Yinyogalärar-utbildning

Modul 1, 40 tim

29/08/2024
Stockholm & Online
Yinyoga-lärarutbildning, 40 tim.
29/08/2024
Stockholm & Online
Yinyoga-Lärarutbildning 40 tim. GÖTEBORG. LÄRARE: ERIK BERGENDAHL
26/09/2024
Göteborg
14/11/2024
Stockholm & Online
Yinyoga-lärarutbildning, 40 tim.
14/11/2024
Stockholm & Online

Om utbildningen

Yinyogalärar-utbildning modul 1, 40 timmar, är en heltäckande fyradagars grundutbildning i yinyoga som vänder sig till alla som vill undervisa i yinyoga och/eller ta sin egen yogapraktik ett steg längre. Många går kursen för att fördjupa sig i yinyogans alla delar och få egen återhämtning. Läs mer om innehållet nedan.

Alla utbildningar ges både fysiskt/online (samtidigt) eller endast fysiskt/online. Både de fysiska och online-platserna är begränsade. Läs mer om Online-varianten här.

Magdalena Mecweld är yinyoga-pionjären som höll en av de första yinyoga-lärarutbildningarna i Sverige på svenska  (2013). Hennes stilbildande bok och lika populära app om yinyoga ”Vila dig i form med yinyoga” (LUX) kom ut 2012.

Numera är det hennes nya bok "Vila dig stark med yinyoga" som är den obligatoriska  kurslitteraturen. Sedan 2015 håller hon utbildningarna med sin partner Mats Nielsen. Ett tusental nöjda elever har sedan dess certifierats. De flesta av kurserna hålls av Magdalena och Mats, en del av kurserna hålls av deras seniorassistent Erik Janson Bergendahl. Läs de många omdömena om utbildningen här. På Facebook-gruppen Yin-Yoga Center kan du kontakta deltagarna för att få mer personliga referenser om utbildningarna.

Bli certifierad i Yinyoga

Förutom ett rikt kompendium med kursinnehållet får du ett fint certifikat med de givna timmarna.

”Det finns egentligen ingen separation på livet och yogan. Det vi möter under en yinyoga-session med smärta, njutning, tankar, känslor etc möter vi i livet till vardags”

Ur Magdalenas bok
”Vila dig i form med yinyoga”

KursInnehåll

Utbildningen lämpar sig för alla som vill få en gedigen grund i yinyogans alla delar av en av de mest erfarna och kunniga lärarna. Du bör ha någon form av yoga-erfarenhet läs mer om förkunskaper här.

Kursen innehåller allt från att i detalj gå igenom de olika yinyoga-positionerna och inte minst olika varianter på dem till teoretisk kunskap i yinyogans historia, traditionell kinesisk medicin, de olika meridianerna och de fem elementen.

Den yinyoga som Magdalena och Mats fokuserar på innehåller en stor del buddhistisk mindfulness-meditation. Därför ägnas mycket tid åt att inkludera mindfulness olika delar av undervisningen och pedagogiken. Varje dag startar med grundläggande föreläsningar med Power Point presentation och avslutas med ett yinyoga-pass i olika stilar av undervisande.

Vi har också utarbetat en mycket uppskattad anatomi-föreläsning med legitimerade naprapater, Rebecca Carlowitz och Louise Olsson, samt en speciellt fascia/yinyoga-fokuserad anatomisk presentation av Erik Bergendahl.

Förutom Magdalena och Mats finns alltid flera assistenter som hjälper eleverna med allt från positioner till te-servering.

Se nedan vad du får efter att ha slutfört denna utbildning.

Pris

Pris: 5960 kr plus moms 25 % (summa ink moms: 7450 kr). Samma pris för kurserna online. För kurser utanför Stockholm kan priset variera.

 

Yinyoga_Stor_Magdalena

Plats

De flesta av kurserna ges på Kundaliniyogacentret på Reimersholmsgatan 79 på Södermalm i Stockholm. Några av kurserna ges på Yogashala Stockholm, Ringvägen 9d, Zinkensdamm eller Yogashakti, Högbergsgatan 30A, Slussen, Stockholm.

Kika under respektive utbildning var de kommer att hållas. Kursen hålls även i Malmö och Göteborg.

"Hybrid-varienten" (både online/fysiskt) sänds samtidigt från studion där den fysiska kursen ges.

