Yinyoga & Trad. Kinesisk medicin, MODUL 3, 25 tim

Denna kurs vänder sig till dig som vill fördjupa din kunskap i yinyogan, som vill lära dig att lära ut yinyoga med ett intuitivt och empatiskt sinne där vi dramatiskt kan förbättra vårt eget och våra elevers välmående. Yinyogan består av tre viktiga delar; yoga, mindfulness-meditation och Traditionell Kinesisk Medicin (TKM). I denna del fördjupar vi oss i den tredje delen; Traditionell Kinesisk Medicin.

Yinyoga har hämtat mycket inspiration från Kinesisk filosofi och medicin. Genom tiderna har man använt sig av dessa passiva stretch-tekniker inom tex. Qigong. Alla yinyoga-ställningarna stimulerar fascia och därav även de olika meridianerna. Meridianerna är kopplade till våra inre organ. De inre organens välmående är förutsättningen för fysisk och mental hälsa enligt Traditionell Kinesisk Medicin (TKM). TKM utgår från läran om yin&yang, qi, dao och de fem elementen. Under kursen kommer vi att gå igenom de fem elementen, deras olika uttryck mentalt, fysiskt och känslomässigt. Vi kommer även att fokusera på meridianerna/akupunkturpunkterna och var i kroppen de är placerade. Mat, väder, tankar, känslor – allt påverkar vårt välmående. Vi lär oss hur vi med hjälp av TKM-tänket kan göra yinyogan rikare.

Notera att TKM är en oerhört stor och komplicerad lära som tar många år att få ett grepp om.  Kursen är därför särskilt utarbetad och anpassad för yinyoga-lärare som vill få en fördjupning i det som är relevant för deras yinyoga-undervisning. För dem som vill ha en ännu djupare förståelse av TKM rekommenderar vi Svenska Akupunkturförbudnets tre-åriga utbildningar.

Förutom Magdalena Mecweld kommer Jana Särman, diplomerad akupunktör, att vara med och hålla i föredragen/Gi Gong under kursen.

Välkommen till denna spännande kurs!

Läs mer om Jana här. www.odlalivet.se

Kursinnehåll

 • De fem faserna/elementen, qi och dao och deras uttryck. I detta ingår även kostlära.
 • Ljud/mantran för de olika elementen/organen.
 • Qi Gong övningar och meditationer utifrån TKM.
 • De 10 meridianernas placering i kroppen.
 • Vi lär oss en/två st relevanta akupunkturpunkter till varje organ/element.
 • De inre organen och dess påverkan på hälsa – psykisk, fysisk och mental.
 • Genomgång av yinyogaställningar i relation till meridianerna.
 • Att skapa sekvenser/pass utifrån meridianerna/elementen.
 • Effekter av TKM i yinyogan.
 • I en del av timmarna ingår egenläsning, se nedan
 • Jana Särman, diplomerad akupunktör är med under hela kursen och håller i föredragen tillsammans med Magdalena Mecweld.

Förkunskaper/För vem lämpar sig denna kurs?

Yinyoga modul 1 med Magdalena Mecweld eller motsvarande utbildning (en del som går denna utbildning har en annan yogagrund). Du bör kunna alla yin-ställningar någorlunda väl för att få ut det mesta av kursen. Vi går inte igenom positionerna i detalj och alla varianter (det gör vi detaljerat under modul 1), däremot går vi igenom positionerna och hur de är förknippade med meridianerna. Läs mer om för vem lämpar sig för denna kurs under ”Vanliga Frågor om våra utbildningar”. 

PRIS:

4520 kr exkl. moms (pris ink. 25% moms 5 650 kr).

Plats

De flesta av kurserna ges på Kundaliniyogacentret på Reimersholme på Södermalm i Stockholm.

Kurstider

9:00 - 16:00 Fredag & Lördag
9:00 - 14:30 Söndag.

Lärare

Kurserna är på svenska och hålls alltid av Magdalena Mecweld och Mats Nielsen (om inte annat uppges). Under just denna modul är det diplomerad akupunktör Jana Särman, som håller i fördragen medan Magdalena berättar om föreningen TKM och yinyoga och håller pass anpassade efter meridianerna.

Obligatoriskt

I en del av kurstiden ingår egen läsning och studier. Dels i det rika kompendium du får under kursen, dels av Magdalenas bok ”Vila dig i form med yinyoga” (hela boken). Du behöver införskaffa boken själv. Boken är slutsåld och slut på lager på förlaget, mejla gärna order@luxpublica.com och fråga när den nya tryckningen blir klar.

Vi rekommenderar därför Bernie Clarks ”The Complete guide to Yin yoga” och/eller Sarah Powers ”Insight Yoga – An innovative synthesis of traditional yoga, meditation, and Eastern approaches to healing and wellbeing” som tillfälliga ersättare. Det går även bra att läsa och fördjupa sig i hemsidans texter och filmer, pass med mera. Under Blog har Magdalena skrivit olika artiklar i ämnet.

