Yinyoga Grund MODUL 1 Lärarutbildning 40 tim.

Yinyoga Grund modul 1, 40 timmar, är en heltäckande grundutbildning i yinyoga som vänder sig till alla som vill undervisa i yinyoga och fördjupa sin egen yogapraktik. Kursen kan även ses som en fördjupning i yinyoga för en själv. Läs mer om innehållet nedan.

På grund av pandemi-situationen i världen kommer alla kurser att ges både fysiskt/online (samtidigt) så att det är gott om utrymme på plats i studion. Både de fysiska och online-platserna är alltså begränsade. Läs mer om Online-varianten här. Håll dig uppdaterad via vårt Nyhetsbrev.

Magdalena Mecweld är yinyoga-pionjären i Sverige och den första yogaläraren att hålla yinyogalärarutbildningar på svenska  (2013). Ett år efter att hennes stil-bildande bok och lika populära app om yinyoga kom ut ”Vila dig i form med yinyoga” (LUX) började hon hålla utbildningarna, sedan 2015 med sin partner Mats Nielsen. Ett tusental nöjda elever har sedan dess certifierats i denna efterfrågade kurs. De flesta av kurserna hålls av Magdalena och Mats, en del av kurserna hålls av deras senior-assistent Erik Bergendahl. Läs de många omdömena om utbildningen här. På Facebook-gruppen Yin-Yoga Center kan du kontakta deltagarna för att få mer personliga referenser om utbildningarna.

”Det finns egentligen ingen separation på livet och yogan. Det vi möter under en yinyoga-session med smärta, njutning, tankar, känslor etc möter vi i livet till vardags”

Ur Magdalenas bok
”Vila dig i form med yinyoga”

Innehåll

Utbildningen innehåller allt från att i detalj gå igenom de olika Yinyoga-positionerna och inte minst olika varianter på dem till teoretisk kunskap i Yinyogas historia, kinesisk medicin, de olika meridianerna och de fem elementen.

Mindfulness-meditation är en stor del av den Yinyoga Magdalena och Mats undervisar i. Därför ägnas mycket tid åt att inkludera Mindfulness i Yinyogan. Både teoretiskt och praktiskt då vi lär oss olika tekniker och meditationer.

Vi har också utarbetat en mycket uppskattad anatomi-föreläsning med legitimerade naprapater, Rebecca Carlowitz och Louise Olsson, samt en speciellt Yinyoga-fokuserad anatomisk presentation av Erik Bergendahl.

Förutom ett rikt kompendium får du även alla Power Point-presentationer efter utbildningen. Samt ett fint certifikat. online-deltagarna får alla oinspelade yinyoga-pass och en del meditationer skickade till sig efter kursen.

Förutom Magdalena och Mats finns alltid fyra stycken assistenter som hjälper eleverna med allt från positioner till te-servering.

Svårt att komma med?

Våra kurser är mycket populära, de brukar bli fullsatta snabbt och även väntelistan brukar fyllas på, om du bokar dig på väntelistan behöver du inte betala något i förväg. Det finns det stor chans att komma med om du:

  • Har ca ett halv års framförhållning. Vi brukar öppna upp nya kurser ca 6 månader innan kursstart. Prenumerera på vårt Nyhetsbrev (nedan) och följ oss på Facebook och Instagram (yinyogamagdalena) där vi brukar ange när nya kurser läggs upp på hemsidan.
  • Om du inte kommer med på varken en kurs eller väntelista kan du stå ”standby”, det vill säga hoppa in med kort varsel, mejla oss på info@yin-yoga.se och skriv Standby i ämnesfältet.
  • Mejla oss gärna och berätta om du skulle vara intresserad av online-varianten.

Pris

Pris: 5 560 kr (inkl moms 6 950 kr). Priset kan variera något på kurserna utanför Stockholm. Samma pris för kurserna Online.

 

Yinyoga_Stor_Magdalena

Plats

De flesta av kurserna ges på Kundaliniyogacentret på Reimersholme på Södermalm i Stockholm. Några av kurserna ges på Yogashala Stockholm, Ringvägen 9d, Zinkensdamm, även den på Södermalm. Kika under respektive utbildning var de kommer att hållas. Kursen hålls även i Malmö, Piteå, Göteborg och i Trondheim, Norge.

Online-varianten sänds samtidigt från studion där den fysiska kursen ges.

Online via Zoom

Utbildningen ges också online live via zoom samtidigt som den fysiska. Det är begränsat antal deltagare.

Läs mer om denna variant här

Lärare

Kurserna är på svenska och hålls alltid av Magdalena Mecweld och Mats Nielsen (om inte annat uppges). Erik Bergendahl är lärare på kursen i Nynäshamn/Piteå/Göteborg. Mer information nedan.

Kurstider

9:00 - 17.00 varje dag utom söndag då vi slutar 15:00.

För övrig info, se under respektive kurs.

OBSERVERA

Obligatorisk närvaro under HELA kursen krävs för att få diplom. Boka INTE in flyg/ tåg INNAN kursens slut, den sista dagen, om du vill ha ett certifikat. Det går heller ej att avvika en stund under kursens gång. Vi är tacksamma att detta respekteras. Hör av dig om du vill ha mera utförlig information. 