Online via Zoom

Utbildningen ges också online live via zoom samtidigt som den fysiska. Det är begränsat antal deltagare.

Läs mer om denna variant här

Lärare

Kurserna är på svenska och hålls alltid av Magdalena Mecweld och Mats Nielsen (om inte annat uppges). Erik Janson Bergendahl är lärare på kursen i Göteborg. Mer information nedan.

Kurstider

9:00 - 17.00 varje dag utom söndag då vi slutar 15:00.

För övrig info, se under respektive kurs.

OBSERVERA

Obligatorisk närvaro under HELA kursen krävs för att få diplom. Boka INTE in flyg/ tåg INNAN kursens slut, den sista dagen, om du vill ha ett certifikat. Det går heller ej att avvika en stund under kursens gång. Vi är tacksamma att detta respekteras. Hör av dig om du vill ha mera utförlig information. 

OBLIGATORISKT INNAN KURSEN

I en del av kurstiden ingår egen läsning och studier. Dels i det rika kompendium du får under kursen, dels av Magdalenas nya bok "Vila dig stark med yinyoga". Det går även bra med den gamla boken ”Vila dig i form med yinyoga” (men det är Vila dig stark som lämpar sig bättre för utbildningen. Du behöver införskaffa boken själv. De finns att köpa på till exempel Bokus, Adlibris mm. Beställ här! 

För dig som vill läsa mer: vi rekommenderar även Bernie Clarks ”The Complete guide to Yin yoga” och/eller Sarah Powers ”Insight Yoga – An innovative synthesis of traditional yoga, meditation, and Eastern approaches to healing and wellbeing”. Det går även bra att läsa och fördjupa sig i hemsidans texter och filmer, pass med mera. Under Blog har Magdalena skrivit olika artiklar i ämnet.

Har du appen "Vila dig i form" går det bra att lära sig positionerna ur den.

Vi rekommenderar även att meditera tillsammans med Magdalena eller Mats via denna hemsida, här finns flera guidade meditationer. 

Icke obligatorisk men rekommenderad läsning:

"Därför funkar meditation" av Robert Wright.

"Stillhetens styrka" Daniel Coleman och Richard J Davidson

 ”Freeing the body, Freeing the mind – Writings on the Connections between Yoga and Buddhism” Michael Stone editor

”A Path with heart” Jack Kornfield

"Yinsights" och "The complete Yin yoga guide" av Berne Clark

"Brightening our inner skies" av Norman Blair

"Yoga teacher mentor" av Jess Glenny

puff2_yinyoga

Boende

YINYOGA-UTBILDNINGEN MED ERIK JANSON BERGENDAHL

Göteborg
Erik Bergendahl har assisterat Magdalena och Mats sedan 2014 på nästan alla deras utbildningar/ moduler och har en egen studio i Nynäshamn (Trikona Yoga) där han lär ut yinyoga. Erik är mycket kompetent inom funktionell yinyoga och håller en del av anatomin på de ordinarie utbildningarna. Det är även Erik som hålelr i modul 5, Yinyoga Anatomi tillsammans med Rebecca Carlowitz.

Läs feedbacken om Erik (längst ner på sidan) och mer om Erik här .

OBS! Det går ej att byta kursplats mellan Stockholm och Göteborg.

Anmälan

Du anmäler dig högst uppe på sidan.

Anmälan sker genom att du anmäler dig och fyller i anmälningsformuläret. Du väljer också om du vill vara med Online eller Onsite (fysiskt på plats). Fyll i dina uppgifter (var extra noga med rätt email-adress). Välj därefter om du önskar faktura eller kort-betalning. Det är en anmälningsavgift på 1000 kr som betalas vid anmälan, du har sedan en månad på dig att betala resterande belopp. Du kan självklart betala hela beloppet med en gång. Vid utebliven resterande betalning avbokas du automatiskt och förlorar både din plats och anmälningsavgift. Anmälningsavgiften är även en administrativ avgift och betalas alltså ej åter oavsett när avbokning sker. Detta gäller även byte av kurs och modul.

Resterande belopp betalas dock åter om avbokning sker senast 30 dagar innan kursstart. Om avbokning sker senare än 30 dagar innan kursstart betalas resterande belopp endast åter om en ersättare kan fylla din plats. Notera att även om vissa kurser har väntelistor brukar de tunnas ut nära kursdatumet och det brukar bli svårt att hitta ersättare. Kontakta ditt försäkringsbolag som oftast kan hjälpa till.

