Yinyoga & Trad. Kinesisk medicin, MODUL 3 (25 tim).

Yinyoga & Trad. Kinesisk medicin, MODUL 3 (25 tim).

Denna kurs vänder sig till dig som vill fördjupa din kunskap i yinyogan, som vill lära dig att lära ut yinyoga med ett intuitivt och empatiskt sinne där vi dramatiskt kan förbättra vårt eget och våra elevers välmående. Yinyogan består av tre viktiga delar; yoga, mindfulness-meditation och traditionell kinesisk medicin. I denna del fördjupar vi oss i den tredje delen; traditionell kinesisk medicin.

Yinyoga har sitt ursprung i TKM (Traditionell Kinesisk Medicin), Taiji och Qi Gong. Alla yinyoga-ställningarna stimulerar fascia och därav även de olika meridianerna. Alla meridianerna är kopplade till våra inre organ. De inre organens välmående är förutsättningen för fysisk och mental hälsa enligt traditionell kinesisk medicin (TKM). TKM utgår från läran om yin&yang, qi, dao och de fem elementen. Under kursen kommer vi att gå igenom de fem elementen, deras olika uttryck mentalt, fysiskt och känslomässigt. Vi kommer även att fokusera på meridianerna/akupunkturpunkterna och var i kroppen de är placerade. Mat, väder, tankar, känslor – allt påverkar vårt välmående. TKM är en oerhört stor och komplicerad lära som tar många år att få ett grepp om.  Kursen är därför särskilt utarbetad och anpassad för yinyoga-lärare som vill få en fördjupning i det som är relevant för deras yinyoga-undervisning. För dem som vill ha en ännu djupare förståelse av TKM rekommenderar vi Svenska Akupunkturförbudnets tre-åriga utbildningar.

Förutom Magdalena Mecweld kommer Dr. Jana Särman, legitimerad kinesisk läkare och akupunktör, att vara med under kursen.

Välkommen till denna spännande kurs!

Läs mer om Jana här. www.odlalivet.se

Kursinnehåll

  • De fem faserna/elementen, qi och dao och deras uttryck.
  • Akupunkturpunkternas och de 10 meridianernas placering i kroppen. De inre organen och dess påverkan på hälsa – psykisk, fysisk och mental.
  • Genomgång av alla yinyogaställningar i relation till meridianerna.
  • Att skapa sekvenser/pass utifrån meridianerna.
  • Effekter av TKM i yinyogan.
  • Kinesisk kostlära mm.
  • I en del av timmarna ingår egenläsning, se nedan
  • Jana Särman, leg TKM läkare är med under hela kursen och håller i föredragen tillsammans med Magdalena Mecweld.

Förkunskaper

Yinyoga modul 1 med Magdalena Mecweld eller motsvarande utbildning: läs om för vem lämpar sig denna kurs under ”Vanliga Frågor om våra utbildningar”.

Anmälan

Anmälan sker genom att du trycker på ”Anmäl Dig”-ikonen nedan. Det är en anmälningsavgift på 1000 kr som betalas vid anmälan, du har sedan en månad på dig att betala resterande belopp. Du kan självklart betala hela beloppet med en gång. Vid utebliven resterande betalning avbokas du automatiskt och förlorar både din plats och anmälningsavgift. Anmälningsavgiften är även en administrativ avgift och betalas alltså ej åter oavsett när avbokning sker. Detta gäller även byte av kurs, modul. Resterande belopp betalas dock åter om avbokning sker senast 30 dagar innan kursstart. Om avbokning sker senare än 30 dagar innan kursstart betalas resterande belopp endast åter om en ersättare kan fylla din plats, eller vid uppvisande av läkarintyg.

OBSERVERA! Den adress/företagsnamn du skriver i anmälningsformuläret går ej att ändra i efterhand. Så om det är ditt jobb/företag som betalar för kursen bör du fylla i företagets namn i fältet ”företag” och dess adress och ditt namn i fältet ”namn”.

TIDER: Fre & Lör 9:00 – 16.00, Sön 9:00 – 14:30

OBSERVERA: Obligatorisk närvaro under HELA kursen krävs för att få diplom!

Läsning:

Magdalenas bok ”Vila dig i form med yinyoga” (OBLIGATORISK LÄSNING)

Susanne Schönströms bok Kinesisk Medicin, 

Läs gärna Sarah Powers kapitel om de olika organen i hennes bok ”Insight Yoga” och även Bernie Clarks del om kinesisk medicin.

Bernie Clark har bra förklaringar i sin bok Yinsights

 

 

 

KURSER

Kursdatum: 20 - 22 april 2018
Plats: Stockholms Kundaliniyogacenter Reimersholme
Pris: 4300 kr exkl moms (pris ink 25 % moms 5375 kr)
Status: Öppen:
Kursdatum: 19 - 21 oktober 2018
Plats: Stockholms Kundaliniyogacenter, Reimersholme.
Pris: 4300 kr exkl 25% moms ( summa inkl moms 5375 kr).
Status: Öppen