OBLIGATORISKT INNAN KURSEN

Magdalenas bok ”Vila dig i form med yinyoga”.

Du bör läsa igenom och ha utövat minst tre pass ur boken eller appen innan kursens start. Boken inhandlar du själv på Bookoutlet (10% rabatt med koden Atmajyoti), Adlibris, Bokus eller på Akademibokhandeln eller liknande bokhandlar. Vi rekommenderar även att meditera tillsammans med Magdalena eller Mats via denna hemsida, här finns flera guidade meditationer. 

Icke obligatorisk men rekommenderad läsning:

"Därför funkar meditation" av Robert Wright.

"Stillhetens styrka" Daniel Coleman och Richard J Davidson

 ”Freeing the body, Freeing the mind – Writings on the Connections between Yoga and Buddhism” Michael Stone editor

”A Path with heart” Jack Kornfield

"Yinsights" och "The complete Yin yoga guide" av Berne Clark

"Brightening our inner skies" av Norman Blair

puff2_yinyoga

Boende

YINYOGA-UTBILDNINGEN UTANFÖR STOCKHOLM/NYNÄSHAMN

Observera att Malmö-kursen är extern och därför är det YogaFrid i Malmö som hanterar alla frågor rörande denna kurs, mejla dem din anmälan: Malmö: studion@studiofrid.se

YINYOGA-UTBILDNINGEN MED ERIK BERGENDAHL

Nynäshamn/Piteå/Göteborg
Erik Bergendahl har assisterat Magdalena och Mats sedan 2014 på nästan alla deras utbildningar/ moduler och har en egen studio i Nynäshamn (Trikona Yoga) där han lär ut yinyoga. Sommarvis bor Erik i Luleå och håller då utbildningen på studion Anamcara i Piteå. Erik är mycket kompetent inom funktionell yinyoga och håller en del av anatomin på de ordinarie utbildningarna. Läs feedbacken om Erik (längst ner på sidan) och mer om Erik här .

OBS! Det går ej att byta kursplats mellan tex Stockholm, Göteborg -Malmö eller Göteborg, Malmö-Stockholm eller kursen med Erik.

Anmälan

Anmälan sker genom att du anmäler dig och fyller i anmälningsformuläret. Du väljer också om du vill vara med Online eller Onsite (fysiskt på plats). Fyll i dina uppgifter (var extra noga med rätt email-adress). Välj därefter om du önskar faktura eller kort-betalning. Det är en anmälningsavgift på 1000 kr som betalas vid anmälan, du har sedan en månad på dig att betala resterande belopp. Du kan självklart betala hela beloppet med en gång. Vid utebliven resterande betalning avbokas du automatiskt och förlorar både din plats och anmälningsavgift. Anmälningsavgiften är även en administrativ avgift och betalas alltså ej åter oavsett när avbokning sker. Detta gäller även byte av kurs och modul.

Resterande belopp betalas dock åter om avbokning sker senast 30 dagar innan kursstart.  Om avbokning sker senare än 30 dagar innan kursstart betalas resterande belopp endast åter om en ersättare kan fylla din plats, eller vid uppvisande av läkarintyg. Notera att även om vi brukar ha väntelistor brukar de tunnas ut nära kursdatumet och det brukar bli svårt att hitta ersättare. Under Covid19-pandemin har vi naturligtvis en mindre strikt avbokningsnolicy. Mejla oss om du är osäker.

OBS!VIKTIGT! Vi har många deltagare som går kurserna. Vid nästan varje tillfälle blir det någon som inte kan fullfölja utbildningen, vi kan därför inte erbjuda en extra plats till dem som avbryter kursen. Vid sjukdom/olycka innan/under kursen kommer det alltså inte att finnas möjlighet att ”ta igen den förlorade tiden” vid ett senare kurstillfälle. Du bör då kontakta ditt försäkringsbolag som oftast hjälper till med omkostnader om du har rese-försäkring.  Tack för din förståelse!

LÄS GÄRNA MERA UTFÖRLIGT OM VÅR AVBOKNINGSPOLICY HÄR!

OBS1! Den adress/företagsnamn du skriver i anmälningsformuläret går ej att ändra i efterhand. Så om det är ditt jobb/företag som betalar för kursen bör du fylla i företagets namn i fältet ”företag” och dess adress, och ditt namn i fältet ”namn”.

OBS2! Det går ej att byta kursplats mellan tex Stockholm, Göteborg -Malmö eller Göteborg, Malmö-Stockholm eller kursen med Erik.

OBS3! Cirka en månad innan kursstart får du ett välkomstmail med all praktiskt information om kursen. Det gäller vilka pass du ska utföra vad du ska lsa och även hur du kan meditera. Kika gärna i skräpkorgen då det kan hamna där. Mejla oss om du saknar välkomstmejlet på info@yin-yoga.se

Rabatter

Wisdom Works AB ger inga särskilda rabatter till pensionärer, studenter eller andra ”grupper”. Däremot ges rabatter till de som behöver det. Mejla till info@yin-yoga.se och berätta om din ekonomiska situation och varför du skulle behöva rabatt.

