Yinyoga & Trad. Kinesisk medicin MODUL 3

25 timmar

Yinyoga & Kinesisk medicin, 25 tim. Utbildning
15/11/2024
Stockholm & Online

Om utbildningen

Lär dig mer om Kinesisk medicin kopplad till yinyogan! Yinyogan består av tre viktiga delar; yoga, mindfulness-meditation och Traditionell Kinesisk Medicin (TKM). I denna del dyker vi rakt in i den tredje delen; Traditionell Kinesisk Medicin.

Yinyoga har hämtat mycket inspiration från den kinesiska filosofin Daoismen och medicin. Genom tiderna har man använt sig av dessa passiva stretchtekniker inom tex. Qigong. Alla yinyoga-ställningarna stimulerar fascia och därav även de olika meridianerna. Meridianerna är kopplade till våra inre organ. De inre organens välmående är förutsättningen för fysisk och mental hälsa enligt Traditionell Kinesisk Medicin (TKM). TKM utgår från läran om yin&yang, qi, dao och de fem elementen. Under kursen kommer vi att gå igenom de fem elementen, deras olika uttryck mentalt, fysiskt och känslomässigt. Vi kommer även att fokusera på meridianerna utvalda akupunkturpunkter och var i kroppen de är placerade. Mat, väder, tankar, känslor – allt påverkar vårt välmående. Vi lär oss hur vi med hjälp av TKM-tänket kan göra yinyogan rikare.

Notera att TKM är en oerhört stor och komplicerad lära som tar många år att få ett grepp om.  För dem som vill ha en ännu djupare förståelse av TKM rekommenderar vi  Svenska Akupunkturakademins 3-åriga utbildningar. 

Förutom Magdalena Mecweld kommer Jana Särman, diplomerad akupunktör och lärare på Svenska Akupunkturakademin, att vara med och hålla i föredragenQiGong under kursen.

Bli certifierad

Förutom ett rikt kompendium med kursinnehållet så får du ett fint certifikat.

Efter/under kursen - detta får du: 

 • Ett certifikat med de givna timmarna.
 • Ett kompendium skrivet av Magdalena, som ett komplement till böckerna skrivna av Magdalena. Kompediet innehåller tips, idéer och annat som kan hjälpa vid klasser. Vi rekommenderar Magdalenas senaste bok "Vila dig stark med yinyoga".
 • En privat Facebook-grupp där allt från kursen läggs upp, filmer och annat roligt. I denna grupp har du för alltid har tillgång till diskussion med deltagarna och lärarna.
 • Alla power-point presentationer mejlade till dig.
 • De filmade/inspelade yinyoga-passen, Qi-Gong övningarna, ljuden för alla organen och meditationerna skickade till dig.
 • Ett verktyg och livskunskap för livet.

Efter kursen kan du börja undervisa i yinyoga&TKM. Du kan även bygga på dina kunskaper genom att gå valfri modul med oss, den behöver alltså inte vara i kronologisk ordning. Du kan tex. gå mod 5, 4, 2.

 

Välkommen till denna spännande kurs!

Läs mer om Jana här. www.odlalivet.se

Kursinnehåll

 • De fem faserna/elementen, qi och dao och deras uttryck.
 • Ljud/mantran för de olika elementen/organen.
 • Qi Gong övningar och meditationer utifrån TKM.
 • De 10 meridianernas placering i kroppen.
 • Vi lär oss en/två st relevanta akupunkturpunkter till varje organ/element.
 • De inre organen och dess påverkan på hälsa – psykisk, fysisk och mental.
 • Genomgång av yinyogaställningar i relation till meridianerna.
 • Att skapa sekvenser/pass utifrån meridianerna/elementen.
 • Effekter av TKM i yinyogan.
 • Kostlära.
 • I en del av timmarna ingår egenläsning, se nedan
 • Jana Särman, diplomerad akupunktör är med under hela kursen och håller i föredragen tillsammans med Magdalena Mecweld.

Förkunskaper/För vem lämpar sig denna kurs?

Du bör kunna alla yin-ställningar någorlunda väl för att få ut det mesta av kursen. Vi går inte igenom positionerna i detalj och alla varianter (det gör vi detaljerat under modul 1), däremot går vi igenom positionerna och hur de är förknippade med meridianerna. Läs mer om för vem lämpar sig för denna kurs under ”Vanliga Frågor om våra utbildningar”. 

PRIS:

4520 kr exkl. moms (pris ink. 25% moms 5 650 kr).

Plats

De flesta av kurserna ges på Kundaliniyogacentret på Reimersholmsgatan 79, Reimersholme i Stockholm alternativt på Yoga Shakti, Högbergsgatan 30A, Slussen, Stockholm.

Kurstider

9:00 - 16:00 Fredag & Lördag
9:00 - 14:30 Söndag.

Lärare

Kurserna är på svenska och hålls alltid av Magdalena Mecweld och Mats Nielsen (om inte annat uppges). Under just denna modul är det diplomerad akupunktör Jana Särman, som håller i fördragen medan Magdalena berättar om föreningen TKM och yinyoga och håller pass anpassade efter meridianerna.

