På Plats/Online/Hybrid

Våra utbildningar ges som hybrider, samtidigt online-live/på plats i en studio. I vissa fall ges kurserna endast online.

Hybrid

Båda kurs-varianterna hålls samtidigt , plats i studion - online via Zoom från studion (läs mer om våra tips gällande Zoom nedan). Schemat, innehållet och priset är detsamma för båda. Vi lärare sitter som vanligt längst fram i salen och leder kursen. Vi håller föredrag, instruerar och delar vår kunskap. Frågor och kommentarer besvarars och diskuteras. Det är en varm och härlig stämning på alla våra kurser!

Deltagarantalet är minskat på plats och även online så att vi har full uppsikt över alla deltagarna. Sedan pandemins utbrott har vi hållit utbildningarna på detta sätt med mycket nöjda deltagare på båda varianterna. Fråga gärna om deras feedback i Facebook-gruppen Yinyogacenter, gruppen - för alla som gått våra utbildningar.

Fysiskt på plats

 • Deltagarantalet minskat (på Kundaliniyogacentret/Yogashala).
 • Vi har all teknik i salen, skärm,  kamera så att online-deltagarna och på-plats-deltagarna känner att de är enade och tillsammans.
 • Det finns ej möjlighet att värma mat, vatten eller dylikt eller hålla maten i kylskåp. Det går bra att köpa mat i närheten eller promenera till någon av alla restaurangerna i närheten.
 • Te/vatten serveras dagligen.

Online - live via Zoom

Vi använder oss av verktyget Zoom. Vi har alltid ett tekniskt ”före-kursstart-möte” några dagar innan kursen så att du känner dig bekväm med det tekniska. Erik Bergendahl är teknisk/ moralisk/praktisk support under hela kursen.

 • Professionell utrustning är uppställd så att vi lärare kan se alla onlinedeltagarna väl. Genom en stor skärm ser vi detaljer och korrigerar deltagarna vid behov i de olika positionerna.
 • Online-deltagare är delaktiga i diskussioner, frågor och svar via en storskärm/mikrofon så att alla deltagarna ser dem. Du kan alltid chatta med Erik (se nedan), din personliga assistent.
 • På modul 1 delas deltagarna in i Breakout-rooms och får öva sig att leda yinyoga på varandra.
 • En extra översikts-kamera kommer att vara uppställd i salen så att online-deltagarna kan känna att de är med oss på plats i studion.
 • Deltagarna kommer att få det fysiska kompendiet/diplomet skickat till sig innan kursstart.
 • Du får exakt samma diplom för kursen som de fysiska deltagarna.
 • Alla deltagare får meditationerna och alla yinyoga-pass inspelade att ladda ner efteråt.
 • OBS! Då du anmäler ditt intresse till onlinekursen ber vi dig som ev bytt postadress nyligen att samtidigt mejla oss din nya adress så att vi kan posta de fysiska kompendierna till dig!
 • För att se hur en en utbildning såg ut under pandemin då vi sände hemifrån kan du kika på denna video: från Siddharta till buddha. 

Zoom-tips 

Det är bäst att använda en dator eller en surfplatta. En smartphone fungerar sämre för längre kurser. Du kan koppla in din datorn till din TV för storbild. 

Vi har den senaste och bästa utrustningen gällande bild och ljud så att kvalitén ska bli så bra som möjligt från vår sida men det är din egen uppkoppling hemma som ändå avgör hur pass bra det blir. Fullt antal prickar på din surfplatta/dator betyder inte nödvändigtvis att du har bra uppkoppling. Gå in på http://www.bredbandskollen.se där du enkelt kan mäta den. Minst 10Mbit/s i upp & nedladdning behövs.

Du är med oss samtidigt som deltagarna i rummet. Det innebär att du deltar i alla frågestunder, du kan när som helst kommentera, fråga - diskutera ja, helt enkelt vara med som om du var på plats i salen. Detta genom att du "unmuetar" dig och pratar. Du kan också "räcka upp handen". 

Se till att skapa en skön atmosfär i utrymmet där du ska vara, tex ha levande ljus. Du behöver lägga ut en matta, ha dina kuddar i närheten, filt etc. Se till att ha ett bord/stol i närheten där du kan ställa upp datorn/paddan så att hela din matta är i bild, gärna lite på snedden så att vi lärare kan se din kropp och på så sätt justera den i positionerna.

Ni kommer att delas in i grupper á två och två för att öva på dagligen - så kallade breakout-rooms. Då är det extra viktigt att du är på din yogamatta och placerar datorn på tex. en stol eller ett bord så att hela din kropp är i bild och din partner kan ge dig instruktioner. 

Om ni är två stycken som ska vara med samtidigt behöver ni ändå ha två separata Zoom-uppkopplingar. Detta för att ni ska träna er på andra deltagare i två och två grupperna under kursens gång. Under föreläsningar/yinyogapass räcker det med en uppkoppling medan den andra är "mutead". 

Erik Bergendahl är din ständiga tekniska support under hela kursen, så är det några frågor etc så är det bara att ringa honom direkt.

Du kommer att få ytterligare tips med Välkomstmejlet som kommer ca en månad innan kursstart.

Välkommen!