YINYOGA & ANATOMI, Modul 5

Denna utbildning vänder sig till dig som vill fördjupa din kunskap inom fascia och anatomi kopplat till yinyogan.

Yinyogan består av tre viktiga delar; yoga, mindfulness-meditation och Traditionell Kinesisk Medicin (TKM). Här fördjupar vi oss i den fysiska delen av yogan: kroppens anatomi och yinyoga-positionen.

Yinyogans huvudsakliga mål är inre och yttre balans och hälsa. Ju mindre vi rör på oss desto mindre kan vi röra oss. Varför vi behöver stretcha kroppen handlar om mer än endast rörelseomfång. Kroppens nätverk, fascia, kan i och med åldrande och stillasittande förlora sin spänst och vitalitet och därmed påverka helhetshälsan.

Den så kallade funktionella yinyogan har fysiska ”målområden” som stimuleras med hjälp av olika yinyoga-positioner. Genom att släppa fokus på de olika positionernas namn och utseende väljer man istället att anpassa kroppens form tills man hittar effekten av det man söker i detta målområde. Syftet är både ett mjukt stretchande av den stelhet som begränsar oss och den kropps-terapeutiska effekt som yinyoga-utövandet har. Även meridianerna (TKM) får en given stimulans.

Under utbildningen går våra experter, yogaläraren Erik Janson Bergendahl och naprapaten Rebecca Carlowitz igenom hur och varför yinyogan har de effekter den har. På ett pedagogiskt och grundligt sätt förstår vi hur allt hänger ihop.

Erik Janson Bergendahl, mångårig yogalärare som specialiserat sig på anatomi har tillsammans med legitimerade naprapaten Rebecca Carlowitz skapat denna kurs som har fokus på kroppens och fascians magiska värld. På modul 1, Yinyogans grund ägnar vi en förmiddag åt dessa ämnen. Detta är en fördjupning och förlängning av dessa föredrag. Du behöver ha gått modul 1, med Magdalena Mecweld och Mats Nielsen för att delta i denna kurs.

(Magdalena och Mats är ej med under denna utbildning).

Kursinnehåll

  • Fascia, nätverket som håller ihop vår kropp. Vi fördjupar våra kunskaper om denna magiska väv.
  • Skelett - våra skeletala olikheter som vi tittar på i detalj. Även benlära ingår i detta moment.
  • Ledernas hälsa och rörlighet/stelhet.
  • Individuella variationer. Vi jämför olika kroppar och vad som stoppar oss i rörelseomfånget.
  • Vad är det fysiska hälsosyftet med yinyoga?
  • De senaste forskningsrönen inom ämnet.
  • Teori blandas med praktiska övningar, experiment och genomgång av yinyoga-ställningar med en utgångspunkt i inkännande av målområden och ett funktionellt förhållningssätt. Du lär dig att se hur du kan hjälpa eleven genom att ge olika variationer av positionen.

Ett separat certifikat fås efter genomgången kurs, du som har gått fyra moduler tidigare får även ett "Fem-Moduls certifikat", sammanlagt 140 tim.

En del av tiden räknas egen läsning in, se nedan.

Förkunskaper/För vem lämpar sig denna kurs?

Denna kurs är främst öppen för alla som har gått modul 1, "Grunden i yinyoga” med Magdalena Mecweld och Mats Nielsen. Kursen är alltså (än så länge) ej öppen för dem som gått andra yinyoga-utbildningar.

Plats

Kundaliniyogacentret på Reimersholme på Södermalm i Stockholm

Kurstider

9:00 - 17.00 alla dagar.

Lärare

Kurserna är på svenska och hålls av Erik Janson Bergendahl och legitimerad naprapat Rebecca Carlowitz från ryggomuskler.se.

 

Obligatoriskt

Obligatorisk närvaro under HELA kursen krävs för att få diplom!

"Vila dig i form med yinyoga" Magdalena Mecweld (framför allt positionerna).

"Fascia, what it is and why it matters" - David Lesondak, hela boken.

