Yinyoga_Stor_Magdalena

Plats
Online


Typ
Workshop


Datum
24/04
2024


Tider
18.00 - 20.30

Online

Antistress Workshop 3, Yinyoga & MUDITA - Kärleksfull medglädje - Symphatetic Joy

Datum 24/04 - 2024

Välkommen till vår 2,5-timmars ONLINE-workshop där vi förenar de lugnande elementen av yinyoga med den kärleksfulla närvaron i MUDITA-meditation – Glädje/medglädje-meditation. Detta är en unik möjlighet att fördjupa din yoga och utforska det fridfulla samspelet mellan kropp och sinne. Mudita är inte bara en kvalitet som förstärks i meditationen, utan kan och bör användas i vardagen, i livet. Att glädjas åt sina och andras framgångar och glädje har en fantastisk effekt på kropp och psyke. Ja på hela livet! Lär dig att omfamna andras och din egen lycka utan avundsjuka (eller skuld) och skapa en atmosfär av positivitet och stöttning.

Vi inleder med en kort introduktion till både yinyoga och Mudita. Vi gör positioner som kommer åt de djupa bindvävslagren och öppnar upp kroppens energikanaler.  Detta skapar utrymme för inre reflektion och medveten närvaro i Mudhita-sfären. Genom att tillåta kroppen att sjunka djupt in i varje position, skapar vi en känsla av stillhet och närvaro som tillför inre balans. Fokus är på framsida av lår, mage, ryggrad, hals, nacke och fötter.

Genom Magdalena och Mats guidning och genom tyst reflektion kommer du att uppleva en öppning av hjärtat och en ökad medvetenhet om ditt emotionella tillstånd.

Ingen erfarenhet krävs, och workshopen är öppen för alla nivåer.

Workshopen ges via Zoom live, den spelas in i sin helhet. Du erhåller workshopen dagen efter live-tillfället om du inte har möjlighet att vara med live. Du kan även ladda ner hela workshkopen som därmed blir din ”för alltid”.

Skillnad på att vara med live och inte: Då workshopen ges live brukar Magdalena och Mats ofta korrigera, uppmana eller på annat sätt ge tips om dina yinyoga-positioner. Det finns även möjlighet att chatta med assistenten som framför eventuella frågor till lärarna.

PRIS: enskilda workshop: 330 kr (ink moms) inklusive inspelning och nedladdingsbar länk – du erhåller workshopen ”för alltid”. 

Alla fyra: 1200 kr (ink moms) inklusive inspelningen och nedladdingsbar länk – du erhåller workshopen ”för alltid”. 

Tid: 18.00 – 20.30

 

ALLA DE FYRA BRAHMA VIHARAS  

Denna workshop-serie går igenom De Fyra Brahma Viharas, Himmelska Boningar/ Tillstånd. Den kan ses som en fördjupande kurs, särskilt om du går alla fyra. Men också som en härlig påfyllnad och en kraftig självläknings-metod och fredsarbete. 

De Fyra Brahma Viharas är centrala inom många buddhistiska traditioner och fungerar som en vägledning för att kultivera en sund och kärleksfull inställning till sig själv och andra.

1. METTA – Kärlek och Vänlighet: Lär dig konsten att odla kärlek och vänlighet genom Metta meditation. Upptäck hur denna kraftfulla övning kan transformera din relation till dig själv och andra, och skapa en varm atmosfär av positiv energi.

2. KARUNA – Medkänsla i Handling: Genom att utforska Karuna, medkänslans rike, kommer du att upptäcka hur du kan vara ett stöd för andra men också för dig själv. Ta med dig verktyg för att minska lidande och skapa en kärleksfull närvaro i världen omkring dig.

3. MUDITA – Sann medglädje: Mudita tar dig med på en resa av glädje över  dina egna och andras framgångar. Lär dig att omfamna andras lycka utan avundsjuka (eller skuld) och skapa en atmosfär av positivitet och stöttning.

4. UPEKKHA – Inre Jämnmod:  Upekkha tar dig med till lugnets land, där du får uppleva balans och jämnmod oavsett vad livet kastar din väg. Utforska vägen till inre frid, visdom och acceptans.

Vad du kan förvänta dig:

– Praktiska Meditationstekniker: Du lär dig meditationstekniker för varje Brahma Vihara som du kan använda i vardagen

– Guidade Sessioner: Ledda sessioner för att hjälpa dig navigera genom varje aspekt av dessa kraftfulla tillstånd.

–  Yinyoga samtidigt som föredraget: under tiden Magdalena och Mats kommer att hålla föredraget om respektive Brahma Vihara kommer vi att utföra yinyoga för olika kroppsdelar och syften. Andra halvan av workshopen kommer att bli tystare och avslutas i guidad meditation.

VARMT VÄLKOMMEN!