Yinyoga & Mindfulness Modul 2, 25 tim.

För kurstillfällen och anmälan – skrolla ner!

Denna kurs vänder sig till dig som vill fördjupa din kunskap i yinyogan, som vill lära dig att lära ut yinyoga med ett intuitivt och empatiskt sinne där vi dramatiskt kan förbättra vårt eget och våra elevers välmående.

Enkelt beskrivet går mindfulness-meditation ut på att vara här och nu med allt vad det innebär. Att acceptera det som är - eller inte acceptera det som är - och visdomen att urskilja vad som är vad. Mindfulness lär oss att se våra tankar, känslor och fysiska förnimmelser och de reaktioner som uppkommer gentemot våra tankar, känslor och fysiska förnimmelser och även på livet som det ter sig.

Att ligga eller sitta i de ofta krävande yinyoga-ställningarna ger oss ett utmärkt tillfälle att observera vår mänskliga natur, vår kropp och vårt sinne. Med hjälp av mindfulness-tekniken kan vi hjälpa våra elever att våga vara kvar i ställningarna (eller att veta när de inte bör vara kvar) trots smärtsamma förnimmelser, obehag och känslor som ångest, ilska och irritation. Men även att stanna kvar med känslor av djup glädje och frid.

Föreningen yinyoga & mindfulness kan liknas vid ACT (acceptance, commitment therapy), en mycket populär mindfulnessbaserad-terapi-form som går ut på att hantera tankar och känslor och på så sätt minska stress och lidande. ACT har visat sig vara så pass effektiv att den används vid i de flesta psykiatriska kliniker och även smärtkliniker av bland annat psykolog Fredrik Livheim (se Fredriks CD-skiva som han har skapat tillsammans med Magdalena http://livskompass.se, ).

Fredriks samarbetspartner i ACT, och även medförfattare, legitimerad psykolog och yogalärare, Daniel Ek kommer att hålla föredrag om ACT under kursen och även ge oss övningar. Läs mer om Daniel här.  Daniel och Fredrik har kommit ut med  boken ”Tid att leva” (Natur Kultur 2016). 

Observera att vi inte går igenom positionerna och alla dess varianter (det gör vi i detalj under modul 1) på denna kurs. Fokus här är mindfulness meditation i relation till yinyogan och dess positioner. Kursen innehåller mycket meditation, både teoretiskt och praktiskt.

Utbildningen är 25 timmar varav en del av tiden ägnas åt egenläsning (se obligatorisk läsning nedan). Du får ett fint certifikat efteråt.

Varmt Välkommen till denna spännande kurs!

”Det finns egentligen ingen separation på livet och yogan. Det vi möter under en yinyoga-session med smärta, njutning, tankar, känslor etc möter vi i livet till vardags”

Från boken
”Vila dig i form med yinyoga”

Kursinnehåll

  • Vad är buddhistisk meditation?
  • Skillnader/likheter med yogisk/buddhistisk meditation.
  • Vad är Mindfulness?
  • Vi utgår från Sati Patthana Sutta (Buddhas grundläggande meditations-instruktioner) som även kallas De Fyra Grunderna av Mindfulness.
  • Hur, när använder vi denna metod i vår undervisning/pedagogik i yinyogan?
  • Hur vi genom vår egen närvaro tar våra elever igenom yinyogans olika skeden.
  • Medberoende eller medkänsla? Att skilja på sina egna och andras känslor.
  • Bra vs. dålig smärta/obekvämlighet i yinyogan/meditationen. När ska vi lyssna och lyda och när ska vi endast lyssna?
  • Meditation. Att sitta, att reflektera, att slappna av.
  • Föredrag och ACT-övningar med leg.psykolog Daniel Ek.

Kursen innehåller mycket meditation och övningar i densamma. Förmiddagarna är tillägnade åt föredrag medan eftermiddagarna ägnas åt meditations-praktik och avslutas med ett Yinyoga pass där vi får erfara hur man praktiskt använder sig av det vi lärt under dagen i yinyoga-undervisning.

PRIS

4520 kr exkl. moms (pris ink. 25% moms 5 650 kr).

Förkunskaper/För vem lämpar sig denna kurs?

Yinyoga modul 1 med Magdalena Mecweld & Mats Nielsen eller motsvarande yinyoga-bakgrund, eller för dig som vill fördjupa dig i mindfulness och dess bakgrund. Du bör kunna yin-ställningar någorlunda väl. Vi går inte igenom positionerna och alla varianter, det gör vi i detalj under modul 1. Läs om vilken bakgrund du bör ha under ”Vanliga frågor om våra utbildningar”. 

Rekommenderad utövning innan kursen

Du bör meditera själv eller bli ledd i någon form av Mindfulness-meditation/Vipassana/Zen etc. Här finns flera ledda meditationer med Mats och Magdalena. Du bör även ha läst något av den rekommenderade kurs-litteraturen innan.

Plats

De flesta av kurserna ges på Kundaliniyogacentret på Reimersholme på Södermalm i Stockholm. Några av kurserna ges på Yogashala Stockholm, Ringvägen 9d, Zinkensdamm, även den på Södermalm.

