Erik_Bergendahl

Erik Janson Bergendahl

Erik Janson Bergendahl har sysslat med meditation och yoga sedan slutet av 80-talet då han kom i kontakt med meditation i Indien. Han utbildade sig senare (på 90-talet) inom klassisk tantrisk yoga i Sverige. De senaste åren har han deltagit i, assisterat och även undervisat (föreläsning om anatomi) på Magdalena och Mats alla utbildningar. Han har även gått en modul i  yinyoga med Norman Blair i London. Erik är mycket inspirerad av Bernie Clark och hans anatomi och håller delar av anatomi-föredraget på yinyoga-utbildningarna med Magdalena och Mats.

Han driver en liten yogastudio i Nynäshamn och anordnar även workshops och retreater med stort fokus på yinyoga och mindfulness. På sommaren bor och undervisar han i Luleå. I sitt ”tidigare liv” arbetade han med grafisk design och är utbildad journalist. Erik bor med en fru, två katter och två barn i Nynäshamn. Erik håller även själv i flera av Yinyogacenters moduler årligen: ”modul 1, Yinyoga Grund” men även modul 5, Yinyoga & Anatomi.

Feedback från några kurser: 

"Det som var bra med kursen var upplägg, att det var så pedagogiskt. Det känns som jag kunde de olika ställningarna i huvudet när jag kom hem och jag hade ett flow som jag inte haft förut. Nu har det gått en tid och fotona är en tillgång. Erik är fantastisk, en sann inspiratör tillsammans med Vivi. Jag tänkte gå kursen bara för min egen skull och jag har nog aldrig yogat så mycket, det har blivit en naturlig del av tillvaron, det känns enkelt. Sen, har jag faktiskt fått modet att inspirera andra och låta skeptikerna på jobbet hänga på mig och andra som är nyfikna. Tack." Karola Lövgren

”Fantastisk, precis den person som jag behövde träffa inom yogavärlden just nu. Tydlig, kunnig, egen erfarenhet, öppensinnad, bjuder på egna tankar och inblickar om yogavärlden. Öppnar upp till variation och personligt växande.” Anja

Mycket bra! Då fick jag möjlighet att uppleva ett nytt ställe som jag aldrig varit på innan. Närhet till det mesta så den som gillar motion kan gå. Varför har jag aldrig varit i Nynäshamn innan?” Micke Karlsson

”Erik var väldigt kunnig och mkt generös med att dela med sig av sin erfarenhet och tips på variationer.” Linda Brännströn

”Erik är en utmärkt lärare. Engagerad, intresserad och kunnig. Han bjöd på sig själv och undervisade med medkänsla och stor integritet. En ovanlig kombination. Jag lärde mig mycket nytt – särskilt om anatomi – men framför allt så blev jag inspierarad att komma igång med min egen praktik. Äntligen! ” Christine Wallgren  

Anonym feedback från elever om Eriks undervisning från hans senaste utbildningar:

"Fantastiskt bra på alla sätt. Pedagogisk, tydlig, ödmjuk och kunnig. Önskar att han kunde ha utbildning i fler moduler i Piteå." 

"Innehållet i föreläsningen var en ögonöppnare för mig, då jag tidigare inte förstått i vilken utsträckning anatomin skiljer sig från person till person. Bra bilder som förtydligade det Erik pratade om."

"Gav mig ny kunskap kring hur mycket som skiljer oss åt. Brukar redan poängtera mycket om allas unikatet och olika förutsättningarna men det här gav mig mer stöd och djup att förklara hur vi skiljer oss åt".
"Erik en mycket bra lärare. Lugn, pedagogisk och rolig."
"Erik är suverän. Lugn, trygg, pedagogisk framtoning. Eriks relevanta sidospår och humor medförde en avslappnad stämning som främjade inlärningen."
"Alltid hört att: Alla är olika. Har aldrig fått det förklarat så väl."
"Erik är tydlig, responsiv på gruppen. Inkluderande."

"Mycket bra, kunnig, lugn, inspirerande, rak och svamlade inte iväg om sånt som inte direkt kan användas/kopplas till ämnet."

"Kunnig och tydlig"

"Underbar"

"Fantastisk!"

"Bra bemötande och kunnig."

"Fantastisk! Harmonisk och otroligt kompetent."

"Mycket bra. Inspirerande. Kunnig. Bjöd på sig själv."

"Fantastiskt bra lärare. Jag har inte hållit på med yinyoga så länge, men förstod allt vad han sa och berättade om. Mycket intressant och lärorikt!"

"Alltså,fantastisk!!! Hans lättsamma ,avslappnade och entusiastiska sätt att berätta,visa och förklara och som jag förstår bottnar sig i djup kunskap."

"Väldigt behaglig och trevlig".

"Mycket kunnig, behaglig och rolig."

"Han var intressant att lyssna till och pedagoisk."
"Erik är en fantastisk lärare som med finess blandar kärlek och humor samtidigt som han utmanar oss deltagare att reflektera kring vårt eget tänkande och vårt eget utövande."
"Tydlig , Inkännade, generös."

"Redan skrivit, alla tummar upp".
"Kompetent. Underbar balans mellan skratt och allvar."

För mig är det viktigt att se hur vi alla har olika psyken, olika kroppar och har en egen unik konstitution, var och en av oss. All yoga handlar om att hitta denna alldeles egna, autentiska röst och sanning.”

Erik Bergendahl