Om Oss

Magdalena Mecweld

Magdalena Mecweld är yoginin, journalisten och författaren till succé-boken ”Vila dig i form med yinyoga”. Hon är en mycket uppskattad och omtyckt lärare som förenar djup visdom med lättsam humor i sin unika yoga-undervisning. Hon är en av de första att lära ut Yinyoga i Sverige med regelbundna klasser och workshops sedan många år. Magdalena håller även i de mycket populära Yinyoga-lärarutbildningarna och har certifierat hundratals nöjda Yinyoga-lärare i Sverige de senaste åren (läs mer om utbildningarna här).

2012 kom hennes bok ”Vila dig i form med yinyoga” (här kan du läsa om boken) ut och blev en försäljningssuccé med tre slutsålda upplagor.  Bokens personliga, vackra och samtidigt mycket praktiska upplägg har berört och hjälpt tusentals läsare i hela Norden. Även appen med samma namn är mycket populär. Både boken och appen finns nu på engelska under namnet ”Serenity Yin Yoga – Rest yourself to a healthy body & calm mind” och Magdalena reser runt världen för att sprida sin kunskap.

Magdalenas unika Yinyoga

Magdalena sätter stor vikt vid både anatomi och individens känsla i yinyogan, samtidigt som hon uppmanar en att slappna av på djupet och ser till varje elevs unika förutsättningar. Användning av hjälpmedel är en förutsättningen för att kroppen ska hitta denna djupa avslappning. Under ställningens gång använder Magdalena sig av olika meditativa tekniker, genom att till exempel verbalt föra in eleverna i närvaro i yinyogan. Så kallad passiv stretch med kroppsmedvetenhet är nycklarna till det unika resultatet av Magdalenas yinyoga-stil.

Bakgrund

Magdalena har sedan barnsben varit fascinerad av det ”ockulta”. Hon började med astrologi, grafologi och tarot-läsningar i tonåren (och har fortsatt med astrologi genom åren), men det var 1994 som meditation och yoga på allvar kom in i hennes liv. Hon innehar flera internationella certifikat i många olika yoga-stilar, bl.a Hatha Yoga (Bihar School) hos Saji PK, Ashtanga hos Kristina Karitinou, YinYoga hos Sarah Powers & Norman Blair och Restorative-Yoga hos Judith Lasater. Magdalena har även yogat för många erkända lärare genom åren (bland andra för Sharath Jois i Mysore och Laruga Glaser, Petri Reisänen,  m.fl).

Hon började undervisa i Ashtanga yoga 2003 men det är Yinyoga som sedan många år har blivit hennes signum. De senaste tjugo åren har hon fördjupat sig i meditation/vipassana genom att studera med många av världens främsta meditationslärare, till exempel S.N Goenka, S Tejaniya, J Goldstein, S&R Weissman & Gil Fronstad (och många andra). Magdalena har även studerat kinesisk Medicin på Svenska Akupunkturakademin och innehar en akademisk examen inom Idéhistoria och Socialantropologi från Stockholms Universitet och är, förutom yogalärare och författare, även etablerad som journalist och skriver om meditation, yoga, hälsa, resor och psykologi – främst för Svenska Dagbladet (läs hennes artiklar här). 

Magdalena har en vuxen dotter och bor med sin partner Mats i en lägenhet i Stockholm, Sverige.

”Jag ser hela livet som meditation och yoga, försöker att vara medveten i alla livets skeenden. Det är inte det som händer på mattan eller meditationskudden som är intressant, det är det som händer då livet pressar, stressar oss, när saker och ting inte blir så som vi vill ha dem, eller då de faktiskt blir det!”  

Varm hälsning,

Magdalena

 

Mats Nielsen

Mats Nielsen har sedan många år fördjupat sig inom meditation/vipassana med flera erkända lärare runt världen. Han har även ett internationellt Yoga Alliance certifikat i hatha yoga. Förutom att assistera Magdalena under hennes workshops, utbildningar och kurser i yinyoga undervisar Mats i (anapana)meditation. Mats har en bakgrund som event-manager och projektledare.

”Meditationen hjälper mig att skapa inre frid, att få distans till mina reaktioner, inte reagera impulsivt utan istället agera konstruktivt. Det är ett utmärkt verktyg till att skapa fred även utom mig, att lära känna och omvandla de inre demonerna till vänner”. 

Mats Nielsen

 

Wisdom Works AB

Tillsammans bildar Magdalena och Mats bolaget Wisdom Works AB, med visionen att sprida yogans och meditationens djupaste syfte – visdom, kärlek och fred.

Org Nr (SE) 559018-4833

Bankgiro 5007-5076