Om Oss

Magdalena Mecweld

Magdalena Mecweld är yoginin, journalisten och författaren till succé-boken och appen ”Vila dig i form med yinyoga”. Hon är en mycket uppskattad och omtyckt lärare som förenar djup visdom med lättsam humor i sin unika yoga-undervisning. Hon är en av de första att lära ut yinyoga i Sverige med regelbundna klasser och workshops sedan många år. Magdalena håller även i de mycket populära yinyoga-lärarutbildningarna och har certifierat hundratals nöjda yinyoga-lärare i Sverige, Norge, Finland och Danmark de senaste åren (läs mer om utbildningarna här).

2012 kom hennes bok ”Vila dig i form med yinyoga” (här kan du läsa om boken) ut och blev en försäljningssuccé med tre slutsålda upplagor. Bokens personliga, vackra och samtidigt mycket praktiska upplägg har berört och hjälpt tusentals läsare i hela Norden och även i många andra länder runt världen. Även appen med samma namn är mycket populär. Både boken och appen finns nu på engelska under namnet ”Serenity Yin Yoga – Rest yourself to a healthy body & calm mind”.

Magdalenas unika Yinyoga

Magdalena sätter stor vikt vid både anatomi och individens känsla i yinyogan, samtidigt som hon uppmanar en att slappna av på djupet och ser till varje elevs unika förutsättningar. Användning av hjälpmedel är en förutsättning för att kroppen ska hitta denna djupa avslappning. Under ställningens gång använder Magdalena sig av olika meditativa tekniker, (till exempel mindfulness och kärleksfull vänlighet) genom att verbalt föra in eleverna i närvaro i yinyogan. Så kallad passiv stretch med kroppsmedvetenhet är nycklarna till det unika resultatet av Magdalenas yinyoga-stil. Det är den inre resa, meditationen som är i fokus.

Bakgrund

Magdalena har sedan barnsben varit fascinerad av det vi numera kallar ”andlighet”. Hon började med astrologi, grafologi och tarot-läsningar i tonåren (och har fortsatt med astrologi genom åren), men det var 1994 som meditation och yoga på allvar kom in i hennes liv. Hon innehar flera internationella certifikat (och många hundra timmar) i många olika yoga-stilar, bl.a Hatha Yoga (Bihar School) hos Saji PK, Ashtanga hos Kristina Karitinou, Yinyoga hos Sarah Powers, Norman Blair  och Bernie Clark och Restorative-Yoga hos Judith Lasater. Magdalena har även yogat för många erkända lärare genom åren, förutom de ovan nämnda även Sharath Jois (i Mysore), Petri Räisänen, Laruga Glaser och Kristina Karitinou. 

Hon började undervisa i Ashtanga yoga 2003 men det är yinyoga som sedan många år har blivit hennes signum. De senaste tjugo åren har hon fördjupat sig i mindfulness-meditation/vipassana genom att studera med många av världens främsta meditationslärare, till exempel S.N Goenka, S Tejaniya, J Goldstein, S&R Weissman & Gil Fronstad (och många andra). Magdalena har även studerat Traditionell Kinesisk Medicin på Svenska Akupunkturakademin och innehar en akademisk examen inom Idéhistoria och Socialantropologi från Stockholms Universitet och har under 15 års tid, förutom yogalärare och författare, varit etablerad som journalist och skrivit om meditation, yoga, hälsa, resor och psykologi – främst för Svenska Dagbladet (läs hennes artiklar här). 

Magdalena har en vuxen dotter, Bianca, som även hon är yogalärare. Hon bor med sin partner Mats i en lägenhet i Stockholm, Sverige. Både Magdalena och Mats åker på flera månaders egen meditations/yogaövning och förkovring varje år  (jan – mars). De sitter även med i styrelsen för Vipassanagruppen i Sverige och är delaktiga i att bjuda in kompetenta meditations-lärare till Sverige. 

”Jag ser hela livet som meditation och yoga, försöker att vara medveten i alla livets skeenden. Det är inte det som händer på mattan eller meditationskudden som är intressant, det är det som händer då livet pressar, stressar oss, när saker och ting inte blir så som vi vill ha dem, eller då de faktiskt blir det!” Magdalena Mecweld

Mats Nielsen

Mats Nielsen har sedan många år fördjupat sig inom meditation (vipassana) med flera erkända lärare runt världen. Hans främsta inspiration kommer från S.N Goenka, Gil Fronsdal och Sayadaw U Tejaniya. Han har även ett certifikat i klassisk Hatha yoga och har studerat med bland andra Norman Blair, Bernie Clark och Petri Räisänen som han ser som sina huvudlärare (Mats har dessutom flera hundra timmar Yoga Alliance credits från diverse utbildningar genom åren). Tillsammans med Magdalena Mecweld undervisar Mats under yinyoga-utbildningarna där han främst håller i meditations-delen. Han har en bakgrund som event-manager och projektledare och bor tillsammans med Magdalena i Stockholm.

Både Magdalena och Mats åker på flera månaders egen meditations/yoga-övning och förkovring varje år (jan – mars). De sitter även med i styrelsen för Vipassanagruppen i Sverige och är delaktiga i att bjuda in kompetenta meditations-lärare till Sverige. 

”Meditationen hjälper mig att skapa inre frid, att få distans till mina reaktioner, inte reagera impulsivt utan istället agera konstruktivt. Det är ett utmärkt verktyg till att skapa fred även utom mig, att lära känna och omvandla de inre demonerna till vänner”. Mats Nielsen

Erik Bergendahl

Erik har sysslat med meditation och yoga sedan slutet av 80-talet då han kom i kontakt med meditation i Indien. Han utbildade sig senare (på 90-talet) inom klassisk tantrisk yoga i Sverige. De senaste åren har han deltagit i, assisterat och även undervisat (föreläsning om anatomi) på Magdalena och Mats alla utbildningar. Han har även gått en modul i  yinyoga med Norman Blair i London. Erik är mycket inspirerad av Bernie Clark och hans anatomi och håller delar av anatomi-föredraget på yinyoga-utbildningarna med Magdalena och Mats. Han driver en liten yogastudio i Nynäshamn (www.trikonayoga.se) och anordnar även workshops och retreater med stort fokus på yinyoga och mindfulness. På sommaren bor och undervisar han i Luleå. I sitt ”tidigare liv” arbetade han med grafisk design och är utbildad journalist. Erik bor med en fru, två katter och två barn i Nynäshamn. Erik håller i ett par av Magdalena och Mats moduler årligen: ”modul 1, Yinyoga Grund”.

För mig är det viktigt att se hur vi alla har olika psyken, olika kroppar och har en egen unik konstitution, var och en av oss. All yoga handlar om att hitta denna alldeles egna, autentiska röst och sanning.” Erik Bergendahl

Lovisa Vadell Ljungmark

Lovisa är vår kära assistent som svarar på alla frågor gällande kurser, utbildningar, app, bok eller annat gällande yinyoga. Mejla henne dina funderingar på lovisa@yin-yoga.se

Wisdom Works AB

Tillsammans bildar Magdalena och Mats bolaget Wisdom Works AB, med visionen att sprida yogans och meditationens djupaste syfte – visdom, kärlek och fred.