Yinyoga & Restorative Yoga, Modul 4, 25 tim.

Vi lever i en hektisk tid med få stunder till återhämtning och vila. Stress, jagande och ordet ”måste” fyller våra sinnen och bryter ner vår kropp. Denna kurs vänder sig till dig som vill fördjupa din kunskap inom Restorative-yoga, dess effekt på kropp och sinne och hur vi genom denna sköna yogaform kan upptäcka vår inre energi-reservoar. Restorative Yoga har sitt ursprung i BKS Iyengars breda undervisning och kunskap. Syftet är djup avslappning och klasserna kan liknas vid en kropps-behandling i grupp. Läraren rättar till, stoppar om och anpassar de många kuddarna och hjälpmedlen så att kroppen kan komma till djup ro. Man använder ofta block, ögonskydd, stolar, filtar och ligger i olika kroppsanpassade ställningar. Det är en mycket välbehövlig yoga-form som fler och fler hittar till i vår prestations-inriktade värld. Stressforskaren Ann Rudman från Karolinska Institutets stress-forskning-grupp är med under kursen och håller ett föredrag om stress liksom leg. Naprapat Louise Olsson från Naprapatspecialisten som håller ett föredrag om hur stress påverkar kroppen.

Kursinnehåll

 • Stressforskare Ann Rudman (KI) Berättar om vad stress är och om Karolinska Institutets forskning kring stress & utbrändhet – och hur stress påverkar hjärnan (föredrag med Power-point presentation).
 • Leg. naprapat Louise Olsson håller ett spännande föredrag om vad stress gör i kroppen.
 • Parasympatikum vs sympatikum. Hur Restorative påverkar nervsystemet.
 • Hur vi med hjälp av props och hjälpmedel underlättar återhämtning.
 • Hur ser en stressad kropp ut? Vanliga symptom.
 • Genomgång av Restorative-positioner. Hur man med kreativitet kan ”skapa” egna ställningar.
 • Uppställning av kuddar, block och även alternativa propps och hjälpmedel.
 • Att använda Restorative som ett komplement till yinyoga och annan yoga.
 • Smärt/stress-symtom så som sömnlöshet, hyperkänslighet, högt blodtryck, utbrändhet med mera, och hur vi med hjälp av Restorative-yoga återhämtar oss.
 • Genomgång av olika Restorative-pass och upplägg.
 • Hur vi anpassar en Restorative-klass till många deltagare.
 • I kursen ingår ett rikt kompendium med tips på pass-uppställning, ställningar och annat matnyttigt. Vi utgår även från Magdalenas bok ”Vila dig i form” .

En del av tiden räknas egen läsning in, se nedan.

PRIS

4520 kr exkl. moms (pris ink. 25% moms 5 650 kr).

Förkunskaper/För vem lämpar sig denna kurs?

Denna kurs är öppen för alla, även du med lite yoga-erfarenhet. Här kan du ändå läsa om vilka förkunskaper som är bra att ha!

Plats

De flesta av kurserna ges på Kundaliniyogacentret på Reimersholme på Södermalm i Stockholm. Några av kurserna ges på Yogashala Stockholm, Ringvägen 9d, Zinkensdamm, även den på Södermalm. Kika under respektive utbildning var de kommer att hållas. En kurs per år hålls i Malmö, Piteå, Göteborg och i Trondheim, Norge.

Kurstider

9:00 - 16:30 alla dagar.

För övrig info, se under respektive kurs.

Lärare

Kurserna är på svenska och hålls alltid av Magdalena Mecweld och Mats Nielsen. Under kursen har vi även minst fyra stycken assistenter.

Obligatoriskt

Obligatorisk närvaro under HELA kursen krävs för att få diplom!

I en del av kurstiden ingår egen läsning och studier. Dels i det rika kompendium med bilder på positionerna du får under kursen, dels av Magdalenas bok ”Vila dig i form med yinyoga” (hela boken). Boken är slutsåld och slut på lager på förlaget, mejla gärna order@luxpublica.com och fråga när den nya tryckningen blir klar.

Vi rekommenderar även att meditera tillsammans med Magdalena eller Mats via denna hemsida, här finns flera guidade meditationer. 

Icke Obligatorisk men mycket rekommenderad läsning:

BKS Iyengar ”The path to Holistic health” Avsnitet om restorative yoga.

