Yinyoga Grund MODUL 1

Lärarutbildning 40 tim

Yinyoga Grund, 40 tim. Utbildning
13/06/2024
TRONDHEIM NORGE
27/06/2024
Stockholm & Online
Yinyoga Grund, 40 tim. Utbildning
27/06/2024
Stockholm & Online
29/08/2024
Stockholm & Online
Yinyoga Grund, 40 tim. Utbildning
29/08/2024
Stockholm & Online
26/09/2024
Göteborg Erik Bergendahl lärare
Modul 1 - Yinyoga-Grund. LÄRARE: ERIK BERGENDAHL
26/09/2024
Göteborg Erik Bergendahl lärare

Om utbildningen

Yinyoga Grund modul 1, 40 timmar, är en heltäckande fyradagars grundutbildning i yinyoga som vänder sig till alla som vill undervisa i yinyoga och/eller ta sin egen yogapraktik ett steg längre. Många går kursen för att fördjupa sig i yinyogans alla delar och få egen återhämtning. Läs mer om innehållet nedan.

Alla utbildningar ges både fysiskt/online (samtidigt) eller endast fysiskt/online. Både de fysiska och online-platserna är begränsade. Läs mer om Online-varianten här.

Magdalena Mecweld är yinyoga-pionjären som höll en av de första yinyoga-lärarutbildningarna i Sverige på svenska  (2013). Hennes stilbildande bok och lika populära app om yinyoga ”Vila dig i form med yinyoga” (LUX) kom ut 2012.

Numera är det hennes nya bok "Vila dig stark med yinyoga" som ingår i kurslitteraturen. Sedan 2015 håller hon utbildningarna med sin partner Mats Nielsen. Ett tusental nöjda elever har sedan dess certifierats. De flesta av kurserna hålls av Magdalena och Mats, en del av kurserna hålls av deras seniorassistent Erik Janson Bergendahl. Läs de många omdömena om utbildningen här. På Facebook-gruppen Yin-Yoga Center kan du kontakta deltagarna för att få mer personliga referenser om utbildningarna.

Bli certifierad i Yinyoga

Förutom ett rikt kompendium med kursinnehållet får du ett fint certifikat med de givna timmarna.

”Det finns egentligen ingen separation på livet och yogan. Det vi möter under en yinyoga-session med smärta, njutning, tankar, känslor etc möter vi i livet till vardags”

Ur Magdalenas bok
”Vila dig i form med yinyoga”

KursInnehåll

Utbildningen lämpar sig för alla som vill få en gedigen grund i yinyogans alla delar av en av de mest erfarna och kunniga lärarna. Du bör ha någon form av yoga-erfarenhet läs mer om förkunskaper här.

Kursen innehåller allt från att i detalj gå igenom de olika yinyoga-positionerna och inte minst olika varianter på dem till teoretisk kunskap i yinyogans historia, traditionell kinesisk medicin, de olika meridianerna och de fem elementen.

Den yinyoga som Magdalena och Mats fokuserar på innehåller en stor del buddhistisk mindfulness-meditation. Därför ägnas mycket tid åt att inkludera mindfulness olika delar av undervisningen och pedagogiken. Varje dag startar med grundläggande föreläsningar med Power Point presentation och avslutas med ett yinyoga-pass i olika stilar av undervisande.

Vi har också utarbetat en mycket uppskattad anatomi-föreläsning med legitimerade naprapater, Rebecca Carlowitz och Louise Olsson, samt en speciellt fascia/yinyoga-fokuserad anatomisk presentation av Erik Bergendahl.

Förutom Magdalena och Mats finns alltid flera assistenter som hjälper eleverna med allt från positioner till te-servering.

Se nedan vad du får efter att ha slutfört denna utbildning.

Pris

Pris: 5960 kr plus moms 25 % (summa ink moms: 7450 kr). Samma pris för kurserna online. För kurser utanför Stockholm kan priset variera.

 

Yinyoga_Stor_Magdalena

Plats

De flesta av kurserna ges på Kundaliniyogacentret på Reimersholmsgatan 79 på Södermalm i Stockholm. Några av kurserna ges på Yogashala Stockholm, Ringvägen 9d, Zinkensdamm eller Yogashakti, Högbergsgatan 30A, Slussen, Stockholm.

