Yinyoga_Stor_Magdalena

Plats
Online


Typ
Workshop


Datum
22/05
2024


Tider
18.00 - 20.30

Online

Antistress Workshop 4, Yinyoga & UPEKKHA - Kärleksfull Balans, Equanimity

Datum 22/05 - 2024

Välkommen till vår 2,5-timmars ONLINE-workshop där vi förenar de lugnande elementen av yinyoga med den kärleksfulla närvaron i UPEKKHA- Sinnesjämvikt/balans-meditation. Upekha är inte bara en kvalitet som förstärks i meditationen, utan kan och bör användas i vardagen, i livet. Att finna jämvikt, harmoni och balans är lika med hälsa: mental och känslomässig.

Vi inleder med en kort introduktion till både yinyoga och Upekha. Vi gör positioner som kommer åt de djupa bindvävslagren och öppnar upp kroppens energikanaler. Detta skapar utrymme för inre reflektion och medveten närvaro i Upekha-sfären. Genom att tillåta kroppen att sjunka djupt in i varje position, skapar vi en känsla av stillhet och närvaro som tillför inre balans. Från denna plats kan vi sedan ta oss an livets utmaningar utan att addera onödigt lidande.

Fokus är på hela kroppen: den inre (fascia & yttre), helheten i alla delar. Lugn yinyoga som balanserar och stillar.

Genom Magdalena och Mats guidning och genom tyst reflektion kommer du att uppleva en öppning av hjärtat och en ökad medvetenhet om ditt emotionella tillstånd. Vi kommer att avsluta workshopen med en avslappnande liggande meditation detta kommer att ge dig tid att integrera de fördelaktiga effekterna av både yinyogan och Metta Bhavana-meditationen.

Ingen erfarenhet krävs, och workshopen är öppen för alla nivåer.

Workshopen ges via Zoom live, den spelas in i sin helhet. Du erhåller workshopen dagen efter live-tillfället om du inte har möjlighet att vara med live. Du kan även ladda ner hela workshkopen som därmed blir din ”för alltid”.

Skillnad på att vara med live och inte: Då workshopen ges live brukar Magdalena och Mats ofta korrigera, uppmana eller på annat sätt ge tips om dina yinyoga-positioner. Det finns även möjlighet att chatta med assistenten som framför eventuella frågor till lärarna.

PRIS: enskilda workshop: 330 kr (ink moms) inklusive inspelning och nedladdingsbar länk – du erhåller workshopen ”för alltid”. 

Alla fyra: 1200 kr (ink moms) inklusive inspelningen och nedladdingsbar länk – du erhåller workshopen ”för alltid”. 

Tid: 18.00 – 20.30

 

ALLA DE FYRA BRAHMA VIHARAS  

Denna workshop-serie går igenom De Fyra Brahma Viharas, Himmelska Boningar/ Tillstånd. Den kan ses som en fördjupande kurs, särskilt om du går alla fyra. Men också som en härlig påfyllnad och en kraftig självläknings-metod och fredsarbete. 

De Fyra Brahma Viharas är centrala inom många buddhistiska traditioner och fungerar som en vägledning för att kultivera en sund och kärleksfull inställning till sig själv och andra.

1. METTA – Kärlek och Vänlighet: Lär dig konsten att odla kärlek och vänlighet genom Metta meditation. Upptäck hur denna kraftfulla övning kan transformera din relation till dig själv och andra, och skapa en varm atmosfär av positiv energi.

2. KARUNA – Medkänsla i Handling: Genom att utforska Karuna, medkänslans rike, kommer du att upptäcka hur du kan vara ett stöd för andra men också för dig själv. Ta med dig verktyg för att minska lidande och skapa en kärleksfull närvaro i världen omkring dig.

3. MUDITA – Sann Glädje: Mudita tar dig med på en resa av glädje över  dina egna och andras framgångar. Lär dig att omfamna andras lycka utan avundsjuka (eller skuld) och skapa en atmosfär av positivitet och stöttning.

4. UPEKKHA – Inre Jämnmod:  Upekkha tar dig med till lugnets land, där du får uppleva balans och jämnmod oavsett vad livet kastar din väg. Utforska vägen till inre frid, visdom och acceptans

VARMT VÄLKOMMEN!