Kurstider

9:00 - 16:30 alla dagar.

För övrig info, se under respektive kurs.

Lärare

Kurserna är på svenska och hålls alltid av Magdalena Mecweld och Mats Nielsen (om inte annat uppges). Daniel Ek är med under lördagen och håller en ACT-föreläsning med övningar.

Obligatoriskt

OBSERVERA: Obligatorisk närvaro under HELA kursen krävs för att få diplom!

Obligatorisk läsning:

Magdalenas bok ”Vila dig i form med yinyoga”.

Sarah Powers, Insight Yoga, sista delen om Buddha Dhamma.

Välj alla eller endast en av följande böcker: Bhante Guarathana ”Mindfulness in plain English”, Marie Ericsson ”Kom och se” och/eller Jack Kornfields ”A Path with heart” .

Icke Obligatorisk läsning:

Michael Stone editor ”Freeing the body, Freeing the mind – Writings on the Connections between Yoga and Buddhism”.

Jack Kornfield, ”A Path With Heart”.

Jon Kabbat Zinn – ”Coming to our senses”.

Bhante Gunarathana ”Satipatthana in plain English”.

Daniel Ek & Fredrik Livheim ” Tid att leva”

Boende

Anmälan

Anmälan sker genom att du trycker på ”Anmäl Dig”-ikonen nedan. Det är en anmälningsavgift på 1000 kr som betalas vid anmälan, du har sedan en månad på dig att betala resterande belopp (du kan självklart betala hela beloppet med en gång). Vid utebliven resterande betalning avbokas du automatiskt och förlorar både din plats och anmälningsavgift. Anmälningsavgiften är även en administrativ avgift och betalas alltså ej åter oavsett när avbokning sker. Detta gäller även byte av kurs, modul.
Resterande belopp betalas dock åter om avbokning sker senast 30 dagar innan kursstart. Om avbokning sker senare än 30 dagar innan kursstart betalas resterande belopp endast åter om en ersättare kan fylla din plats, eller vid uppvisande av läkarintyg. LÄS NOGGRANT IGENOM VÅR AVBOKNINGSPLICY! 

VIKTIGT! Vid sjukdom/olycka innan/under kursen kommer det inte att finnas möjlighet att ”ta igen den förlorade tiden” vid ett senare kurstillfälle. Du bör då kontakta ditt försäkringsbolag som oftast hjälper till med omkostnader (om du har rese-försäkring). 

OBSERVERA! Den adress/företagsnamn du skriver i anmälningsformuläret går ej att ändra i efterhand. Så om det är ditt jobb/företag som betalar för kursen bör du fylla i företagets namn i fältet ”företag” och dess adress och ditt namn i fältet ”namn”.

Denna kurs ges endast i Stockholm, på Kundaliniyogacentret och på Yogashala Stockholm.

Särskilda behov

Personer med särskilda behov (hörselskada, rörelsehindring, allvarliga skador, graviditet etc) bör alltid kontakta oss innan kursstart och rådfråga om sitt deltagande på kursen. Wisdom Works AB har rätt att avböja deltagande på kurs om inte eleven hört av sig innan för att försäkra sig om att vi har möjlighet att tillgodose deras särskilda behov.

Kurser hösten 2020

Kursen för höstterminen blir bokningsbar i slutet januari 2020.

Kalendarium
Modul 2 - Yinyoga & mindfulness

25/09 - 27/09
2020
Stockholm & Online
25/09 - 27/09
2020
Stockholm & Online
Modul 2 - Yinyoga & Mindfulness
27/11 - 29/11
2020
Stockholm
27/11 - 29/11
2020
Stockholm
Modul 2 - Yinyoga & Mindfulness

Bli certifierad

Förutom ett rikt kompendium med kursinnehållet så får du ett fint certifikat. Efterkursen kan du gå valfri modul med oss, den behöver alltså inte vara i kronologisk ordning. Du kan t.ex gå mod 4, 2 eller 3.

Omdömmen

”Mats vägledde oss på ett tryggt och avslappnat sätt. Han kändes autentisk och gjorde vipassanameditationen lättillgänglig. Daniel Eks föredragning var fantastiskt bra. Han lyckades med självdistans, humor och empati få med alla. Yinyogan varvades fint med övriga delar av kursen. Ni lyckades få med så mycket utan att det blev forcerat och ni kompletterar varandra på ett otroligt sätt (det har ni säkert hört förut, men det tål att upprepas) All in all en mycket givande, ödmjukande och lärorik kurs!” Hanna Junwalius, Yogalärare och officer i Sveriges Försvarsmakt

"Pratar mycket varmt om detta till alla och jag menar bokstavligen alla, familj, vänner, bekanta och kollegor men främst till min yogagrupp som jag undervisar måndagar. Suveränt föredrag av Daniel! Har rekommenderat min rektor på skolan, att vi borde ta in honom för ett föredrag om ACT. Vi har mycket att vinna på om vi jobbade preventivt mot psykisk ohälsa , för att stärka våra barn och ungdomar i skolan samt ge dem verktyg för livet.Miroslava Koch Jelačić, lärare och yogalärare

