Yinyoga och De 5 Hindren: #1 Habegär och girighet

Lärare: Magdalena & Mats
Pris: 320kr

_DSC0107

HABEGÄR/GIRIGHET/OSLÄCKLIG TÖRST
Det första hindret är sinnesbegär. När begär tar över vårt sinne är vi fast i ett ändlöst stress-påslag. Mer, mer mer. Detta är den inre slavdrivaren som aldrig får nog. Som alltid vill ha mer… Kroppen spänner sig och inte sällan får vi diverse fysiska symtom. Begär finns inom alla beroenden. Hindret skapar även osläcklig törst efter nya saker, upplevelser, sköna förnimmelser och känslor. Att bli medveten om ”begäret” hjälper oss att få distans och kan skapa en lugn fristad i hjärtat. Sinnet och kroppen är starkt förknippade. Begäret stressar kroppen och skapar blockeringar, spänningar och smärta. Yinyogan öppnar upp, mjukar upp och ger oss kraften tillbaka. Fysiskt och psykiskt.

Denna workshop-serie kombinerar föredrag om Buddhas Fem Hinder ”Panca Niravani”, med Yinyoga som öppnar upp och gör så att spänningar, blockeringar och stelhet i både kropp och sinne släpper. Energin får fritt flöde.  De fem hindren habegär, motvilja, rastlöshet, slöhet och tvivel myntades av Buddha för att hjälpa oss att inse hur vi kan bli fria från dem och börja leva vårt dyrbara liv fullt ut – utan stress/onödigt lidande.

Hindren dyker upp både i meditationen/yogan – hindrar oss från att uppleva närvaro och lugn. Och i livet – där de hindrar oss från att uppleva lugn, tillit, vila och glädje. De nästlar sig in i allt från relationer, arbete, känsloliv, tankar, ja det mesta i våra liv. De medför stress, press, tvivel, handlingsförlamning. Genom medvetenheten om dem förlorar de sin makt och vi blir friare och mer och mer ”detoxade”.

Lärare: Magdalena & Mats
Pris: 320kr