Jag och Louise i ”TV4 Vardagspuls” – Inslaget om Yinyoga och Fascia var

TV4_yinyoga_Magdalena2

väldigt nervöst för mig. Det sägs att medelsvensken är mera rädd att prata inför folk än att dö. Det säger en del om hur det kändes. Skitläskigt! Det där är så märkligt. Jag är aldrig nervös då jag ska hålla föredrag eller undervisa. Inte ens inför 100 personer! Men nervositeten är så stor då jag visste att Agneta skulle fråga mig personliga frågor, då jag skulle inför så många människor i Sverige, berätta vad yinyoga är, på 4 minuter! Jag hade förberett mig, vi hade fått frågorna innan, det var många frågor. Om vilka ställningar som är bra, hur jag mötte yinyogan och massa annat intressant. Inte minst till Louise, tex om hur det var att vara naprapat för svenska basketlandslaget. Nej, det hanns ju inte med. Och nervositeten släppte ganska snabbt faktiskt. Men vi fick i alla fall fram det viktigaste, det som yinyogan skiljer sig från all annan yoga och all annan träning.

  • Yinyogan tillåter oss att stanna upp, slappna av i både sköna och mindre sköna ställningar. Kropp och sinne stressar av.
  • Yinyogan är på många sätt den ”snällaste” yogan som passar alla. På grund av att vi gör allt långsamt, kontrollerat, inte stretchar i ytterlägen, slappnar av och är medvetet närvarande under tiden – blir skaderisken minimal i jämförelse med annan yoga. Och därför kan alla göra yinyoga.
  • Och den så viktiga poängen om vad ”i form” är. Att vara ”i form” betyder inte bara att vara i god fysisk form utan även att vara i mental form. Att våga vara med sina känslor, att acceptera alla sina känslor, tankar att lyssna inåt. Helt enkelt att ”ha koll på sitt inre liv”. Det innebär att du kan vara lycklig OAVSETT en frisk kropp, oavsett yttre omständigheter. I lugn och i kaos. DET är yinyogans största styrka. Den är demokratisk och tillåtande.

Yinyogan lär oss att sluta skapa hönor och kalkoner av fjädrar. Den jordar oss och helar oss. Oavsett tidigare erfarenhet kan vi alltid börja om. Alltid börja här och nu, just där vi är.

Skärmavbild 2015-11-03 kl. 15.09.26

Här kan du se HELA programmet, det är ganska kul sketcher med om yinyogan i början. I slutet av programmet kommer slutklämmen, om vad ”I form” egentligen betyder, på djupet!

Här kan du se intervjun med mig och leg. naprapat Louise Olsson www.naprapatspecialisten.se 

Här kan du se övningen vi gjorde.

Skärmavbild 2015-11-03 kl. 15.08.19