Vi rekommenderar även att meditera tillsammans med Magdalena eller Mats via denna hemsida, här finns flera guidade meditationer. 

OBSERVERA: Obligatorisk närvaro under HELA kursen krävs för att få diplom!

Obligatorisk läsning:

Magdalenas bok ”Vila dig i form med yinyoga”

Icke Obligatorisk läsning:

För en bättre förståelse och förkunskap rekommenderas Susanne Schönströms bok Kinesisk Medicin,   

Peter Torsell ”Kinesisk Kostlära” är även den mycket givande.

Läs gärna Sarah Powers kapitel om de olika organen i hennes bok ”Insight Yoga” och även Bernie Clarks del om kinesisk medicin.

Bernie Clark har bra förklaringar om Yinyoga och TKM  i sin bok Yinsights.

Boende

Anmälan

Anmälan sker genom att du trycker på ”Anmäl Dig”-ikonen nedan. Det är en anmälningsavgift på 1000 kr som betalas vid anmälan, du har sedan en månad på dig att betala resterande belopp. Du kan självklart betala hela beloppet med en gång. Vid utebliven resterande betalning avbokas du automatiskt och förlorar både din plats och anmälningsavgift. Anmälningsavgiften är även en administrativ avgift och betalas alltså ej åter oavsett när avbokning sker. Detta gäller även byte av kurs, modul. Resterande belopp betalas dock åter om avbokning sker senast 30 dagar innan kursstart. Om avbokning sker senare än 30 dagar innan kursstart betalas resterande belopp endast åter om en ersättare kan fylla din plats, eller vid uppvisande av läkarintyg. VI BER DIG ATT NOGGRANT LÄSA IGENOM VÅR AVBOKNINGSPOLICY! 

VIKTIGT! Vid sjukdom/olycka innan/under kursen kommer det inte att finnas möjlighet att ”ta igen den förlorade tiden” fysiskt på plats vid ett senare kurstillfälle. Du bör då kontakta ditt försäkringsbolag som oftast hjälper till med omkostnader (om du har rese-försäkring). Vid Covid-19 relaterad frånvaro/förkylning kan du alltid vara med online, eller ta igen kursen vid ett senare tillfälle online.

OBSERVERA! Den adress/företagsnamn du skriver i anmälningsformuläret går ej att ändra i efterhand. Så om det är ditt jobb/företag som betalar för kursen bör du fylla i företagets namn i fältet ”företag” och dess adress och ditt namn i fältet ”namn”.

Särskilda behov

Personer med särskilda behov (CP-skada, hörselskada, rörelsehindring, allvarliga skador, graviditet, amning etc) bör alltid kontakta oss innan kursstart och rådfråga om sitt deltagande på kursen. Wisdom Works AB har rätt att avböja deltagande på kurs om inte eleven hört av sig innan för att försäkra sig om att vi har möjlighet att tillgodose deras särskilda behov.

KURSER HÖSTEN 2021

Kursen för höstterminen blir bokningsbar i slutet januari 2020.

Kalendarium
Modul 3 - Yinyoga & Trad. Kinesisk medicin

26/11 - 28/11
2021
Stockholm & Online
26/11 - 28/11
2021
Stockholm & Online
Modul 3 - Yinyoga & Kinesisk medicin

Bli certifierad

Förutom ett rikt kompendium med kursinnehållet så får du ett fint certifikat. Efter kursen kan du gå valfri modul med oss, den behöver alltså inte vara i kronologisk ordning. Du kan t.ex gå mod 4, 2 eller 3.

Omdömen

"Upplägget var väldigt bra. Det varvades med information och praktiska övningar. Jag gick online och kände mig som om jag var med i salen. Har gått modul och 1 och 2 tidigare och med modul 3 så föll mycket på plats som jag tidigare har funderat på. Alla "lärare" på kursen är väldigt proffsiga, kunniga och pedagogiska. Ett stort tack." Magdalena Gustafsson

 

Jag gillar att man inte får känslan av att det är business som är huvudsaken utan att det istället känns som vi är inbjudna hem till er i vardagsrummet. Ni visar så tydligt att ni brinner för det ni gör, är ett sådant bra team som kompletterar varandra fint. Det känns äkta.” Petra Henderson 

Är imponerad över upplägget och tycker att du o Jana håller en extremt hög nivå som pedagoger. Det är en ovanlig och svår konst att lära ut o samtidigt vara totalt närvarande, vilket jag upplever att ni båda två lyckas med. En ynnest att ha fått vara med dessa dagar och vill framföra ett djupt o innerligt tack.” Katarina W, psykolog

”Jag tycker att ni kompenserar varandra till en bra utbildning. Jana med sin erfarenhet av Kinesisk medicin var fantastisk, jag fick en aha upplevelse som kanske kommer ändra mitt liv. Yoga och föreläsning varvat med meditation var bra.” Fick absolut mera kunskap. Definitivt mer informerad om elementen och meridianerna och känner nu att jag kan ha de som tema på yin klasserna. Annica R.