Nystart – Ny Bok Och Ny Energi, Yinyoga April 2022

Magdalena_Mecweld_nybok

Det är en märklig tid just nu. Som att allt är som vanligt. Solen går upp och solen går ner. Jorden snurrar på. Månen är full vid fullmåne och ny vid nymåne. Jag dricker mitt te på morgonen och handlar mat på affären. Och ändå är allt uppochner. Död och förtvivlan knackar på vår dörr. Behovet av hjälp är enormt. Många är de vardagshjältar som handgripligen strider till verket. Öppnar sina hem och hjärtan. Andra hjälper genom att skänka saker och pengar. Tillsammans med er har vi i år samlat ihop stora summor till barnhem i både Indien, Myanmar och senast till tigrarnas överlevnad med WWF. Tack!
Vi kommer även att hålla en workshop till förmån för Ukraina. Datum kommer längre fram.
Att själv ägna sig åt till exempel bön, metta-meditation och yinyoga gör också skillnad. Dessa är verkligen freds-aktiviteter som både hjälper en själv och vår omgivning. Och även att undervisa i dessa. Den senaste tiden har jag känt ett skifte. Som att yinyogans viktiga freds-budskap uppenbarade sig för första gången. Det jag skapar i mig själv sprids i världen. Det var en stark och djup förståelse. Att lära ut blir verkligen att lära in. Det skapas ett flöde, en kärleks-energi som går rakt ut till eleverna och kommer tillbaka till mig. Lärandet blir ömsesidigt.

Ny yinyoga-bok 

I år är det 10 år sedan min bok och app ”Vila dig i form med yinyoga” kom ut. Det är nio år sedan jag startade yinyoga-utbildningarna. Det är nu dags för en ny yinyoga-bok. Sedan ett år har jag skrivit på manuset. Jag har många tips och insikter jag vill dela. Den nya boken blir en naturlig fördjupning av den första boken. Det blir många nya pass, nya yinyoga-positioner, flera variationer av ställningarna, härliga meditationer, dikter och berättelser och ett helt kapitel med tips för lärare. De vackra fotografierna (tagna av Robert Flinkenbro) är färdiga, ni får en liten sneak-peak här i brevet. Vi beräknar att den nya boken kommer ut till sensommaren/hösten.
Arbetsnamnet är ”Vila dig djupare i form med yinyoga”, men det är inte spikat än. Kom gärna med förslag på titlar. Vad sägs om ”Vila dig stark med yinyoga”, ”Fortsätt att vila dig i form med yinyoga” eller ”Kraften i yinyogan”? Dock är ordet vila så centralt i yinyogan, vi vilar oss verkligen i form. Låt oss se hur det känns sen, när formgivningen är klar.
Vi har beslutat att ge ut boken själva, de förlag vi hade kontakt med refuserade idén med argumentet att ”yogaböcker säljer inte längre”. Efter att ha konsulterat flera framgångsrika författar-vänner kom vi fram till att det bästa blir att helt enkelt göra allt själva. Att ”sälja” är inte det enda en författare vill göra. Särskilt en yogaboks-författare. Nu känns det helt rätt och så roligt att ha full kontroll över hela processen. På Instagram och Facebook kommer jag att uppdatera hur allt framskrider, ja och här i Nyhetsbrevet också så klart.

På tal om böcker så har jag precis läst en mycket bra bok om att lära ut yoga: ”Yoga Teacher Mentor” av Jess Glenny. Rekommenderas!  Och för att vila från allt elände så lyssnar jag på en gammal favorit av Herman Hesse: ”Siddharta”. Vilken bok! Så mycket måbra-hormoner som flödar då Niklas Falks mjuka stämma strömmar in i mina öron. Kom ihåg att du kan använda denna kod om du vill testa Storytel gratis i en månad.

Över påsk reser jag till Polen för att hälsa på familjen. Jag är lite nervös och samtidigt förväntansfull. Dels för att se hur det går för min gamla pappa att ta hand om lillebror –  ni vet kanske att min pappa blev änkling i fjol, ensam med min CP-skadade lillebror i rullstol – och dels för att se läget där gällande kriget. Många involverar sig enormt. Rapport kommer – jag lovar.

Men närmast ser jag fram emot att komma till Göteborg på söndag om en vecka. Det blir på fina Hagabadets Spa för en sex timmars yin-späckad workshop. Vi kommer att meditera, yinyoga massor, bland annat kommer jag att introducera några nya positioner jag kommit på (!) och jag och Mats kommer att dela kraftiga verktyg att använda under dessa utmanande tider.

Önskar er en Glad Påsk och en nystart inför våren!

Magdalena

PS. Höstens datum för utbildningar är klara – anmäl dig genom hemsidan.

PPS. Vajradevi är en mycket omtyckt brittisk vipassana-lärare som kommer til Sverige för en 9-dagars tyst retreat, den 6 – 15 maj (Avesta). Anmäl dig om du är sugen på att verkligen fördjupa dig i meditation. Jag och Mats är redan anmälda!
Här är förresten ett nytt blogg-inlägg av mig angående meditations-lärarutbildningar. 

Workshops: 

10 april, 6 timmar, Hagabadet, Göteborg 

7 juni, 3 timmar, Yogashala, Stockholm & Online 

Utbildningar:

22 – 24 april, Yinyoga & Mindfulness, Stockholm & Online, 25 tim Utbildning

28 april – 1 maj, Grunden i Yinyoga, Stockholm & Online, 40 tim, Utbildning

26 – 29 maj, Grunden i Yinyoga, Malmö & Online, 40 tim Utbildning

10-12 juni, Yinyoga & Kinesisk Medicin, Stockholm & online, 25 tim, Utbildning

30 juni – 3 juli, Grunden i Yinyoga, Stockholm, endast på plats., Utbildning

”Responsibility does not only lie with the leaders of our countries or with those who have been appointed or elected to do a particular job. It lies with each of us individually. Peace, for example, starts within each one of us. When we have inner peace, we can be at peace with those around us. When our community is in a state of peace, it can share that peace with neighboring communities, and so on.”

The Dalai Lama