Kika under respektive utbildning var de kommer att hållas. Kursen hålls även i Malmö och Göteborg.

"Hybrid-varienten" (både online/fysiskt) sänds samtidigt från studion där den fysiska kursen ges.

Online via Zoom

Utbildningen ges också online live via zoom samtidigt som den fysiska. Det är begränsat antal deltagare.

Läs mer om denna variant här

Lärare

Kurserna är på svenska och hålls alltid av Magdalena Mecweld och Mats Nielsen (om inte annat uppges). Erik Janson Bergendahl är lärare på kursen i Göteborg. Mer information nedan.

Kurstider

9:00 - 17.00 varje dag utom söndag då vi slutar 15:00.

För övrig info, se under respektive kurs.

OBSERVERA

Obligatorisk närvaro under HELA kursen krävs för att få diplom. Boka INTE in flyg/ tåg INNAN kursens slut, den sista dagen, om du vill ha ett certifikat. Det går heller ej att avvika en stund under kursens gång. Vi är tacksamma att detta respekteras. Hör av dig om du vill ha mera utförlig information. 

OBLIGATORISKT INNAN KURSEN

I en del av kurstiden ingår egen läsning och studier. Dels i det rika kompendium du får under kursen, dels av Magdalenas nya bok "Vila dig stark med yinyoga". Det går även bra med den gamla boken ”Vila dig i form med yinyoga” (men det är Vila dig stark som lämpar sig bättre för utbildningen. Du behöver införskaffa boken själv. De finns att köpa på till exempel Bokus, Adlibris mm. Beställ här! 

För dig som vill läsa mer: vi rekommenderar även Bernie Clarks ”The Complete guide to Yin yoga” och/eller Sarah Powers ”Insight Yoga – An innovative synthesis of traditional yoga, meditation, and Eastern approaches to healing and wellbeing”. Det går även bra att läsa och fördjupa sig i hemsidans texter och filmer, pass med mera. Under Blog har Magdalena skrivit olika artiklar i ämnet.

Har du appen "Vila dig i form" går det bra att lära sig positionerna ur den.

Vi rekommenderar även att meditera tillsammans med Magdalena eller Mats via denna hemsida, här finns flera guidade meditationer. 

Icke obligatorisk men rekommenderad läsning:

"Därför funkar meditation" av Robert Wright.

"Stillhetens styrka" Daniel Coleman och Richard J Davidson

 ”Freeing the body, Freeing the mind – Writings on the Connections between Yoga and Buddhism” Michael Stone editor

”A Path with heart” Jack Kornfield

"Yinsights" och "The complete Yin yoga guide" av Berne Clark

"Brightening our inner skies" av Norman Blair

"Yoga teacher mentor" av Jess Glenny

puff2_yinyoga

Boende

YINYOGA-UTBILDNINGEN MED ERIK JANSON BERGENDAHL

Göteborg
Erik Bergendahl har assisterat Magdalena och Mats sedan 2014 på nästan alla deras utbildningar/ moduler och har en egen studio i Nynäshamn (Trikona Yoga) där han lär ut yinyoga. Erik är mycket kompetent inom funktionell yinyoga och håller en del av anatomin på de ordinarie utbildningarna. Det är även Erik som hålelr i modul 5, Yinyoga Anatomi tillsammans med Rebecca Carlowitz.

Läs feedbacken om Erik (längst ner på sidan) och mer om Erik här .

OBS! Det går ej att byta kursplats mellan Stockholm och Göteborg.

Anmälan

Du anmäler dig högst uppe på sidan.

Anmälan sker genom att du anmäler dig och fyller i anmälningsformuläret. Du väljer också om du vill vara med Online eller Onsite (fysiskt på plats). Fyll i dina uppgifter (var extra noga med rätt email-adress). Välj därefter om du önskar faktura eller kort-betalning. Det är en anmälningsavgift på 1000 kr som betalas vid anmälan, du har sedan en månad på dig att betala resterande belopp. Du kan självklart betala hela beloppet med en gång. Vid utebliven resterande betalning avbokas du automatiskt och förlorar både din plats och anmälningsavgift. Anmälningsavgiften är även en administrativ avgift och betalas alltså ej åter oavsett när avbokning sker. Detta gäller även byte av kurs och modul.

