Vila I Höstens Magi, Yin-Nyheter Hösten 2021

Magdalena_Mecweld_squat

 

Nu är metall-elementet här. Enligt Kinesisk Medicin är lungorna och tjocktarmen i fokus. Att rensa ut, att släppa det som inte tjänar oss och att ta in det nya, konstruktiva är ledorden. Med andra ord detox. Hösten är en utmärkt tid för att just städa ur, rensa, detoxa. Sorg är känslan som förknippas med detta element. I vår familj har vi sorg på sorg på sorg den senaste tiden. Det gör ont. Men hjärtat tillåter känslan. ”Det är ok” är mitt mantra nu. Sorgen får finnas. Får ta plats. Omhändertagande och kärlek är det som helar. Jag tror att känslor har en slags Fascia, ett bindväv, något som brister och går sönder men som faktiskt läker och helas. Att hela och läka är yinyogans styrka. Under de kommande workshoparna delar jag med mig av mina insikter och leder dig igenom yinyogans magiska faser. Se information nedan.

 

Nystart
Snart lyfts pandemi-restriktionerna. Trots det kommer vi att fortsätta hålla de flesta av våra utbildningar och workshop som hybrider, alltså samtidigt fysiskt på plats och online. Efterfrågan är stor då många har insett bekvämligheten med att stanna hemma och ändå gå en yoga-utbildning. Våra online-kurser har fått allra högsta betyg, 9.9 av 10. Det är vi oerhört stolta och glada över. Tack! (läs några av rösterna här)
Nästa utbildning på tur är modul 1, Grunden i Yinyoga. Både med mig och Mats i Stockholm och med Erik i Göteborg. Det finns några platser kvar Online till den med oss och ett fåtal platser till den fysiska med Erik. Nästa tillfälle blir till våren. Vi meddelar alla vårens kurs-tillfällen i ett separat mail förhoppningsvis nästa vecka. 

YINYOGA-EVENTS
Yinyoga Grund, modul 1, 40 tim. Fysisk/Online. 
Grunderna i yinyoga. Teori och historia. Föreläsningar i anatomi och fascia.
Positionsgenomgång med variationer. Meditation i yinyoga. Kinesisk medicin. Skapa pass och sekvenser. Pedagogik, hur vi lär ut yinyoga på olika sätt. Varje dag avslutas med ett yinyoga-pass lett av Magdalena i olika stilar av utlärande. Alla meditationer och pass spelas in och ingår i materialet efter kursen. Läs mer om kursen och anmäl dig här.
Pris: 6950 kr ink 25 % moms.
7 okt – 10 okt, Göteborg, endast fysisk. Öppen. Obs. lärare Erik Janson Bergendahl.
14 – 17 okt, Stockholm/Online. Endast online-platser lediga.

Yinyoga & Restorative Yoga, Modul 4, 25 tim. Fysisk/Online. 
Restorative yogas syfte är djup avslappning och klasserna kan liknas vid en kropps-behandling i grupp. Stressforskaren Ann Rudman från KI håller ett föredrag om stress liksom leg. Naprapat Louise Olsson. Läs mer om kursen och anmäl dig här.
Pris: 5650 kr ink. moms.
29 – 31 okt, Stockholm/Online. Fullbokad, reservplats finns.
3 – 5 dec, Stockholm och Online. Fullbokad, onlineplatser finns.

Yinyoga & Traditionell Kinesisk Medicin, Modul 3, 25 tim. Fysisk/Online. 
Fördjupning i hur Qi, meridianerna och de fem elementen påverkar vår kropp i yinyogan. Hur vi med hjälp av denna urgamla läkekonst revitaliserar vårt liv. Jana Särman, akupunktör och föreläsare på Svenska Akupunkturförbundet är med under hela kursen som huvudlärare. Läs mer om kursen och anmäl dig här.
Pris: 5650 kr ink moms.
26 – 28 nov, Stockholm. FULLBOKAD. Reservplats finns.