"Mina förväntningar uppfylldes. Så nöjd med min helg i Stockholm. Ni har mycket erfarenhet, det märks. Vi gör alla vår resa genom livet. Ni inspirerar mig väldigt mycket. Ni kompletterar varandra. TACK för att ni finns och att jag får möjlighet att få gå hos er. Sangha. Jag skickar METTA till er varje dag från Österlen. Kram " Anette Narkossjuksköterska, vårdlärare och Yinyoga instruktör 

 

”Som jag berättade trodde jag ju först att jag inte skulle gå denna modul då jag har en ACT-utbildning sen tidigare! MEN MEDITATIONEN-oj vilken Ny utmaning. Och jag upplevde verkligen att den var bra sammansatt med olika typer av meditation och i en dos som för mig var stark och bra. Mats guidning tyckte jag mycket om, både innehållsmässig och röstmässig. Jag har fått nya och mer kunskaper. Yinyogapassen på slutet av dagarna var bara njutbara. Och toppen med assistenterna- en varm hälsning till dom från mig.”Anette Hassel, leg coach & yogalärare

”Tusen tack för en fantastisk helg! Jag kom hem fulladdad och avslappnad. Det var med spänning och förväntan jag kom och jag blev inte besviken! All Mindfulness / yoga utbildning jag tidigare varit på har varit i MindfulnessCenters regi och jag har varit mkt nöjd med dem. Nu har jag hittat ytterligare en duktig kursleverentör och det är jag så glad för. Jag kommer med all sannolikhet att synas på flera kurser hos er och det längtar jag redan efter!!”Cecilia Delborn, yogalärare & mindfulnessinstruktör.

"Mycket bra! Personligt, proffsigt, filosofiskt och roligt. Det var högt i tak, lugnt men även glatt. Vi var (såklart) många olika typer av människor i gruppen och ni mötte alla så fint. Jag kände mig trygg. Jag blev mycket inspirerad av Daniel! Kommer från en helt forskningsbaserad arbetsplats och just att han visade hur man kan förena ”ren” forskning med Buddhas lära (faktiskt!) var mycket lärorikt och viktigt för mig. Han lyckades också förmedla det på ett humoristiskt och varmt sätt."  Christina Johnsson

”Väldigt bra teoretisk del, mycket intressant och inspirerande! Bra med mkt meditation eftersom jag på egen hand haft svårt att få till det men nu har jag mediterat varje dag 🙂 Daniel var fantastiskt!! Och alltid skönt att avsluta dagen m yinyoga! Jag är supernöjd! Ni är väldigt inspirerande och verkar leva som ni lär ?” Carola Solem, Yogalärare

”Vilken härlig kurs! Kan fortfarande höra din härliga röst. Tackar ödmjukast. metta meditationen gick rakt in i hjärtat som var öppet och mottagligt. Underbar känsla! Tack!!” Kia Dock, Yogalärare 

”Jag har varit i nån slags bubbla/lyckorus sedan den dagen jag klev ut på trottoaren efter att ha slutfört er Mod 2-kurs för en dryg vecka sedan. Vill verkligen framföra ett enormt stort tack för en helt obeskrivlig upplevelse. Det känns som att denna kurs verkligen fick mig att plocka borit skygglapparna och verkligen öppna ögonen – jag fick sååå många insikter och lärde mig extremt mycket om både yin yoga, mindfulness, meditation – och framförallt – om mig själv och vad jag brinner för – vad jag kan stå för och insikten om vad jag vill med mitt liv! Ni är båda extremt varma, generösa, och enormt kompetenta lärare och jag ser med stor glädje, lycka och förväntan fram emot att få bygga på ”mitt nya liv” med steg 1-kursen härnäst om några veckor och sedan steg 4 i oktober…. och sedan…. och vem vet…” Marina.

”Tack för en fantastisk kurs. Väldigt inspirerande. Jag gillar kombinationen av yoga och meditation. Jag som har mediterar utifrån zen i många år blir nu nyfiken på vipassana. Så tycker jag också om det ödmjuka förhållningssättet till andra former av yoga, det finns ju inte ett sätt som allenarådande för alla människor.” Ann Elina, yogalärare

”En bra balans mellan teori och praktik. Ni är autentiska och bjuder på er själva, vilket är viktigt för mig. Ni har en passion som lyser igenom och som är väldigt inspirerande – att det handlar om något ni brinner för. För mig personligen gav kursen nya insikter och en starkare motivation att bli mer disciplinerad i min praktik. Daniels föredrag var kanonbra.”  Petra Henderson

”Jag har nu gått tre av de fyra utbildningarna till yinlärare och måste säga att jag är fantastiskt nöjd. För varje modul har min trygghet som yinlärare ökat exponentiellt! Jag kan verkligen rekommendera alla som vill jobba med yinyoga att gå fler moduler för att öka sin förståelse och fördjupa sin kunskap.” Cecilia Magnell, yogalärare