Restorative Yoga Modul 4

25 timmar

Restorative Yoga, 25 tim. Utbildning
19/04/2024
Stockholm & Online

Om utbildningen

Denna kurs vänder sig till dig som vill fördjupa din kunskap inom Restorative-yoga, dess effekt på hjärna, kropp och sinne och hur vi genom denna sköna yogaform kan upptäcka vår inre energi-reservoar. Denna yoga är ett ovanligt kraftigt verktyg i återhämtandet av vår glädje, lycka och lugn.

Restorative Yoga har sitt ursprung i BKS Iyengars breda undervisning och kunskap. Syftet är djup avslappning och klasserna kan liknas vid en kropps-behandling i grupp.

Vi rättar till, stoppar om och anpassar de många kuddarna och hjälpmedlen så att kroppen kan komma till djup ro.

Man använder ofta block, ögonskydd, sandsäckar. stolar, filtar och ligger i olika kroppsanpassade ställningar.

Det är en mycket välbehövlig yoga-form som fler och fler hittar till i vår prestations-inriktade värld.

Naprapat Louise Olsson från Naprapatspecialisten håller ett föredrag om hur stress påverkar kroppen och hjärnan.

Efter kursen - detta får du:

 • Ett certifikat med de givna timmarna.
 • Ett rikt kompendium med bilder på alla Restorative-positioner skrivet av Magdalena, som ett komplement till boken.
 • En privat Facebook-grupp där allt från kursen läggs upp, bilder på alla variationer av positionerna och deras uppställning, filmer och annat roligt. I denna grupp har du för alltid har tillgång till diskussion med deltagarna och lärarna.
 • Alla power-point presentationer mejlade till dig.
 • De filmade/inspelade yinyoga-passen och meditationerna.
 • Ett verktyg och livskunskap för livet.

Efter kursen kan du börja undervisa i Restorative Yoga. Du kan även bygga på dina kunskaper genom att gå valfri modul med oss, den behöver alltså inte vara i kronologisk ordning. Du kan tex. gå mod 5, 1, 2, 3.

Bli certifierad

Förutom ett rikt kompendium med kursinnehållet så får du ett fint certifikat. Efterkursen kan du gå valfri modul med oss, den behöver alltså inte vara i kronologisk ordning. Du kan t.ex gå mod 1, 5, 2 eller 3.

Kursinnehåll

 • Leg. naprapat Louise Olsson håller ett spännande föredrag om vad stress gör i kroppen och hjärnan.
 • Parasympatikum vs sympatikum. Hur Restorative påverkar nervsystemet.
 • Hur vi med hjälp av props och hjälpmedel underlättar återhämtning.
 • Hur ser en stressad kropp ut? Vanliga symptom.
 • Genomgång av Restorative-positioner. Hur man med kreativitet kan ”skapa” egna ställningar.
 • Uppställning av kuddar, block och även alternativa propps och hjälpmedel.
 • Att använda Restorative som ett komplement till yinyoga och annan yoga.
 • Smärt/stress-symtom så som sömnlöshet, hyperkänslighet, högt blodtryck, utbrändhet med mera, och hur vi med hjälp av Restorative-yoga återhämtar oss.
 • Genomgång av olika Restorative-pass och upplägg.
 • Hur vi anpassar en Restorative-klass till många deltagare.
 • I kursen ingår ett rikt kompendium med tips på pass-uppställning, ställningar och annat matnyttigt. Vi utgår även från Magdalenas bok ”Vila dig i form” .

En del av tiden räknas egen läsning in, se nedan.

PRIS

4520 kr exkl. moms (pris ink. 25% moms 5 650 kr). Observera att priset kan variera beroende på om kursen hålls i annan studios regi (tex. i Malmö). 

Förkunskaper/För vem lämpar sig denna kurs?

Denna kurs är öppen för alla, även du med lite yoga-erfarenhet. Här kan du ändå läsa om vilka förkunskaper som är bra att ha!

Plats

De flesta av kurserna ges på Kundaliniyogacentret på Reimersholme på Södermalm i Stockholm. Några av kurserna ges på Yoga Shakti, även den på Södermalm. Kika under respektive utbildning var de kommer att hållas.

Kurstider

9:00 - 16:30 alla dagar.

För övrig info, se under respektive kurs.

Lärare

Kurserna är på svenska och hålls alltid av Magdalena Mecweld och Mats Nielsen. Under kursen har vi även minst fyra stycken assistenter.

Obligatoriskt

Obligatorisk närvaro under HELA kursen krävs för att få diplom!

I en del av kurstiden ingår egen läsning och studier. Dels i det rika kompendium med bilder på positionerna du får under kursen, dels av Magdalenas bok ”Vila dig i form med yinyoga” (hela boken). Boken finns att köpa på Bokus, Adlibris, mm.