Yinyoga & Anatomi, Modul 5, 25 tim. 
En ny modul där de båda anatomi-experterna Erik Janson Bergendahl och leg. naprapat Rebecca Carlowitz fördjupar sig i fascia, yoga-anatomi och våra kroppars olikheter.  Läs mer om kursen och anmäl dig här.
Pris: 5650 kr ink. moms.
12 – 14 nov, endast fysiskt på plats i Stockholm. FULLBOKAD. Reservlista öppen.

Workshops
6 okt. 18.00 – 20.30. ”YINYOGA- VITALITETENS KÄLLA”. Pris: 320 kr. Online via zoom. Öppen för bokning.
Yinyogas lugna och meditativa stil genererar djup avslappning i både sinne och kropp. Det är precis denna fokus som krävs för att förlänga så kallade telomerer en del av DNA som sitter längst ut på ändarna av kromosomerna i våra celler. Dessa telomerer hjälper till att avgöra hur snabbt cellerna åldras och när de dör, beroende på hur fort de slits ut. Ju längre dessa telomerer är desto ”yngre” är cellerna (mkt förenklat förklarat – läs mer om telomerer här). Man har sett hur exempelvis destruktiva tankar, stress och ältande är kopplade till kortare telomerer – med andra ord cellernas åldrande. Under denna 2.5 timmar långa workshop fokuserar vi på förnyelse, vi mediterar och yinyogar med fokus på total närvaro i nuet. Resultatet blir en direkt kännbar ny energi och kraft. En känsla av glädje och vitalisering. Läs mer och anmäl dig här.

17 nov. 18.00 – 20.30. ”YINYOGA & KÄRLEKSFULL VÄNLIGHET – INBJUD MOD, RÄDSLA OCH FRID TILL DANS”. Öppen för bokning. 
Yinyoga lugnar vårt hela system genom de länge hållna positionerna. Rädsla och ångest är känslor vi ogärna känner och vi helst undviker. Ändå är de allmänna – alla levande varelser känner dem. Rädsla i sig är ofarlig och helt naturlig, det är ångesten, det tillhörande tillägget av dramatiserade destruktiva tankar (papancha), som kan vara skadliga för oss då de blir en vana. Vi kan vända på denna onda spiral med hjälp av mindfulness, kärleksfull vänlighet (Metta Bhavana) och yinyoga. Genom att istället ta reda på hur och var dessa känslor/tankar finns och genom att våga bjuda in dem och möta dem skapar vi utrymme för dem. På så sätt känner de sig välkomna och därför lugnas. Känslor av tillit, glädje och frid i hjärtat får åter plats då vi inbjuder dem alla till dans. Under workshopen kommer vi att ligga/sitta i diverse yinyoga-positioner som öppnar upp kroppens stelheter och inte sällan möta smärtan i dessa. Vi kommer genom kroppen att möta själen. Varmt Välkommen till en spännande workshop! Läs mer och anmäl dig här.

Att låta livet flöda
Att pandemin snart är över, eller åtminstone tar en paus, hörs hemma hos oss. Planen ovan vårt hus är igång. Det har varit en lång period utan bullret. Tystnaen var så skön. Nu skallrar husen vissa tider var tionde minut. Och det är som det är. Att flöda med istället för emot ger mig på något sätt frid i hjärtat. Ibland då det stormar behöver vi ta ner seglen, bara flyta med i livets vågor. Ha tilliten att allt är i sin ordning. Och det blir som det blir.

Vila i höstens magi, från mitt hjärta till ditt,
Kram Magdalena

Be like the flowing river, by Paulo Coelho
Be like the flowing river,
Silent in the night.
Be not afraid of the dark.
If there are stars in the sky, reflect them back.
If there are clouds in the sky,
Remember ,clouds, like the river, are water.
So, gladly reflect them too,
In your own tranquil depths