Nyhetsbrev Februari´ 16

Mats_Magdalena_Goa

Sitter vid stranden i södra Goa dit vi kom för någon dag sedan efter en månad på vipassana-meditationscentret Shwee Oo Min, hos Sayadaw U Tejaniya, i Burma. Det har varit en händelserik månad, men många skulle nog snarare säga att det var en ovanligt händelsefattig månad. För ingenting hände. Vi var liksom bara där. Gick upp vid 3-tiden, och sedan mindfulness-träning fram till läggdags vid 20.30. I 30 dagar. Och ändå hände det så mycket. Att oavbrutet försöka vara vaken och observera. Acceptans, sorg, observation, acceptans, kärlek, kärlek, acceptans, tacksamhet, lugn, motstånd, observation – och alla dessa tankar, nonstop tankar, tankar, tankar, tankar. Några insikter, en djupare, många ytliga. Och så senaste veckan – en slags normalitet, vanlighet. Insikten att inget särskilt behöver hända. Att allt tas om hand. Lugn. Vila. Andning.

Mats delade upp sin tid och var två veckor med mig, sedan åkte han till Mahasi-centret där det lärs ut en annan meditations-teknik med ett mycket striktare och mer krävande schema. Det var en två veckors-retreat för meditations-lärare. Även han har fått nya insikter och inspiration. Vi ser fram emot att dela all denna nya kunskap mer er!

Metta in Action

Vi överlämnade en betydande summa i donation till hjälp-organisationen Metta In Action i Burma där några av världens främsta meditationslärare är involverade. Pengarna kommer från er alla som har bidragit genom att vara med på våra workshops, våra utbildningar och retreats.
Psykolog Daniel Ek och Naprapat Louise Olssons delaktighet till utbildningarna är även de en del av donationen. Vi tackar er alla för er generositet. Läs mer om Metta In Actions aktiviteter!

Bok & App

Visste du att du kan ge yinyoga-appen som present till dem du tror behöver den? Det är bara att gå in på Appstore och trycka på knappen. Android-versionen är klar i slutet av februari (och även uppdateringarna för I-Phone) och även engelska versionen bör vara inom en vecka. Du kommer at få ett separat mail då detta är ett faktum.

Boken kommer att ges ut som E-bok vilket kommer att göra det mycket lättare att ta med sig den på resa och att ha den lättillgänglig. Även denna info kommer i ett separat email.

Yin yoga in The livingroom – premiär!

Det första avsnittet av Yin yoga in the livingroom är nu upplagt på Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=XEmYNaJAPQM&feature=youtu.be.

Vi filmade en timmes yinyoga på Koh Lanta hos Aruna och Chai i deras vackra hus. Aruna var total nybörjare och hade aldrig testat yinyoga förut (och knappt någon yoga alls). Du kan vara med på detta pass som är anpassat för nybörjare såväl som avancerade. Vi filmade med Mats Iphone så kvalitén är inte så bra, inte heller hade vi förberett oss särskilt, men det är ju som livet självt! Förresten – Mats är killen som yogar helt tvärtyst där bakom;) (jag glömde visst presentera honom he, he).

Nya avsnitt kommer att filmas snart, vi hoppas på mer proffsig utrustning!

Du kan nu prenumerera på kanalen och delta på våra yinyoga-klasser helt kostnadsfritt. Dessutom får du lära känna våra elever, vänner och nya bekanta runt världen (och se deras vardagsrum)!

Vi önskar er en härligt medveten februari!

Magdalena & Mats

”Be aware of the now – not the next!”

U Tejaniya