Vi rekommenderar även den nya boken "Vila dig stark med stark med yinyoga" även om den inte innehåller några Restorative Positioner. Den nya boken innehåller dock mycket information om nervsystemet och stress.

Vi rekommenderar även att meditera tillsammans med Magdalena eller Mats via denna hemsida, här finns flera guidade meditationer. 

Icke Obligatorisk men mycket rekommenderad läsning:

Sue Flamm "Retorative Yoga with assists"

Bessel Van Der Kolk "Kroppen håller räkningen"

BKS Iyengar ”The path to Holistic health” Avsnitet om restorative yoga.

Judith Lasater ” Relax & Renew”

Jon Kabat Zinn, ”Full Catastrophy Living”

Daniel Ek och Fredrik Livheim ”Tid att leva”.

 

Boende

Anmälan

Anmäl dig högst uppe på sidan. Det är en anmälningsavgift på 1000 kr som betalas vid anmälan. Observera att resterande belopp betalas inom en månad från kursanmälan!  (Du kan självklart betala hela beloppet med en gång). Vid utebliven resterande betalning (inom en månad) kan du komma att avbokas och förlorar både din plats och anmälningsavgift. Anmälningsavgiften betalas alltså ej åter oavsett när avbokning sker.
Resterande belopp betalas dock åter om avbokning sker senast 30 dagar innan kursstart. Om avbokning sker senare än 30 dagar innan kursstart betalas resterande belopp endast åter om en ersättare kan fylla din plats, eller vid uppvisande av läkarintyg.

OBS!VIKTIGT! Vi har många deltagare som går kurserna. Vid nästan varje tillfälle blir det någon som inte kan fullfölja utbildningen, vi kan därför inte erbjuda en extra plats till dem som avbryter kursen. Vid sjukdom/olycka innan/under kursen kommer det alltså inte att finnas möjlighet att ”ta igen den förlorade tiden” vid ett senare kurstillfälle. Du bör då kontakta ditt försäkringsbolag som oftast hjälper till med omkostnader om du har rese-försäkring. Tack för din förståelse!

LÄS GÄRNA MERA UTFÖRLIGT OM VÅR AVBOKNINGSPOLICY HÄR!

 

VIKTIGT! Vid sjukdom/olycka innan/under kursen kommer det inte att finnas möjlighet att ”ta igen den förlorade tiden” vid ett senare kurstillfälle. Du bör då kontakta ditt försäkringsbolag som oftast hjälper till med omkostnader (om du har rese-försäkring).

Särskilda behov

Personer med särskilda behov (hörselskada, rörelsehindring, allvarliga skador, graviditet, amning etc) bör alltid kontakta oss innan kursstart och rådfråga om sitt deltagande på kursen. Wisdom Works AB har rätt att avböja deltagande på kurs om inte eleven hört av sig innan för att försäkra sig om att vi har möjlighet att tillgodose deras särskilda behov.

Omdömen Modul 4

Efter helgen känns det som att jag bara vill ägna mig åt Restorative, både för min egen skull och för andra. Det gav så mycket att vila kroppen så fullständigt och den upplevelsen vill jag dela med mig.

Carina Tunner, yogalärare
Tillhör: Modul 4

Jag fick så mycket ny teoretisk kunskap, vilket jag inte förväntat mig. Jag blev jätteinspirerad och känner att denna kurs kanske t o m lyfter hela mitt yogaliv och som yogalärare till nya höjder! En ny level helt enkelt! Jag trodde nog att kursen skulle komplettera mina tidigare yogakunskaper, men kanske, som sagt, gav den så mycket mer, nya dimensioner och perspektiv och nytt djup!

Erika Sterneland
Tillhör: Modul 4

Tack för härliga, lärorika och supersköna dagar…är så innerligt glad över att jag stött på er i mitt liv hoppas på många fler möten.

Ulla Lindh, yogalärare
Tillhör: Modul 4

Jag gillar, som med alla dina utbildningar att de är avslappnade och avslappnande. Kurshäftet är så himla bra. Informationen i den, bilder på positionerna och framförallt förslag på flöden. Det uppskattar jag verkligen.

Cecilia Olin, Yogalärare
Tillhör: Modul 4

Jag har nu gått tre av de fyra utbildningarna till yinlärare och måste säga att jag är fantastiskt nöjd. För varje modul har min trygghet som yinlärare ökat exponentiellt! Jag kan verkligen rekommendera alla som vill jobba med yinyoga att gå fler moduler för att öka sin förståelse och fördjupa sin kunskap.

Cecilia Magnell, yogalärare
Tillhör: Modul 4

Tycker ni är fantastiska som delar så mycket, att ni finns och att ni ger oss andra möjlighet att lära för att dela för en friskare och mer kärleksfylld värld. Väldigt tacksam och väldigt nyfiken på fler utbildningar!

Magdalena Lagerström
Tillhör: Modul 4