"Your Body Your Yoga" - Bernie Clark, du behöver ha läst "Note to teachers" efter varje kapitel i boken, annars frivillig läsning,

Rekommenderat

"The complete guide to Yin yoga" Bernie Clark. Läs kapitel sex.

Lyssna även på "Fascia-guiden" en podd på Spotify.

 

Boende

Anmälan

Det är en anmälningsavgift på 1000 kr som betalas vid anmälan. Observera att resterande belopp betalas inom en månad från kursanmälan!  (Du kan självklart betala hela beloppet med en gång). Vid utebliven resterande betalning (inom en månad) kan du komma att avbokas och förlorar både din plats och anmälningsavgift. Anmälningsavgiften betalas alltså ej åter oavsett när avbokning sker.

Resterande belopp betalas dock åter om avbokning sker senast 30 dagar innan kursstart. Om avbokning sker senare än 30 dagar innan kursstart betalas resterande belopp endast åter om en ersättare kan fylla din plats, eller vid uppvisande av läkarintyg.

VI BER DIG ATT NOGGRANT LÄSA IGENOM VÅR AVBOKNINGSPOLICY! 

VIKTIGT! Vid sjukdom/olycka innan/under kursen kommer det inte att finnas möjlighet att ”ta igen den förlorade tiden” vid ett senare kurstillfälle. Du bör då kontakta ditt försäkringsbolag som oftast hjälper till med omkostnader (om du har rese-försäkring).

Särskilda behov

Personer med särskilda behov (hörselskada, rörelsehindring, allvarliga skador, graviditet, amning etc) bör alltid kontakta oss innan kursstart och rådfråga om sitt deltagande på kursen. Wisdom Works AB har rätt att avböja deltagande på kurs om inte eleven hört av sig innan för att försäkra sig om att vi har möjlighet att tillgodose deras särskilda behov.

Pris

4520 kr ex. moms (5650 ink. moms).

Kalendarium
Modul 5 - Yinyoga & Anatomi

12/11 - 14/11
2021
Stockholm
12/11 - 14/11
2021
Stockholm
Modul 5 - Yinyoga & Anatomi

Bli certifierad

Förutom ett rikt kompendium med kursinnehållet så får du ett fint certifikat. Efterkursen kan du gå valfri modul med oss, den behöver alltså inte vara i kronologisk ordning. Du kan t.ex gå mod 4, 2 eller 3.

Omdömmen

”Efter helgen känns det som att jag bara vill ägna mig åt Restorative, både för min egen skull och för andra. Det gav så mycket att vila kroppen så fullständigt och den upplevelsen vill jag dela med mig. ” Carina Tunner, yogalärare ”Jag fick så mycket ny teoretisk kunskap, vilket jag inte förväntat mig. Jag blev jätteinspirerad och känner att denna kurs kanske t o m lyfter hela mitt yogaliv och som yogalärare till nya höjder! En ny level helt enkelt! Jag trodde nog att kursen skulle komplettera mina tidigare yogakunskaper, men kanske, som sagt, gav den så mycket mer, nya dimensioner och perspektiv och nytt djup!” Erika Sterneland

Tack för härliga, lärorika och supersköna dagar…är så innerligt glad över att jag stött på er i mitt liv hoppas på många fler möten.” Ulla Lindh, yogalärare

”Jag gillar, som med alla dina utbildningar att de är avslappnade och avslappnande. Kurshäftet är så himla bra. Informationen i den, bilder på positionerna och framförallt förslag på flöden. Det uppskattar jag verkligen.” Cecilia Olin, Yogalärare

”Jag har nu gått tre av de fyra utbildningarna till yinlärare och måste säga att jag är fantastiskt nöjd. För varje modul har min trygghet som yinlärare ökat exponentiellt! Jag kan verkligen rekommendera alla som vill jobba med yinyoga att gå fler moduler för att öka sin förståelse och fördjupa sin kunskap.” Cecilia Magnell, yogalärare

”Tycker ni är fantastiska som delar så mycket, att ni finns och att ni ger oss andra möjlighet att lära för att dela för en friskare och mer kärleksfylld värld. Väldigt tacksam och väldigt nyfiken på fler utbildningar!” Magdalena Lagerström