Yinyoga-Nyheter Januari 22

Yinyoga_utbildningar

God fortsättning på det nya året, hoppas att det blir ett år fyllt av visdom och lugn i hjärta och kropp. Mina dagar just nu består av att läsa boken ”Kroppen håller räkningen. Hjärna, sinne och kropp vid läkning efter psykiskt trauma” av psykiatrikern/forskaren Bessel van der Kolk.
I och med att jag hållit på med yoga och meditation i över två decennier har jag en viss förståelse i hur dessa tekniker kan hjälpa och har hjälpt mig att läka och hela. Men nu får jag en fördjupad kunskap som är så fantastiskt förmedlad. Det är många aha-upplevelser vid läsandet av denna 400-sidiga tegelsten. Rekommenderar den varmt! Vill du instället lyssna på den så finns den på till exempel Storytel, om du vill kan du gå in med denna kod för 30 dagars gratis abonnemang. https://hsl.ink/yinyogamagdalena. Jag garanterar att det inte går att sluta läsa/lyssna!

Workshops
För över en vecka sedan höll vi en mycket fin 2 timmars workshop till förmån för Metta In Action, mettainaction.org, en liten organisation bestående av sex stycken meditationslärare som med hjälp av insamlade privata medel hjälper föräldrarlösa/fattiga flickor i Burma. Drygt 900 personer anmälde sig till workshopen på trettondagen, drygt 700 var med oss live via Zoom och av dessa donerade dryga 500 personer en summa till detta ändamål. Tillsammans fick vi ihop hela 110 000 kronor! Dessa pengar går oavkortat till Metta In Action. Missade du workshopen/skulle vilja donera så går det bra att göra det till och med slutet av januari, Swish: 123 440 59 32 (Vipassanagruppens konto) skriv MIA. Tack ännu en gång för din generositet!

Kommande Workshops
Den 19 februari blir årets första fysiska workshop, den är nu fullbokad men du kan välja att vara med online. Den blir på Atmayjoti i Stockholm kl 12.00 – 18.00. Temat är Yinyogans Magisk Kraft och att jorda kroppen. Läs mer och anmäl dig här.
Nästa workshop blir den 23 mars på Yogashala Stockholm (även online).

Självklart kommer jag att prata om boken jag läser nu och om hur vi kan läka våra sår med hjälpa av yinyoga, även om vi inte utsattes för svårt trauma är detta att vara människa ett ganska komplicerat tillstånd, tills man gör det lätt så klart! Mindfulness och yinyoga har fantastisk verkan på att öka välmående, glädje och lugn i kropp och hjärta.

Kommande Yinyoga-Utbildningar
Den första utbildningen i år blir Grunden i Yinyoga, modul 1, 40 timmar den 24 februari. Kursen ges fysiskt på plats och online. Alla platser är fullbokade med väntelista. Till följd av Covid-läget är de fysiska platserna begränsade till alla våra kurser. Nedan kan du se alla vårens tillfällen. Alla yinyoga-pass och meditationerna under utbildningarna spelas in och deltagarna får filmerna efter kursen tillsammans med ett rikt och uppskattat kompendium och alla power-point presentationer plus mycket mer. Läs ytterligare information under respektive kurstillfälle.

Utbildningarna är riktade till alla, även dig med lite ”yogisk” erfarenhet. Du behöver inte heller gå dessa i kronologisk ordning. Läs mer om vem våra kurser lämpar sig till här och andra vanliga frågor.

24 – 27 feb. Mod 1, Grunden i Yinyoga, 40 tim. FULLBOKAD både fysisk och online. Väntelista finns.

11 – 13 mars. Mod 4, Yinyoga & Restorative Yoga. 25 tim. ÖPPEN BÅDE FYSISK & ONLINE.

25 – 27 mars, Mod 5, Yinyoga & Anatomi, 35 tim. FULLBOKAD ONLINE. ÖPPEN FYSISK.  

22 – 24 april. Mod 2, Yinyoga/ACT & Mindfulness , 25 tim. ÖPPEN BÅDE FYSISK OCH ONLINE.

26 – 29 maj. Mod 1, Yinyoga Grund, 40 tim. MALMÖ. ÖPPEN endast fysisk.

10 – 12 juni. Mod 3. Yinyoga & Kinesisk medicin, 25 tim. ÖPPEN BÅDE FYSISK OCH ONLINE:
Att hela
Jag erkänner, jag blir lätt ”besatt” av ny fantastisk kunskap som jag just nu blivit av boken jag läser. Jag har tagit till mig många liknande, mycket bra böcker genom åren. Det är något särskilt när man får ytterligare pusselbitar till sin kunskap. Det är oerhört befriande och härligt att förstå sig själv och sina elever. Jag inser nu än mer hur yinyogan helar på djupet. Yinyoga och meditation har lärt mig att känna igen kroppens signaler och förnimmelser, att känna vad som är en farlig smärta och vad som faktiskt endast är en ofarlig stelhet i fascian (bindväv). Jag har i och med båda teknikerna lärt mig att lyssna på djupet. Lyssna på hjärtat som under så många år ignorerades. Jag önskar dig en ny start detta nya år 2022, hoppas att det blir ett år fyllt av förståelse, frid och glädje.

Så här skriver van der Kolk:

”Priset för att ignorera eller förvränga kroppens budskap är att man inte kan avgöra vad som verkligen är farligt och skadligt och vad som är tryggt och närande, vilket är precis lika illa. Själv-regleringen är beroende av att vi har ett vänskapligt förhållande till kroppen.” Sidan 112.

Massa kärlek och en kram

Magdalena