Resterande belopp betalas dock åter om avbokning sker senast 30 dagar innan kursstart. Om avbokning sker senare än 30 dagar innan kursstart betalas resterande belopp endast åter om en ersättare kan fylla din plats. Notera att även om vissa kurser har väntelistor brukar de tunnas ut nära kursdatumet och det brukar bli svårt att hitta ersättare. Kontakta ditt försäkringsbolag som oftast kan hjälpa till.

OBS!VIKTIGT! Vid sjukdom/olycka innan/under kursen kan du ta igen den förlorade tiden vid ett senare kurstillfälle I MÅN AV PLATS. Det kan bli online eller fysiskt på plats. Du bör även kontakta ditt försäkringsbolag som oftast hjälper till med omkostnader om du har en reseförsäkring. Tack för din förståelse!

LÄS GÄRNA MERA UTFÖRLIGT OM VÅR AVBOKNINGSPOLICY HÄR!

OBS1! Den adress/företagsnamn du skriver i anmälningsformuläret går ej att ändra i efterhand. Så om det är ditt jobb/företag som betalar för kursen bör du fylla i företagets namn i fältet ”företag” och dess adress, och ditt namn i fältet ”namn”.

OBS2! Det går ej att byta kursplats mellan tex Stockholm, Göteborg -Malmö eller Göteborg, Malmö-Stockholm eller kursen med Erik.

OBS3! Cirka två veckor innan kursstart får du ett välkomstmail med all praktiskt information om kursen. Det gäller vilka pass du ska utföra vad du ska läsa och även hur du kan meditera. Kika gärna i skräpkorgen då det kan hamna där. Mejla oss om du saknar välkomstmejlet på info@yin-yoga.se

Rabatter

Wisdom Works AB ger inga särskilda rabatter till pensionärer, studenter eller andra ”grupper”. Däremot ges rabatter till dem som behöver det. Mejla till info@yin-yoga.se och berätta om din ekonomiska situation och varför du skulle behöva rabatt.

 

SÄRSKILDA BEHOV

Personer med särskilda behov (hörselskada, cp-skada, rörelsehindring, allvarliga skador, graviditet, amning etc) bör alltid kontakta oss innan kursstart och rådfråga om sitt deltagande på kursen. Wisdom Works AB har rätt att avböja deltagande på kurs om inte eleven hört av sig innan för att försäkra sig om att vi har möjlighet att tillgodose deras särskilda behov.

 

Omdömen Modul 1

Otroligt bra, jag hade aldrig kunnat föreställa mig känslan av närhet framför en skärm men det blev magi! Topp betyg!

Louise
Tillhör: Modul 1

Det tekniska var mycket bra, jag hade inga som helst problem någon gång under dessa dagar.

Anonym
Tillhör: Modul 1

Väldigt skönt att vara hemma. Det var jättebra att kunna börja och sluta dagarna i hemmiljö. Att ta eget ansvar för att miljön runt omkring var lugn och upplagd för att kunna ta in allt är självklart. Blir det ännu ett upplägg via zoom så anmäler jag mej till modul två direkt!!Mycket bättre än jag hade kunnat tro. Fantastiskt!

L.C
Tillhör: Modul 1

Helt underbart att kunna genomföra en sån här kurs hemifrån. Dels för att kunna fortsätta med vanliga livet (barn, hund, forbollträningar, jobb etc) efter att kursdagen var slut men också för att slippa de extra omkostnader som hade uppstått om kursen var fysisk. Som t.ex hotell och resa.

Anonym
Tillhör: Modul 1

För mig var det ultimat eftersom jag blir väldigt stressad och ur balans när jag reser.

Anonym
Tillhör: Modul 1

Det kändes bra, sparade mycket energi på att vara hemma och inte ha restid och alla intryck med att vara i grupp men skulle också ha varit roligt att lära känna gruppen lite mer och det var svårare när det är online. Men lärandeprocessen och närhet till lärarna och föreläsningarna var toppen.

Anonym
Tillhör: Modul 1