Yinyoga Och De 5 Hindren #5: Tvivel

Lärare: Magdalena & Mats
Pris: 320 kr

_DSC0107

TVIVEL, TVEKAN…

Det femte hindret är tvivel, obeslutsamhet, tvekan. Tvivel kan uppstå då man saknar självförtroende gällande yoga och meditation men även i allmänhet. Tvivel kan både göra oss osäkra gällande oss själva, en sak eller situation. Men också då vi är bergsäkra på något! Tvivel gör oss förvirrade, diffusa, vi tvivlar på oss själva och misstror andra och världen.  Det kan vara ett mentalt tillstånd som uppstår när man inte har tillräckligt med information, kunskap eller erfarenhet av något. Det kan hindra oss från att ta beslut och från att handla.      I kroppen skapar detta hinder att vi aldrig riktigt kommer till skott med exempelvis träning, meditation och liknande. Vi misstror tekniken, läraren eller vår egna förmåga. Yinyogan lugnar tvivlet och får oss att inse att vi faktiskt kan ha fel. Att öva sig i tillit i positionerna helar. Det är det vi kommer att utforska under workshopen.

Denna workshop-serie kombinerar föredrag om Buddhas Fem Hinder ”Panca Niravani”, med Yinyoga som öppnar upp och gör så att spänningar, blockeringar och stelhet i både kropp och sinne släpper. Energin får fritt flöde.  De fem hindren habegär, motvilja, rastlöshet, slöhet och tvivel myntades av Buddha för att hjälpa oss att inse hur vi kan bli fria från dem och börja leva vårt dyrbara liv fullt ut – utan stress/onödigt lidande.

Hindren dyker upp både i meditationen/yogan – hindrar oss från att uppleva närvaro och lugn. Och i livet – där de hindrar oss från att uppleva lugn, tillit, vila och glädje. De nästlar sig in i allt från relationer, arbete, känsloliv, tankar, ja det mesta i våra liv. De medför stress, press, tvivel, handlingsförlamning. Genom medvetenheten om dem förlorar de sin makt och vi blir friare och mer och mer ”detoxade”.

VARMT VÄLKOMMEN!

Lärare: Magdalena & Mats
Pris: 320 kr