Himmelsk Persikopaj (glutenfri)

IMG_7483

Persika är nog min absoluta favoritfrukt – tillsammans med mango och papaya…Det här pajreceptet hittade jag i en gammal gratistidning ”Härifrån Grillinge” men har fixat till den lite enligt mitt huvud (och tunga he he).

Det blev gudomligt gott! Så gott att jag inte kunde hejda mig, drömde liksom om den under natten, och har ätit upp allt idag! …Knäckigheten, ingefäran, syrligheten, sötman…

Du kan byta ut persikorna mot äpplen, rabarber (ha i mer potatismjöl då), aprikoser, päron mm…

8 portioner

15o gr smör

1 1/2 dl strösocker alt rårössocker/farinsocker/honung

1/2 dl vispgrädde

1/2 dl ljus sirap (eller honung)

2 d mandelmjöl

4 dl havregryn

1 msk finriven ingefära

 

Ca 500 gr Persikor, rabarber eller valfri frukt/bär

1 dl farinsocker

1 msk potatismjöl

Servera med med vaniljsås, glass, vispgrädde, havregrädde etc

  1. Sätt ugnen på 200 C
  2. Smält smör och rör samman med resten av ingr.
  3. Skär persikor i lagom stora bitar
  4. Blanda socker och potatismjöl med frukten. Häl allt i en ungsäker form. Fördela pajdegen ovanpå.
  5. Grädda mitt i ugnen i ca 25 min.
  6. Servera och njuuut!