Obligatoriskt

I en del av kurstiden ingår egen läsning och studier. Dels i det rika kompendium du får under kursen, dels av Magdalenas bok ”Vila dig stark med yinyoga” (hela boken). Du behöver införskaffa boken själv. Boken finns att köpa på Bokus & Adlibris.

Vi rekommenderar även att meditera tillsammans med Magdalena eller Mats via denna hemsida, här finns flera guidade meditationer. 

OBSERVERA: Obligatorisk närvaro under HELA kursen krävs för att få diplom!

Obligatorisk läsning:

Magdalenas bok ”Vila dig stark med yinyoga”

Icke Obligatorisk läsning:

För en bättre förståelse och förkunskap rekommenderas Susanne Schönströms bok Kinesisk Medicin,   

Peter Torsell ”Kinesisk Kostlära” är även den mycket givande.

Läs gärna Sarah Powers kapitel om de olika organen i hennes bok ”Insight Yoga” och även Bernie Clarks del om kinesisk medicin.

Bernie Clark har bra förklaringar om Yinyoga och TKM  i sin bok Yinsights.

Boende

Anmälan

Anmäl dig längst uppe på sidan. Anmälan sker genom att du trycker på ”Anmäl Dig”-ikonen nedan. Det är en anmälningsavgift på 1000 kr som betalas vid anmälan, du har sedan en månad på dig att betala resterande belopp. Du kan självklart betala hela beloppet med en gång. Vid utebliven resterande betalning avbokas du automatiskt och förlorar både din plats och anmälningsavgift. Anmälningsavgiften är även en administrativ avgift och betalas alltså ej åter oavsett när avbokning sker. Detta gäller även byte av kurs, modul. Resterande belopp betalas dock åter om avbokning sker senast 30 dagar innan kursstart. Om avbokning sker senare än 30 dagar innan kursstart betalas resterande belopp endast åter om en ersättare kan fylla din plats, eller vid uppvisande av läkarintyg.

OBS!VIKTIGT! Vi har många deltagare som går kurserna. Vid nästan varje tillfälle blir det någon som inte kan fullfölja utbildningen, vi kan därför inte erbjuda en extra plats till dem som avbryter kursen. Vid sjukdom/olycka innan/under kursen kommer det alltså inte att finnas möjlighet att ”ta igen den förlorade tiden” vid ett senare kurstillfälle. Du bör då kontakta ditt försäkringsbolag som oftast hjälper till med omkostnader om du har rese-försäkring. Tack för din förståelse!

LÄS GÄRNA MERA UTFÖRLIGT OM VÅR AVBOKNINGSPOLICY HÄR!

VIKTIGT! Vid sjukdom/olycka innan/under kursen kommer det inte att finnas möjlighet att ”ta igen den förlorade tiden” fysiskt på plats vid ett senare kurstillfälle. Du bör då kontakta ditt försäkringsbolag som oftast hjälper till med omkostnader (om du har rese-försäkring). Vid Covid-19 relaterad frånvaro/förkylning kan du alltid vara med online, eller ta igen kursen vid ett senare tillfälle online.

OBSERVERA! Den adress/företagsnamn du skriver i anmälningsformuläret går ej att ändra i efterhand. Så om det är ditt jobb/företag som betalar för kursen bör du fylla i företagets namn i fältet ”företag” och dess adress och ditt namn i fältet ”namn”.

Särskilda behov

Personer med särskilda behov (CP-skada, hörselskada, rörelsehindring, allvarliga skador, graviditet, amning etc) bör alltid kontakta oss innan kursstart och rådfråga om sitt deltagande på kursen. Wisdom Works AB har rätt att avböja deltagande på kurs om inte eleven hört av sig innan för att försäkra sig om att vi har möjlighet att tillgodose deras särskilda behov.

Omdömen Modul 3

Tack för en mycket lärorik och inspirerande kurs. Jag tycker det var ett bra upplägg och ni var strukturerade, höll schema och tider. Samt delade generöst med er av egna erfarenheter.

Eva Karlsdotter, yogalärare
Tillhör: Modul 3

Du är så prestigelös och inkluderar alla så fint och det märks hur mycket du sett och gjort. Jag känner att allt vi pratade om har gett mersmak – själva yinyogan och dess inverkan på kroppen och sinnet och kinesiska medicinen som är ganska ny för mig

Ulrika Palm, Yogalärare
Tillhör: Modul 3

Ni poängterade kopplingen TKM – Yinyoga väldigt tydligt. Att vi faktiskt inte skall blir läkare… utan hur vi kan använda oss av TKM i yinyogan.

Anna
Tillhör: Modul 3

Som vanligt; ni är många som är med o kan gå runt – proffsigt o inger trygghet ? Sedan återkommer jag eftersom jag tycker om dig Magdalena, ditt sätt att undervisa o ge av dig själv.

Elisabet
Tillhör: Modul 3

Upplägget var bra, teori, praktik, raster, filmerna, kompendiet, meditationerna, ljud och rörelserna i samband med element och meridianerna. Jag uppskattar också er energi. Ni är bekväma med varandra och har alla samma varma öppna sinne för det ni brinner för att lära ut. Jag lyssnade och lärde hela dagarna. Lokalen är jättebra. Bra med assistenter.

Åsa Siwartsdotter
Tillhör: Modul 3