Ljus & Mörker, Yin-Nyheter Oktober 2021

magdalena_mecweld_barnet

Hoppas att du mår bra. Just nu går vi in i den verkliga yin-perioden av året. Efter en varm och vacker sensommar tar så mörkret över. Det innebär att kroppen behöver mera vila än annars. Yinyoga och meditation kan balansera ett stressat sinne och en trött kropp. Men framförallt en vardaglig mindfulness, att påminna oss om avslappning under dagen.
Idag fyller jag 52 år. Livet gick in i tyngre period ungefär då jag fyllde 50, för två år sedan. Fem begravningar senare, och faktiskt även ett härligt bröllop nyligen, och jag känner mig balanserad och stark igen. Yinyogan och meditationen tar hand om det som viljan och tanken inte förmår. Kroppen behöver sitt. Att våga vila, att våga vara. Jag känner mig stärkt i min skörhet. Stark i att våga inbjuda sorgen och oron om den åter knackar på dörren. För det kommer den med all säkerhet att göra. Mod handlar så mycket om att våga att inte veta. Våga vara i ett ”vet inte”, ha tilltro att livet tar hand om en. Stå kvar då det blåser starkt, men också kura ihop sig i Barnets position då det blir för mycket. Och vila, vila, vila. 

Workshops
Just om detta kommer den kommande online-workshopen den 17e november (kl 18.00- 20.30) att handla om. Hur vi kan bjuda in alla känslor till dans. Och hur Metta Bhavana, kärleksfull vänlighet, kan läka oss på djupet. Anmäl dig till den här.
Men redan innan, lördagen den 13 november håller vi en helt fysisk workshop på plats i vackra Yogahuset i Linköping, kl 11.00 – 17.00. Du kan läsa mer om och anmäla dig till den här.
Den 19 februari , kl. 12.00 – 18.00, kommer vi att hålla en workshop på härliga Atmajyoti i Stockholm. Den kommer att vara både fysisk på plats och online. Läs mer om temat och anmäl dig här. 

Yogagalan
Den 11 december kommer jag att vara med på Yogagalan på plats i Stockholm. Det blir en skön klass med fokus på djup vila och därmed även energi-påfyllning. Anmäl dig till denna festliga dag här.
På kvällen bjuds det på middag och även presentation av vinnare av Årets Yogalärare. Anser du att jag skulle kunna kvala in? Rösta i så fall på mig här. Tack snälla! 

Storytel 
Slumpen föll sig så att från och med idag, den 28 oktober och min födelsedag, kan du lyssna på min bok ”Vila dig i form med yinyoga” som nyinspelad av mig på Storytel! Om du redan har appen kommer du överraskas av en lite annorlunda guidning i de olika positionerna. Ja, plus flera nya meditationer och pass. Det har varit väldigt roligt att ånyo spela in och guida i de enkla ställningarna. Sätt gärna ett betyg efter att du lyssnat och tipsa om boken till andra, tack. Här hittar du den! 
Jag vet fortfarande inte när uppdateringen av appen blir klar. Eller när boken kommer att tryckas om. Jag får inga klara besked från förlaget. Ledsen för det och ledsen för er alla som väntar. Mejla dem gärna på order@luxpublica.org

Utbildningar
Vår modul 3, Yinyoga & Kinesisk medicin – TKM, är en av de populäraste del-modulerna. Därför har vi öppnat upp ett extra tillfälle den 17 – 19 december. Vi går igenom meridianerna, akupunkterna, de fem elementen plus mycket mer. Det är Jana Särman, kinesisk medicinare och akupunktör som leder kursen, medan jag kopplar den kinesiska medicinen till yinyogan. Varje dag håller jag ett yinyoga-pass helt tillägnat olika element. Dessa spelas in och deltagarna får filmerna efter kursen tillsammans med ett rikt och uppskattat kompendium. Läs mer och anmäl dig till kursen här.

12 – 14 nov, Mod 5, Yinyoga & Anatomi, 35 tim. FULLBOKAD.

26 – 28 nov, Mod 3, Yinyoga & TKM, 25 tim, FULLBOKAD.

3 – 5 dec , Mod 4, Yinyoga & Restorative Yoga, 25 tim, FULLBOKAD.

17 – 19 dec, Yinyoga & TKM, 25 tim. ÖPPEN

24 – 27 feb. Mod 1, Grunden i Yinyoga, 40 tim. ÖPPEN

11 – 13 mars. Mod 4, Yinyoga & Restorative Yoga. 25 tim. ÖPPEN

25 – 27 mars, Mod 5, Yinyoga & Anatomi, 35 tim. ÖPPEN

22 – 24 april. Mod 2, Yinyoga/ACT & Mindfulness , 25 tim. ÖPPEN

26 – 29 maj. Mod 1, Yinyoga Grund, 40 tim. MALMÖ. ÖPPEN

I och med vår nya modul 5, som är 35 timmar, kommer du som gått alla fem moduler att få ett samlat Fem-moduls-certifikat på 150 timmars yogalärar-utbildning – därmed kommer fyra-moduls-certifikatet att upphöra from. årsskiftet.

Oro & Grodan Kermit
För ett tag sedan skrev jag på min Instagram yinyogamagdalena om hur jag hanterar oro och uppmanade följarna att beskriva hur de själva gör när oros-tankarna tar över vårt sinne. Det blev en överväldigande respons. Många bra tips från en massa underbara människor. Gå gärna in dit för att få lite tröst då oron tar över.
Så här skriver en följare: ”Pratar och resonerar med mina närmaste vänner, min syster förstår mig och vi har döpt vår oro till Black Kermit (en karaktär av Kermit i Mupparma som har svart cape på sig). Påminner varandra om att ”nu är Kermit igång!”. Det ger perspektiv.”

Önskar er en vilsam tid i det omslutande mörkret,
Kram
Magdalena