OBS!VIKTIGT! Vid sjukdom/olycka innan/under kursen kan du ta igen den förlorade tiden vid ett senare kurstillfälle I MÅN AV PLATS. Det kan bli online eller fysiskt på plats. Du bör även kontakta ditt försäkringsbolag som oftast hjälper till med omkostnader om du har en reseförsäkring. Tack för din förståelse!

LÄS GÄRNA MERA UTFÖRLIGT OM VÅR AVBOKNINGSPOLICY HÄR!

OBS1! Den adress/företagsnamn du skriver i anmälningsformuläret går ej att ändra i efterhand. Så om det är ditt jobb/företag som betalar för kursen bör du fylla i företagets namn i fältet ”företag” och dess adress, och ditt namn i fältet ”namn”.

OBS2! Det går ej att byta kursplats mellan tex Stockholm, Göteborg -Malmö eller Göteborg, Malmö-Stockholm eller kursen med Erik.

OBS3! Cirka två veckor innan kursstart får du ett välkomstmail med all praktiskt information om kursen. Det gäller vilka pass du ska utföra vad du ska läsa och även hur du kan meditera. Kika gärna i skräpkorgen då det kan hamna där. Mejla oss om du saknar välkomstmejlet på info@yin-yoga.se

Rabatter

Wisdom Works AB ger inga särskilda rabatter till pensionärer, studenter eller andra ”grupper”. Däremot ges rabatter till dem som behöver det. Mejla till info@yin-yoga.se och berätta om din ekonomiska situation och varför du skulle behöva rabatt.

 

SÄRSKILDA BEHOV

Personer med särskilda behov (hörselskada, cp-skada, rörelsehindring, allvarliga skador, graviditet, amning etc) bör alltid kontakta oss innan kursstart och rådfråga om sitt deltagande på kursen. Wisdom Works AB har rätt att avböja deltagande på kurs om inte eleven hört av sig innan för att försäkra sig om att vi har möjlighet att tillgodose deras särskilda behov.

 

Omdömen Modul 1

Lärarna hade ett väldigt lättsamt sätt och är väldigt kunniga. Jag fick en helt ny förståelse efter föreläsningen om anatomi. Jag var lite skeptisk till distans-versionen. Men det funkade hur bra som helst. Det var rätt skönt att få krypa ner i sin egen säng efter en lång dag med mkt information. Allt fungerade toppenbra!

Mia Johansson, snart yinyogalärare
Tillhör: Modul 1

Pålästa, kunniga, närvarande och proffsiga lärare, fint samspel dem emellan och även väldigt fint samspel mellan oss deltagare och lärare trots att kursen hölls online. Fungerade utmärkt att ha kursen online, det tekniska var det abslout inga problem med och det kändes väldigt tryggt att veta att Erik var med där om något skulle ha strulat till sig.

Anonym
Tillhör: Modul 1

Det gick över förväntan trots att vi ses via en skärm.

Marie Kindstedt-Stjärnström(specialpedagog)
Tillhör: Modul 1

Med tanke på min tidigare diagnos utmattning underlättar detta så mkt. Att inte behöva transportera mig ngn annanstans, boka hotell mm. Det är därför jag inte gått tidigare för det har inte fungerat. Så jag var överlycklig när jag så att ni lagt ut om online och hoppas verkligen att ni kommer köra fler moduler. Er kunskap inlevelse och viljan att lära ut är klockren.

Jenny
Tillhör: Modul 1

Så givande utbildning, både pga av lärarna, föreläsare och materialet. Jättebra och roligt att få samarbeta även med de andra deltagarna via zoom. Utbildningen känns så tillåtande till människan precis som hon är, oavsett kroppsform, erfarenhet eller kunnande. Den ger utveckling både personligt, mentalt och anatomiskt. Hur underbart är inte det…….

Maria Persson Yogalärare
Tillhör: Modul 1

Lärarna underbara, tiderna och passen toppen och jag satt med på online och det funkade superbra tyckte det var så skönt att få vara hemma och kände att lärarna hade så fin omsorg och såg oss alla även att vi var online.

Anette Book
Tillhör: Modul 1