förkunskaper som behövs inför utbildningarna.

Magdalena Mecweld och Mats Nielsen är huvudlärarna på alla utbildningar om inte annat uppges. Alla utbildningarna ges i sk. hybrid-form, både på plats/online. Här kan du läsa om hur det går till. 

Läs omdömena från utbildningarna här

Här kan du läsa om varför du ska välja just vår utbildning. 

Kommande kurser

27/06/2024
Stockholm & Online
Yinyoga Grund, 40 tim. Utbildning
27/06/2024
Stockholm & Online
29/08/2024
Stockholm & Online
Yinyoga Grund, 40 tim. Utbildning
29/08/2024
Stockholm & Online
Yinyoga-Grund 40 tim. Utbildning GÖTEBORG. LÄRARE: ERIK BERGENDAHL
26/09/2024
Göteborg Erik Bergendahl lärare
Restorative Yoga, 25 tim. Utbildning
11/10/2024
Stockholm & Online
Yinyoga & Kinesisk medicin, 25 tim. Utbildning
25/10/2024
Stockholm & Online
Yinyoga och Mindfulness modul 2

Denna intensiva fyra dagars utbildning (40 tim) vänder sig till dig som vill lära dig att undervisa i yinyoga men även för dig som vill gå kursen för din egen skull. Du vill få mera kunskap och fördjupning i yinyogans alla delar. Kursen går grundligt igenom alla yinyogaställningar och variationer, meditation, meridianer, fascia och anatomi - och mycket mer. Vi utgår från Magdalenas senaste bok "Vila dig stark med yinyoga".

Yoga-Magda_sälen

Denna tre dagars (25 tim)utbildning vänder sig till dig som vill fördjupa din kunskap i både yinyogan och den klassiska Sati - mindfulness. Vi går igenom olika meditations-tekniker, teori om mindfulness och praktik,  och ser hur de kan kopplas till yinyogan och dess undervisning. Daniel Ek, leg. psykolog håller föredrag i ACT.

Yinyoga och Kinesisk medicin

Under denna tre dagars utbildning (25 tim) fördjupar vi oss i Traditionell Kinesisk Medicin som är en stor del av yinyogan. Jana Särman, leg. TKM-expert/akupunktör och föreläsare på Svenska Akupunkturakademin är den huvudsakliga föreläsaren under kursen. Magdalena håller i yinyogan och kopplar den med TKM.

slide-Yoga-Magdalena

Detta är en fristående tre dagars utbildning (25 tim) är en resa in i vilans och återhämtningens tecken. Restorative Yoga (återhämtnings-yoga) är ytterligare ”yin” än yinyoga, ett steg mjukare och vilsammare. Vi fördjupar i hur stress påverkar vår kropp och vårt psyke, hur vi återhämtar oss och tillför styrka och kraft. Legitimerad naprapat Louise Olsson förklarar stress i kropp och hjärnan.

Svanen

Denna tre dagars utbildning (35 tim) vänder sig till dig som vill fördjupa din kunskap inom fascia och anatomi kopplat till yinyogan. Yinyogans huvudsakliga mål är inre och yttre balans och hälsa. Ju mindre vi rör på oss desto mindre kan vi röra oss. Varför vi behöver stretcha kroppen handlar om mer än endast rörelseomfång. Kroppens nätverk, fascia, kan i och med åldrande och stillasittande förlora sin spänst och vitalitet och därmed påverka helhetshälsan.

"Låt varje utandning bli en avslappning”

Omdömen

”Tycker ni är fantastiska som delar så mycket, att ni finns och att ni ger oss andra möjlighet att lära för att dela för en friskare och mer kärleksfylld värld. Väldigt tacksam och väldigt nyfiken på fler utbildningar!” Magdalena Lagerström

”Lärarnas kunskap, erfarenhet, bemötande, pedagogik, värme och andliga tilltal var fantastiskt att få ta del av och inspireras av. De var generösa, trovärdiga och levde det de lärde. Yogapassen var fantastiska och de texter som lästes och meditationerna som gavs var djupa och vackra och stilla.” - Inger

"Jag blev positivt överraskad över att jag som tidigare inte gått någon modul hos er kände mig minst lika ”välkommen” som dem ni träffat flera gånger tidigare. Självklart tycker ni antagligen, men tro mig, jag har upplevt ett slags favoriserande av tidigare deltagare." Anna Holmgren

”Tack för en fantastisk kurs. Väldigt inspirerande. Jag gillar kombinationen av yoga och meditation. Jag som har mediterar utifrån zen i många år blir nu nyfiken på vipassana. Så tycker jag också om det ödmjuka förhållningssättet till andra former av yoga, det finns ju inte ett sätt som allenarådande för alla människor.” - Ann Elina, yogalärare