Judith Lasater ” Relax & Renew”

Jon Kabat Zinn, ”Full Catastrophy Living”

Daniel Ek och Fredrik Livheim ”Tid att leva”.

Boende

Anmälan

Det är en anmälningsavgift på 1000 kr som betalas vid anmälan. Observera att resterande belopp betalas inom en månad från kursanmälan!  (Du kan självklart betala hela beloppet med en gång). Vid utebliven resterande betalning (inom en månad) kan du komma att avbokas och förlorar både din plats och anmälningsavgift. Anmälningsavgiften betalas alltså ej åter oavsett när avbokning sker.
Resterande belopp betalas dock åter om avbokning sker senast 30 dagar innan kursstart. Om avbokning sker senare än 30 dagar innan kursstart betalas resterande belopp endast åter om en ersättare kan fylla din plats, eller vid uppvisande av läkarintyg.

VI BER DIG ATT NOGGRANT LÄSA IGENOM VÅR AVBOKNINGSPOLICY! 

VIKTIGT! Vid sjukdom/olycka innan/under kursen kommer det inte att finnas möjlighet att ”ta igen den förlorade tiden” vid ett senare kurstillfälle. Du bör då kontakta ditt försäkringsbolag som oftast hjälper till med omkostnader (om du har rese-försäkring).

Särskilda behov

Personer med särskilda behov (hörselskada, rörelsehindring, allvarliga skador, graviditet, amning etc) bör alltid kontakta oss innan kursstart och rådfråga om sitt deltagande på kursen. Wisdom Works AB har rätt att avböja deltagande på kurs om inte eleven hört av sig innan för att försäkra sig om att vi har möjlighet att tillgodose deras särskilda behov.

KURSER HÖSTEN 2021

Kursen för höstterminen blir bokningsbar i slutet januari 2021.

Kalendarium
Modul 4 - Yinyoga & Restorative Yoga

29/10 - 31/10
2021
Stockholm & Online
29/10 - 31/10
2021
Stockholm & Online
Modul 4 - Yinyoga & Restorative Yoga
3/12 - 5/12
2021
Stockholm
3/12 - 5/12
2021
Stockholm
Modul 4 - Yinyoga & Restorative Yoga

Bli certifierad

Förutom ett rikt kompendium med kursinnehållet så får du ett fint certifikat. Efterkursen kan du gå valfri modul med oss, den behöver alltså inte vara i kronologisk ordning. Du kan t.ex gå mod 4, 2 eller 3.

Omdömmen

”Efter helgen känns det som att jag bara vill ägna mig åt Restorative, både för min egen skull och för andra. Det gav så mycket att vila kroppen så fullständigt och den upplevelsen vill jag dela med mig. ” Carina Tunner, yogalärare ”Jag fick så mycket ny teoretisk kunskap, vilket jag inte förväntat mig. Jag blev jätteinspirerad och känner att denna kurs kanske t o m lyfter hela mitt yogaliv och som yogalärare till nya höjder! En ny level helt enkelt! Jag trodde nog att kursen skulle komplettera mina tidigare yogakunskaper, men kanske, som sagt, gav den så mycket mer, nya dimensioner och perspektiv och nytt djup!” Erika Sterneland

Tack för härliga, lärorika och supersköna dagar…är så innerligt glad över att jag stött på er i mitt liv hoppas på många fler möten.” Ulla Lindh, yogalärare

”Jag gillar, som med alla dina utbildningar att de är avslappnade och avslappnande. Kurshäftet är så himla bra. Informationen i den, bilder på positionerna och framförallt förslag på flöden. Det uppskattar jag verkligen.” Cecilia Olin, Yogalärare

”Jag har nu gått tre av de fyra utbildningarna till yinlärare och måste säga att jag är fantastiskt nöjd. För varje modul har min trygghet som yinlärare ökat exponentiellt! Jag kan verkligen rekommendera alla som vill jobba med yinyoga att gå fler moduler för att öka sin förståelse och fördjupa sin kunskap.” Cecilia Magnell, yogalärare

”Tycker ni är fantastiska som delar så mycket, att ni finns och att ni ger oss andra möjlighet att lära för att dela för en friskare och mer kärleksfylld värld. Väldigt tacksam och väldigt nyfiken på fler utbildningar!” Magdalena Lagerström