KVOTEN FÖR 2020 är nu nådd, inga rabatter ges alltså för 2020. 

Våren 2021

Våren 2021:s kurser kommer att läggas upp i september 2020.

Kalendarium
Yinyoga Grund Modul 1

29/10 - 1/11
2020
Stockholm & Online
29/10 - 1/11
2020
Stockholm & Online
Modul 1 - Yinyoga Grund
20/11 - 22/11
2020
Göteborg
20/11 - 22/11
2020
Göteborg
Modul 1 - Yinyoga Grund. Lärare: Erik Bergendahl
10/12 - 13/12
2020
Stockholm & Online
10/12 - 13/12
2020
Stockholm & Online
Modul 1 - Yinyoga Grund
25/02 - 28/02
2021
Stockholm & Online
25/02 - 28/02
2021
Stockholm & Online
Modul 1 - Yinyoga-Grund
22/04 - 25/04
2021
Stockholm & Online
22/04 - 25/04
2021
Stockholm & Online
Modul 1 - Yinyoga Grund
10/06- 13/06
2021
Malmö & Online
10/06- 13/06
2021
Malmö & Online
Modul 1 - Yinyoga Grund
01/07 - 04/07
2021
Stockholm & Online
01/07 - 04/07
2021
Stockholm & Online
Modul 1 - Yinyoga Grund

Bli certifierad

Förutom ett rikt kompendium med kursinnehållet får du ett fint certifikat. Efter kursen kan du gå valfri modul med oss, den behöver alltså inte vara i kronologisk ordning. Du kan t.ex gå mod 4, 2 eller 3.

Online-kurser: 

"Vill passa på än en gång och tacka för en jättetrevlig kurs. Klart över förväntan att köra det via Zoom - kände mig lite "snuvad på konfekten" först när det skulle bli så. Men nu så här i efterhand är jag väldigt tacksam. Under kurs som pågår så intensivt är jag gärna i min egna bubbla och det kunde jag verkligen vara när det va online på ett helt annat sätt än vad som hade varit möjligt med en livekurs. Uppskattade det mycket och kommer välja det framför fysisk kurs om det kommer fler moduler den vägen."

"För mig var det superbra, eftersom jag fortfarande är sjukskriven pga utmattning. Jag upplevde inte att det var jobbigt utan jag kunde ligga/sitta på min matta när jag behövde. Blev inte så mycket intryck som om jag skulle åkt till Stockholm på utbildningen, det hade jag inte orkat med. Jag upplevde redan på lördag kväll att jag blev lugnare i mig själv. Ångesten har oxå blivit mycket mycket bättre, har faktiskt inte alls haft någon. Sååå tacksam för det."

"Trots distans ändå så nära och personligt"

"Det var så skönt att vara hemma. Jag var lite tveksam men tycker det gick över förväntan."

"Häftigt att man kan känna sådan närvaron med personer som sitter flera mil ifrån en. Tycker det var bra att kunna ta upp föreläsningarna på skärmen. Man såg tydligt och hängde med på ett annat sätt."

"Tack både lärare och deltagare för en jättebra utbildning som funkade kanonbra och trots avståndet så kände man att man var en klass!"

"Otroligt bra, jag hade aldrig kunnat föreställa mig känslan av närhet framför en skärm men det blev magi! Topp betyg!"

"Det tekniska var mycket bra, jag hade inga som helst problem någon gång under dessa dagar."

"Väldigt skönt att vara hemma. Det var jättebra att kunna börja och sluta dagarna i hemmiljö. Att ta eget ansvar för att miljön runt omkring var lugn och upplagd för att kunna ta in allt är självklart. Blir det ännu ett upplägg via zoom så anmäler jag mej till modul två direkt!!Mycket bättre än jag hade kunnat tro. Fantastiskt!"

Fysiska kurser: 
Lärarnas kunskap, erfarenhet, bemötande, pedagogik, värme och andliga tilltal var fantastiskt att få ta del av och inspireras av. De var generösa, trovärdiga och levde det de lärde. Yogapassen var fantastiska och de texter som lästes och meditationerna som gavs var djupa och vackra och stilla.Inger

”Denna kurs är bland det bästa jag gjort i mitt liv. Älskade yin yoga redan innan, men nu är det som att ett helt nytt universum flyttat in i mig. Detta är den bästa basen man kan få om man vill bli yin- yogalärare, utan tvekan!!”Lisa Rinnevuo

”Utbildningens blandning mellan teori och praktik gjorde att det inte bara blev ”ord”. Teorin fick direkt kontakt med kroppen genom yoga och meditation, att vi genomgående ganska snabbt gick från teori till praktik, gjorde att teorin blev direkt användbar. Att varje dag avslutades med en yinklass, som vilade på det vi gått igenom under dagen, teoretiskt och praktisk, gör att kroppen fortfarande minns. Det ”sitter där”. Anna-Frida Hellberg, yogalärare.